- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Swifties for Trump»: Ο Ντόναλντ Τραμπ «κερδίζει» τους οπαδούς της Τέιλορ Σουίφτ με fake αναρτήσεις
Οι οπαδοί της τραγουδίστριας κατηγορούν τον υποψήφιο πρόεδρο για διασπορά ψευδών ειδήσεων
«Swifties for Trump»: Ο Ντόναλντ Τραμπ «κερδίζει» τους οπαδούς της Τέιλορ Σουίφτ με fake αναρτήσεις
Ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να πάρει με το μέρος του τους οπαδούς της Τέιλορ Σουίφτ με αναρτήσεις του στο Truth Social.
Οι Swifties κατηγορούν τον Τραμπ για διασπορά ψευδών ειδήσεων
Μετά την φωτογραφία που ανέβασε με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις να μιλάει μπροστά από ένα σφυροδρέπανο στο συνέδριο των Δημοκρατικών, ο Ντόναλντ Τραμπ αυτή τη φορά επέλεξε να κάνει οπαδό του την Τέιλορ Σουίφτ, υπονοώντας ψευδώς ότι έχει την υποστήριξη της τραγουδίστριας.
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 18, 2024
Ο υποψήφιος για την προεδρία των Ρεπουμπλικανών ανάρτησε το μήνυμα «I accept!» μαζί με τις εικόνες, οι οποίες προέρχονται από άλλους λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα και πολλές από αυτές φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.
Η δημοσίευση προκάλεσε αντιδράσεις από τους θαυμαστές της Σουίφτ, γνωστούς ως Swifties, που κατηγόρησαν τον Τραμπ για διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Η τραγουδίστρια δεν έχει στηρίξει κανέναν υποψήφιο για τις εκλογές του 2024, αλλά είχε υποστηρίξει τους Δημοκρατικούς στις εκλογές του 2020 και είχε ασκήσει κριτική στον Τραμπ όταν ήταν πρόεδρος. Η 34χρονη ακόμα δεν έχει ανακοινώσει την υποστήριξή της σε κάποιον από τους δύο υποψήφιους για την προεδρία των ΗΠΑ.
Μία από τις εικόνες που μοιράστηκε ο Τραμπ έδειχνε θαυμαστές της Σουίφτ να φορούν μπλουζάκια με τη φράση: «Swifties for Trump». Η δημοσίευση φαίνεται να είχε την ένδειξη «σατιρικό» και συνοδευόταν από έναν τίτλο που έλεγε: «Οι Swifties στρέφονται στον Τραμπ μετά την αποτροπή της επίθεσης της ISIS στη συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ».
Μια άλλη αναδημοσιευμένη εικόνα μιμούνταν μια αφίσα στρατολόγησης του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία αντικατέστησε το πρόσωπο του Uncle Sam με αυτό της Τέιλορ και έγραφε: «Η Τέιλορ θέλει να ψηφίσεις Ντόναλντ Τραμπ».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Το NBC News ανέφερε ότι δύο από τις εικόνες που αναδημοσίευσε ο Τραμπ παρουσιάζουν πραγματικές γυναίκες που είναι υποστηρίκτριές του. Η Τέιλορ Σουίφτ είχε στηρίξει το Δημοκρατικό Κόμμα στις εκλογές του 2020 και είχε ασκήσει κριτική στον Τραμπ κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόυντ από την αστυνομία.
«Αφού υποκινήσατε τις φλόγες της λευκής υπεροχής και του ρατσισμού καθ’ όλη τη διάρκεια της προεδρίας σας, έχετε το θράσος να προσποιείστε ηθική ανωτερότητα πριν απειλήσετε με βία; Θα σας διώξουμε τον Νοέμβριο» είχε γράψει στο Twitter/X. Νωρίτερα φέτος, το BBC ανακάλυψε δεκάδες deepfakes που απεικονίζουν μαύρους ανθρώπους να υποστηρίζουν τον Τραμπ. Δεν υπήρχαν αποδείξεις που να συνδέουν τις εικόνες με την καμπάνια του Τραμπ.
Οι θαυμαστές της Τέιλορ Σουίφτ έχουν πολιτικοποιηθεί σε αυτόν τον εκλογικό κύκλο. Αμέσως αφότου ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απέσυρε την υποψηφιότητά του και ενέκρινε την Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, μια μεγάλη ομάδα θαυμαστών της Σουίφτ σχημάτισε μια κοινότητα με την ονομασία «Swifties for Kamala », η οποία δεν συνδέεται με την τραγουδίστρια. Η ομάδα, η οποία έχει κινητοποιήσει τους θαυμαστές της Σουίφτ για να βοηθήσουν στην εκλογή της Χάρις και άλλων υποψηφίων των Δημ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν κύμα εγκατάλειψης
Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν χρήση στρατηγικών αποθεμάτων για σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας
Το θέμα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις μετά από αναφορές ότι πέντε παίκτριες της ιρανικής ομάδας ζήτησαν προστασία
Η Άγκυρα κατέρριψε δεύτερο ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο - Ανάπτυξη έξι F-16 στη βόρεια Κύπρο
Λίγες ημέρες μετά από σοβαρό τροχαίο
Στα Χανιά ο Γάλλος πρόεδρος: Με ελικόπτερο στο «Charles de Gaulle» μετά την τριμερή στην Κύπρο
Ο επικεφαλής Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν απαντά στη γαλλική πρόταση για αποστολή προστασίας στο Ορμούζ
Τηλεδιάσκεψη με 13 ηγέτες για ενεργειακή ασφάλεια, αποτροπή κλιμάκωσης και στήριξη στον Λίβανο
Συνολικά πλέον εννέα άτομα βρίσκονται υπό έρευνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.