- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η AfD προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές στο Βραδεμβούργο
Στη δεύτερη θέση το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα
Η AfD προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές στο Βραδεμβούργο
Η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) διατηρεί το δημοσκοπικό προβάδισμά της ενόψει των εκλογών της Κυριακής (22/9) στο Βραδεμβούργο, απειλώντας το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).
🔵🚨 Ergebnis der U16-Wahl in Brandenburg 🚨🔵 pic.twitter.com/qiAoBEfnbt
— AfD News (@AfDNews_) September 14, 2024
AfD: Αρκεί μία έδρα για να εξασφαλίσει την είσοδό του στην βουλή
Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό των Märkische Oder Zeitung, Lausitzwer Rundschau και Märkische Allgemeine Zeitung, το ακροδεξιό AfD προηγείται με 28,5% (+4,5 από τις εκλογές του 2019), ενώ το SPD βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 25% (-1,2) και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) στην τρίτη με 16% (+0,4).
Η νεοσύστατη «Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ» (BSW) ακολουθεί με 14% και οι Πράσινοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός του τοπικού κοινοβουλίου, καθώς περιορίζονται στο 4% (-6,8). Η Αριστερά συρρικνώνεται στο 3% (-7,7) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) στο 2% (-2,1).
Σύμφωνα πάντως με τους κανονισμούς του κρατιδίου, αρκεί μία έδρα με απευθείας εκλογή προκειμένου ένα κόμμα να εξασφαλίσει την είσοδό του στην βουλή, ακόμη και αν συνολικά δεν φθάσει το όριο του 5%.
Εάν επαληθευτεί η δημοσκόπηση, ακόμη και ένας «μεγάλος» συνασπισμός SPD-CDU δεν θα συγκέντρωνε την απαιτούμενη πλειοψηφία. Καθώς όμως όλα τα κόμματα απορρίπτουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με την AfD, δεν θα πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο συμμετοχής της BSW σε κυβερνητικό σχήμα. Ήδη το κόμμα, μετά τις εκλογές στην Σαξονία και στην Θουριγγία, βρίσκεται σε διερευνητικές συνομιλίες με το CDU.
Ο σημερινός πρωθυπουργός Ντίτμαρ Βόιντκε (SPD) έχει πάντως ήδη δηλώσει ότι θα παραιτηθεί, εάν το κόμμα του, για πρώτη φορά από το 1990, δεν κερδίσει τις κρατιδιακές εκλογές.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά από ανάρτηση της στο Instagram
Τα δύο αδέλφια κατηγορούνται για βιασμούς και εμπορία ανθρώπων
Ο 31χρονος είχε ενταχθεί σε μια εξτρεμιστική ομάδα μέσω μιας εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων
Aνοικτή επιστολή στον νέο πρωθυπουργό Άντι Μπέρναμ
«Σκληρά οικονομικά μέτρα» που πλήττουν κρίσιμους τομείς της ρωσικής οικονομίας
Η νεκροψία δεν εντόπισε κάποιο οξύ ή χρόνιο υποκείμενο νόσημα
Oι κατηγορίες σε βάρος του παραμένουν υπό διερεύνηση
Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας σκοπεύει να καταργήσει τον ΦΠΑ στους οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος
Για πρώτη φορά μετά το 2002, το ευρώ αλλάζει εμφάνιση - Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 21 Σεπτεμβρίου
Λίγες στιγμές πριν επιτεθεί στον 65χρονο, ο βίσωνας φέρεται να είχε κινηθεί απειλητικά προς άλλους
«Πρόκειται για ιστορικό βήμα στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Νετανιάχου
Έχει υποβληθεί αισίως σε επτά επεμβάσεις
Παράλληλα τον κατηγορούσαν ότι αφιερώνει υπερβολικό χρόνο στη δημιουργία περιεχομένου
Το εύρημα ήταν ευτυχώς ένα καλοήθες νεύρωμα
Γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος στοχοποιεί τους εξτρεμιστές στην Υεμένη
Οι φωτογραφίες βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό World Press Photo
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το διάσημο μουσείο γυρίζει σελίδα μετά τη ληστεία των βασιλικών θησαυρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.