- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Σύλληψη τζιχαντιστή στην Αυστρία - Σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ
Αναζητούνται ακόμα 3 άτομα ως ύποπτα για τη σχεδιαζόμενη επίθεση
Αυστρία: Συνελήφθη 19χρονος τζιχαντιστής που σχεδίαζε επίθεση σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ
Δύο άτομα ύποπτα για τρομοκρατία συνελήφθησαν στην Αυστρία, τα οποία φέρονται να σχεδίαζαν επιθέσεις στις επερχόμενες συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη, αναφέρει το αυστριακό ειδησεογραφικό μέσο aussiedlerbote.de, επικαλούμενο δηλώσεις του Φραντς Ρουφ, γενικού διευθυντή δημόσιας ασφάλειας του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών.
Ένας από τους συλληφθέντες φέρεται να είναι τζιχαντιστής
Σύμφωνα με το NBC, oι συναυλίες είναι προγραμματισμένες για την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, 8, 9 και 10 Αυγούστου αντίστοιχα, στις οποίες αναμένεται να παρευρεθούν 65.000 θεατές περίπου την έκαστη ημέρα.
Κατά την έρευνα, οι αστυνομικές δυνάμεις εντόπισαν χημικές ουσίες σε έναν 19χρονο Αυστριακό, ενώ προληπτικά, εκκένωσαν σπίτια και μέρος ενός οίκου ευγηρίας που βρίσκονταν κοντά στο συναυλιακό χώρο.
Ο 19χρονος φέρεται να είναι τζιχαντιστής, ο οποίος έδωσε όρκο πίστης στην ηγεσία της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) πριν από μερικές εβδομάδες, τον Ιούλιο. Συνελήφθη το πρωί στην περιοχή Τερέντις, 75 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Βιέννης.
Όσο για τον δεύτερο συλληφθέντα, εντοπίστηκε το απόγευμα στη Βιέννη, αλλά η αστυνομία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητά του.
Λόγω των ανησυχιών που προκλήθηκαν από την οργάνωση των επιθέσεων, που πιθανόν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια, τα μέτρα ασφαλείας για τη συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο.
Η αυστριακή εφημερίδα Kurier αναφέρει ότι καταζητούνται ακόμα 3 άτομα ως ύποπτα για τη σχεδιαζόμενη επίθεση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο στενός του σύμβουλος Στίβεν Μίλερ αναλαμβάνει καθήκοντα προσωπάρχη από τη Δευτέρα
Μαζί με τον Έλτον Τζον και άλλους ενάγοντες αμφισβητεί την απόρριψη των αγωγών
Ο κωμικός κρίθηκε ένοχος για τέσσερα αδικήματα
Οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στο τμήμα και τελικά συμφιλιώθηκαν
Τρεις κατοικίες στους χώρους του Ρόγιαλ Λοτζ απέφεραν έσοδα στον πρώην πρίγκιπα
H Σάνον επιβεβαιώνει την καταγγελία της χήρας του ιδρυτή του Playboy
Κύμα διαμαρτυριών στην Ευρώπη κατά της ραγδαίας επέκτασης της τεχνητής νοημοσύνης
Συνελήφθη ο πατέρας της δούκισσας του Σάσεξ σήμερα στη Φλόριντα
Ποια τηλεοπτικά δίκτυα μπήκαν στο στόχαστρο
Οι παλιές φωτογραφίες του ενέπνευσαν την εμφάνιση του Ρον Μπέργκαντι
Οι αρχές αναφέρουν κακομεταχείριση αλλοδαπών εργαζομένων
«Κάποιες περιοχές είναι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας», αναφέρει
Η Βανέσα Έμντε κατηγορείται ότι παραβίασε επανειλημμένα τη συμφωνία με το κόμμα της
Ο 82χρονος Τόμας Μαρκλ συνελήφθη σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στη Φλόριντα
Η υπόθεση φαίνεται να τακτοποιήθηκε εκτός δικαστηρίων
Η φυλακή μπορεί να είναι μόνο η αρχή των συνεπειών
Τα περιθώρια πίεσης στον Τραμπ
Η γερουσιαστής αναμένεται να αναλάβει την Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων
16 τραυματίες εκ των οποίων 3 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση - Τι εξετάζουν οι Αρχές
Έπλεε χωρίς φορτίο προς το Μπαχρέιν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.