- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ντόναλντ Τραμπ: Οι μαζικές απελάσεις στο επίκεντρο της προεκλογικής του εκστρατείας
Το σχέδιό του για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης
Ντόναλντ Τραμπ: Οι μαζικές απελάσεις στο επίκεντρο της προεκλογικής του εκστρατείας
«Μαζική απέλαση τώρα», έγραφαν τα πλακάτ στο πρόσφατο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, δίνοντας το «πράσινο φως» στον Ντόναλντ Τραμπ ώστε να διώξει εκατομμύρια μετανάστες από τη χώρα, στο μεγαλύτερο πρόγραμμα απέλασης στην αμερικανική ιστορία.
Μερικοί Ρεπουμπλικάνοι δεν είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Associated Press, η Lauren B. Peña, μια Ρεπουμπλικανή ακτιβίστρια από το Τέξας, είπε ότι το σύνθημα του Τραμπ για μαζικές απελάσεις, καθώς και φράσεις όπως «παράνομοι εισβολείς», την έκανε να νιώθει άβολα. Ωστόσο, ελπίζει πως αυτή η φρασεολογία είναι απλά «λόγια του αέρα».
«Δεν εννοεί ότι θα απελάσει κάθε οικογένεια που περνά τα σύνορα, εννοεί ότι θα απελάσει τους εγκληματίες και τους σεξουαλικούς παραβάτες», είπε η Peña.
Όμως ο Τραμπ και οι σύμβουλοί του έχουν άλλα σχέδια. Όπως αναφέρει το AP, ο Τραμπ βάζει τη μετανάστευση στο επίκεντρο της εκστρατείας του για επιστροφή στον Λευκό Οίκο και ωθεί το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα προς μια στρατηγική που παραπέμπει στη δεκαετία του 1950, όταν ο πρώην Πρόεδρος Ντουάιτ Αϊζενχάουερ ξεκίνησε μια πολιτική απέλασης γνωστή ως «Operation Wetback».
Ο Ντόναλντ Τραμπ, όταν πιέστηκε για λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιό του σε μια συνέντευξή του στο Time φέτος, δήλωσε ότι θα χρησιμοποιούσε την Εθνική Φρουρά, και πιθανώς ακόμη και τον στρατό, για να απελάσει μεταξύ 15 και 20 εκατομμυρίων ανθρώπων - αν και η κυβέρνηση υπολόγισε ότι το 2022 υπήρχαν μόνο 11 εκατομμύρια μετανάστες στις ΗΠΑ χωρίς νόμιμη άδεια παραμονής.
Αφού τα νότια σύνορα των ΗΠΑ είδαν έναν ιστορικό αριθμό παράνομων διελεύσεων κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Μπάιντεν, οι Δημοκρατικοί άρχισαν να κινούνται προς τα δεξιά σχετικά με το θέμα, με υποσχέσεις για καΛύτερη ασφάλεια των συνόρων πριν μιλήσουν για τους μετανάστες που βρίσκονται ήδη στη χώρα.
Και καθώς πλησιάζουν οι εκλογές του Νοεμβρίου, και τα δύο κόμματα προσπαθούν να προσεγγίσουν ψηφοφόρους όπως την 33χρονη Peña με τους Λατίνους να παίζουν καθοριστικό ρόλο σε πολλές αμφίρροπες πολιτείες (swing states).
Ο Τραμπ κέρδισε το 35% των Ισπανόφωνων ψηφοφόρων το 2020, σύμφωνα με το AP VoteCast και η απαίτηση για ισχυρότερα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα, από τους Ισπανούς ψηφοφόρους, έχει αυξηθεί.
Το σχέδιo του Ντόναλντ Τραμπ για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης
Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής από τη Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο και ο βουλευτής Μάριο Ντίαζ Μπάλαρτ, δήλωσαν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα δώσει προτεραιότητα στους μετανάστες με εγκληματικό υπόβαθρο. Όταν ο Τραμπ ανέλαβε την εξουσία το 2016 με παρόμοιες υποσχέσεις για μαζική απέλαση, κατάφερε μόνο να απελάσει περίπου 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους. Αυτή τη φορά, όμως, υπάρχει ένα σχέδιο.
