- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι Σαπίρο, Κέλι και Κούπερ επικρατέστεροι υποψήφιοι αντιπρόεδροι της Κάμαλα Χάρις
Τι αναφέρουν οι FT
Xάρις: Οι Σαπίρο, Κέλι και Κούπερ επικρατέστεροι υποψήφιοι αντιπρόεδροι
Ο Τζος Σαπίρο από την Πενσιλβάνια, ο γερουσιαστής της Αριζόνα Μαρκ Κέλι και ο Ρόι Κούπερ από τη Βόρεια Καρολίνα είναι οι επικρατέστεροι υποψήφιοι για να γίνουν οι υποψήφιοι αντιπρόεδροι της Κάμαλα Χάρις, σύμφωνα με μεγαλοδωρητές των Δημοκρατικών που βρίσκονται κοντά στην αντιπρόεδρο.
Οι τρεις άνδρες είχαν κερδίσει την υποστήριξη κορυφαίων δωρητών της Wall Street και του Χόλιγουντ και τώρα εξετάζονται από τον πρώην γενικό εισαγγελέα του Μπαράκ Ομπάμα, Έρικ Χόλντερ για λογαριασμό της Κάμαλα Χάρις. Άλλα ονόματα που βρίσκονται πιο κάτω στη λίστα είναι ο κυβερνήτης του Κεντάκι Άντι Μπέσιρ και ο κυβερνήτης του Ιλινόις Τζέι Μπι Πρίτζκερ.
Οι τρεις Δημοκρατικοί που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των δωρητών έχουν προσωπικούς δεσμούς με την Χάρις. Ο Κούπερ και η Χάρις ήταν ταυτόχρονα γενικοί εισαγγελείς των πολιτειών και έκαναν μαζί προεκλογική εκστρατεία στη Βόρεια Καρολίνα τις τελευταίες εβδομάδες, πριν ο Τζο Μπάιντεν αποσυρθεί από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο.
Ο Σαπίρο, ένας άλλος πρώην εισαγγελέας της πολιτείας, γνωρίζει τη Χάρις εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες. Η Χάρις είναι επίσης κοντά στον Κέλι, βετεράνο πολέμου και πρώην πιλότο της Nasa, και στη σύζυγό του Γκάμπι Γκίφορντς, την πρώην βουλευτή της Αριζόνα που επέζησε από απόπειρα δολοφονίας το 2011.
Η ξαφνική ανάδειξη της Χάρις έχει ηλεκτρίσει τους δωρητές, με την αντιπρόεδρο να λέει ότι συγκέντρωσε περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια τις πρώτες 24 ώρες της εκστρατείας της - περίπου 30 εκατ. δολάρια περισσότερα από όσα συγκέντρωσε ο Μπάιντεν τους πρώτους δύο μήνες της δικής του εκστρατείας.
Ο Σαπίρο προτιμάται από πολλούς δωρητές της Wall Street, οι οποίοι είναι πεπεισμένοι ότι ο 51χρονος κυβερνήτης από την Πενσυλβάνια θα μπορούσε να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στο να βοηθήσει τη Χάρις να κερδίσει μια πολιτεία που μπορεί να κρίνει την κούρσα για τον Λευκό Οίκο φέτος. «Ο Σαπίρο είναι νέος και δραστήριος και μπορεί να κερδίσει την Πενσυλβάνια - είναι προφανής επιλογή», δήλωσε ένας δωρητής που βρίσκεται κοντά στη Χάρις. «Δεν είναι τελειωμένη υπόθεση, αλλά εξετάζεται σε μεγάλο βαθμό».
Πηγή: Financial Times
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν κύμα εγκατάλειψης
Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν χρήση στρατηγικών αποθεμάτων για σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας
Το θέμα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις μετά από αναφορές ότι πέντε παίκτριες της ιρανικής ομάδας ζήτησαν προστασία
Η Άγκυρα κατέρριψε δεύτερο ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο - Ανάπτυξη έξι F-16 στη βόρεια Κύπρο
Λίγες ημέρες μετά από σοβαρό τροχαίο
Στα Χανιά ο Γάλλος πρόεδρος: Με ελικόπτερο στο «Charles de Gaulle» μετά την τριμερή στην Κύπρο
Ο επικεφαλής Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν απαντά στη γαλλική πρόταση για αποστολή προστασίας στο Ορμούζ
Τηλεδιάσκεψη με 13 ηγέτες για ενεργειακή ασφάλεια, αποτροπή κλιμάκωσης και στήριξη στον Λίβανο
Συνολικά πλέον εννέα άτομα βρίσκονται υπό έρευνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.