- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αν Ινταλγκό: Βούτηξε στον Σηκουάνα η δήμαρχος Παρισιού
Μετέωρο ακόμη αν διεξαχθoύν οι αγώνες του τριάθλου και της ανοιχτής κολύμβησης στο ποτάμι
Αν Ινταλγκό: Βούτηξε στον Σηκουάνα η δήμαρχος Παρισιού - Μετέωρο ακόμη αν διεξαχθoύν οι αγώνες του τριάθλου και της ανοιχτής κολύμβησης στο ποτάμι
Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό κράτησε την υπόσχεσή της και κολύμπησε σήμερα (17.7) στον ποταμό Σηκουάνα, μαζί με τον επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, Τόνι Εστανγκέ, σε μία προσπάθεια να πείσουν εκείνους που αμφισβητούν ότι τα νερά του θα είναι αρκετά καθαρά για να διεξαχθούν Ολυμπιακά αγωνίσματα κολύμβησης.
Η Αν Ινταλγκό και ο Τονι Εστανγκέ κάλυψαν εκατό μέτρα, μια συμβολική πράξη περισσότερα από εκατό χρόνια μετά από ένα διάταγμα που το 1923 απαγόρευε το κολύμπι στο ποτάμι.
Η Αν Ινταλγκό και ο Τονι Εστανγκέ κάλυψαν εκατό μέτρα στον Σηκουάνα
Η...βουτιά γύρω έγινε στις 11:00 (ώρα Ελλάδας) μια καλοκαιρινή μέρα στο Παρίσι, με 20 βαθμούς κελσίου θερμοκρασία με τους επισκέπτες να συνωστίζονται σε κοντινές γέφυρες για να την δουν μετά από πολλές αναβολές λόγω δυνατής βροχής και αμφιβολιών για την ποιότητα του νερού.
«Είναι μία ονειρική ημέρα. Έχουμε δουλέψει πολύ, πολύ σκληρά και μετά κατεβαίνεις στο νερό και φαίνεται φυσικό», είπε η Ινταλγκό μετά την κολύμβηση. «Το νερό είναι πολύ, πολύ καλό, λίγο δροσερό».
Για τον Τόνι Εστανγκέ, «είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα που εστάλη σήμερα σε όλους τους αθλητές που θα έρθουν σε λίγες μέρες»: «Αυτό είναι, ο Σηκουάνας είναι ένας ποταμός που μπορείς να κολυμβήσει κάποιος και πράγματι το τρίαθλο και οι αγώνες ανοιχτής κολύμβησης θα μπορούν να γίνουν.»
Μετέωρο ακόμη αν διεξαχθoύν οι αγώνες του τριάθλου και της ανοιχτής κολύμβησης στο ποτάμι
Τα σκέλη τριάθλου (30 και 31 Ιουλίου και 5 Αυγούστου) και ανοιχτής κολύμβησης (8 και 9 Αυγούστου) των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διαρκέσουν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου, πρόκειται να διεξαχθούν στον Σηκουάνα.
Σύμφωνα με το πιο πρόσφατο δελτίο ποιότητας του νερού του Σηκουάνα στις 12 Ιουλίου, με βάση την ανάλυση νερού Eau de Paris, η ποιότητα του νερού θα ήταν κατάλληλη για κολύμπι σε έξι από τις επτά ημέρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Οι αποφάσεις για τη διεξαγωγή τους θα ληφθούν το προηγούμενο βράδυ, και νωρίς το ίδιο πρωί, με μια τεχνική επιτροπή που περιλαμβάνει αθλητές, διεθνή ομοσπονδία, περιφερειακές αρχές και το Meteo France.
Το Παρίσι εργάζεται για τον καθαρισμό του Σηκουάνα, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να κολυμπήσουν ξανά σε αυτόν, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 1900.
Ο πρώην δήμαρχος του Παρισιού Ζακ Σιράκ το 1988 υποσχέθηκε ότι θα κολυμπούσε στον Σηκουάνα «παρουσία μαρτύρων», αλλά η βουτιά του δεν υλοποιήθηκε ποτέ.
Η πόλη έχει κατασκευάσει μια τεράστια λεκάνη αποθήκευσης ικανή να χωρέσει 46.000 κυβικά μέτρα λυμάτων προτού ρέουν μέσα από μια σήραγγα σε μια μονάδα επεξεργασίας. Όταν το νερό είναι εντός των απαιτούμενων υγειονομικών κριτηρίων, στη συνέχεια θα κατευθύνεται στον Σηκουάνα.
Εάν το ποτάμι δεν κριθεί κατάλληλο, οι διοργανωτές έχουν σχέδια έκτακτης ανάγκης: το αγώνισμα της ανοιχτής κολύμβησης θα πραγματοποιηθεί στο Vaires-sur-Marne, όπου διεξάγονται οι αγώνες κωπηλασίας και κανό, και το τρίαθλο θα μετατραπεί σε δίαθλο.
Η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού και Ολυμπιακών Αγώνων Αμελί Ουντεά-Καστερά είχε ήδη κολυμπήσει στο ποτάμι το Σάββατο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι επιβάλλει παράνομους περιορισμούς στην αλιεία στο Αιγαίο
«Σοκαρίστηκα από τους λογαριασμούς ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ», δήλωσε η ιταλίδα πρωθυπουργός
Πρώτη φορά που ελληνικό λογοτεχνικό κείμενο εντοπίζεται σε διαδικασία ταρίχευσης
Μεταξύ αυτών και η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν
Αστυνομικός που επιχείρησε να απευθυνθεί στο συγκεντρωμένο πλήθος αποδοκιμάστηκε έντονα
Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν εκτεταμένες διαρροές – Αυξανόμενος φόβος οικολογικής κρίσης
Μόνιμες οι επιπτώσεις στην υγεία του
Μια δικαστική υπόθεση κινείται σε ένα «γκρίζο» νομικό και ηθικό πεδίο
Ο Ντέιβιντ Γκρος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για έναν πυρηνικό όλεθρο έως το 2061
Σε περίπτωση καταδίκης προβλέπεται ποινή διά βίου φυλάκισης
H εισαγγελία ζητά ποινές κάθειρξης έως και 22 ετών και έξι μηνών για τους πέντε υπόπτους
Nέα ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Βυθίζεται η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ - Τι αναφέρει δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos
Μετά τις αποκαλύψεις για την Ακαδημία Βιασμών, η κατάσταση παίρνει απρόσμενη (;) τροπή
Tι αποφάνθηκε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ο Κας Πατέλ στρέφεται κατά του The Atlantic για καταγγελίες περί κατανάλωσης αλκοόλ και απουσιών
Όταν η πολιτική συναντά το… παιδικό παιχνίδι για το καλό του δημάρχου
«Η χώρα μας δεν επηρεάζεται από τις ανακλήσεις», τονίζει σε ανακοίνωσή της η HiPP Ελλάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.