Ο Τραμπ έχει συνεργαστεί στενά με τον Στίβεν Μίλερ, έναν πρώην κορυφαίο κυβερνητικό αξιωματούχο που αναμένεται να αναλάβει υψηλόβαθμο ρόλο στον Λευκό Οίκο εάν κερδίσει ο Τραμπ. Ο Μίλερ περιγράφει μια κυβέρνηση Τραμπ που θα εργαστεί με «απόλυτη αποφασιστικότητα» για να επιτύχει δύο στόχους: «Σφραγίστε τα σύνορα. Απελάστε όλους τους παράνομους».
Για να το πετύχει αυτό, ο Τραμπ θα πρέπει να ενεργοποιήσει ξανά όλες τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις από χώρες που κρίνονται ανεπιθύμητες, όπως πολλές μουσουλμανικές χώρες, με μια σαρωτική επιχείρηση εμπλέκοντας την Εθνική Φρουρά για να περισυλλέξει μετανάστες, να τους κρατήσει σε τεράστιους καταυλισμούς και να τους βάλει σε πτήσεις απέλασης προτού προλάβουν να κάνουν νομικές προσφυγές.
Πέρα από αυτό, ο Τραμπ έχει επίσης δεσμευτεί να τερματίσει την ιδιότητα του πολίτη - ένα δικαίωμα 125 ετών στις ΗΠΑ.
Η κυβέρνηση Τραμπ, βάσει αυτών των σχεδίων, θα μπορούσε επίσης να διακόψει προσωρινά τα προγράμματα βοήθειας για περισσότερους από 1 εκατομμύριο μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων όσων επωφελούνται του προγράμματος «Deferred Action for Childhood Arrivals», Ουκρανών και Αφγανών προσφύγων που διέφυγαν από εμπόλεμες ζώνες καθώς και άλλων που λαμβάνουν προστασία λόγω αναταραχών στην πατρίδα τους.
Τζο Μπάιντεν: Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πραγματικός κίνδυνος για την ασφάλεια της Αμερικής
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε σε μια συνέντευξη που θα προβληθεί σήμερα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αντιπροσωπεύει μια «πραγματική απειλή για την ασφάλεια της Αμερικής», εάν εκλεγεί την 5η Νοεμβρίου.
«Ακούστε με καλά. Εάν κερδίσει (…) αυτές τις εκλογές, κοιτάξτε τι θα συμβεί. Είναι επικίνδυνος. Είναι ένας πραγματικός κίνδυνος για την ασφάλεια της Αμερικής», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ο Δημοκρατικός πρόεδρος, ηλικίας 81 ετών, που αποσύρθηκε από την προεκλογική κούρσα για μια δεύτερη θητεία στον προεδρικό θώκο παραχωρώντας τη θέση του στην αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις.
«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής. Εκεί βρισκόμαστε πραγματικά (…) και η δημοκρατία είναι το στοιχείο-κλειδί», συμπλήρωσε ο Μπάιντεν, σε αυτήν τη συνέντευξη που μαγνητοσκοπήθηκε πριν από κάποιες ημέρες στον Λευκό Οίκο και στην οποία ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίζεται σε καλύτερη φυσική κατάσταση, σε σύγκριση με το καταστροφικό ντιμπέιτ της 27ης Ιουνίου απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.
«Περνούσα πραγματικά, πραγματικά μια κακή ημέρα, όταν έγινε αυτό το ντιμπέιτ, διότι ήμουν άρρωστος, όμως δεν έχω σοβαρό πρόβλημα» υγείας, διαβεβαίωσε τον δημοσιογράφο του CBS, που τον ρώτησε σχετικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν κύμα εγκατάλειψης
Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν χρήση στρατηγικών αποθεμάτων για σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας
Το θέμα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις μετά από αναφορές ότι πέντε παίκτριες της ιρανικής ομάδας ζήτησαν προστασία
Η Άγκυρα κατέρριψε δεύτερο ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο - Ανάπτυξη έξι F-16 στη βόρεια Κύπρο
Λίγες ημέρες μετά από σοβαρό τροχαίο
Στα Χανιά ο Γάλλος πρόεδρος: Με ελικόπτερο στο «Charles de Gaulle» μετά την τριμερή στην Κύπρο
Ο επικεφαλής Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν απαντά στη γαλλική πρόταση για αποστολή προστασίας στο Ορμούζ
Τηλεδιάσκεψη με 13 ηγέτες για ενεργειακή ασφάλεια, αποτροπή κλιμάκωσης και στήριξη στον Λίβανο
Συνολικά πλέον εννέα άτομα βρίσκονται υπό έρευνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.