- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Αμερικανικές εκλογές: Δεν δείχνει να επηρεάζει τους ψηφοφόρους η απόπειρα δολοφονίας Τραμπ
Προβάδισμα του πρώην πρόεδρου έναντι του σημερινού με 2%
Αμερικανικές εκλογές: Προβάδισμα Τραμπ με 2% επί του Μπάιντεν
Οι Αμερικανοί φοβούνται ότι η χώρα τους βγαίνει εκτός ελέγχου μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ αυξάνονται οι ανησυχίες ότι οι αμερικανικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν περισσότερη πολιτική βία, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που έκλεισε την Τρίτη.
Η διήμερη δημοσκόπηση έδειξε ότι ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος πρόεδρος Τραμπ ανοίγει ένα οριακό προβάδισμα μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων - 43% έναντι 41% - έναντι του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ένα πλεονέκτημα που ήταν εντός του περιθωρίου λάθους της δημοσκόπησης των 3 ποσοστιαίων μονάδων, γεγονός που υποδηλώνει ότι η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ δεν προκάλεσε σημαντική αλλαγές στις προθέσεις των ψηφοφόρων ενόψει των αμερικανικών εκλογών.
Ωστόσο, το 80% των ψηφοφόρων - συμπεριλαμβανομένων παρόμοιων ποσοστών Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων - δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση ότι «η χώρα ξεφεύγει από τον έλεγχο». Η δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη διαδικτυακά, διεξήχθη σε 1.202 ενήλικες στις ΗΠΑ σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων 992 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.
Ο Τραμπ απέφυγε οριακά τον θάνατο το Σάββατο, όταν η σφαίρα ενός επίδοξου δολοφόνου άγγιξε το αυτί του καθώς μιλούσε σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια. Το αίμα έτρεξε στο πρόσωπό του και εκείνος σήκωσε προκλητικά τη γροθιά του στον αέρα, προφέροντας τις λέξεις «Fight! Fight! Fight!» καθώς τον έβγαζαν εσπευσμένα από τη σκηνή. Ένας παρευρισκόμενος στη συγκέντρωση σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά.
Οι πυροβολισμοί ξύπνησαν μνήμες από ταραχώδεις πολιτικές περιόδους, όπως η δεκαετία του 1960, όταν δολοφονήθηκε ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζον Φ. Κένεντι το 1963, ενώ ακολούθησε η δολοφονία του Δημοκρατικού υποψήφιου προέδρου Ρόμπερτ Φ. Κένεντι το 1968.
Περίπου το 84% των ψηφοφόρων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση δήλωσαν ότι ανησυχούν ότι εξτρεμιστές θα διαπράξουν πράξεις βίας μετά τις εκλογές, ποσοστό αυξημένο σε σχέση με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Reuters/Ipsos που διεξήχθη τον Μάιο και έδειξε ότι το 74% των ψηφοφόρων έχει αυτόν τον φόβο.
Οι φόβοι για πολιτική βία έγιναν πιο εμφανείς στην Αμερική μετά την επίθεση χιλιάδων υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021, σε μια προσπάθεια να ανατρέψουν την εκλογική ήττα του από τον Μπάιντεν. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την ημέρα της επίθεσης και ένας αστυνομικός του Καπιτωλίου που πολέμησε εναντίον των ταραχοποιών πέθανε την επόμενη ημέρα.
Η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα των μέσων ενημέρωσης και τροφοδότησε τη συζήτηση μεταξύ ορισμένων συντηρητικών χριστιανών υποστηρικτών του ότι προστατεύεται από τον Θεό.
Στη δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos, το 65% των εγγεγραμμένων Ρεπουμπλικάνων δήλωσε ότι ο Τραμπ «ευνοήθηκε από τη θεία πρόνοια ή το θέλημα του Θεού». Το έντεκα τοις εκατό των Δημοκρατικών συμφώνησε.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Καταστηματάρχες και κάτοικοι επικαλούνται φόβους για την ασφάλειά τους
To κόμμα δεν απαντά σε ερωτήματα για τη γνησιότητα τους
Συναγερμός μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυρών στη Χεβρώνα
Το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο σχηματισμός κυβέρνησης παραμένει ανοιχτός
Τι επιβεβαιώνουν οι Φιλιππίνες
Φόβοι για έκτροπα και λεηλασίες το Σάββατο - Αναβλήθηκε το ταξίδι Μακρόν στην Αφρική
Η 23χρονη αποδίδει τους θανάτους των παιδιών σε εμβολιασμό
Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει ενδεχόμενο φυλετικού ή θρησκευτικού κινήτρου
Η Δούκισσα του Σάσεξ τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που αφορούν υλικό παιδικής κακοποίησης
Στο πλαίσιο της συμφωνίας Τραμπ με Πούτιν
Άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.