- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ξεκινά το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στη σκιά της απόπειρας δολοφονίας Τραμπ
Θα λάβει επισήμως το χρίσμα - Επιστρατεύονται 4.500 μέλη δυνάμεων ασφαλείας
ΗΠΑ: Ξεκινά το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων τη μεθεπομένη της απόπειρας δολοφονίας του Τραμπ - 4.500 μέλη δυνάμεων ασφαλείας επιστρατεύονται για την προστασία του
Τη μεθεπομένη της απόπειρας δολοφονίας του, ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένει να λάβει και τυπικά το χρίσμα της παράταξής του και να είναι ο υποψήφιός της στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων που ξεκινά σήμερα (15.07) στο Μιλγουόκι, στην πολιτεία Ουισκόνσιν.
Το συνέδριο αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη και τότε ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι και τυπικά ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος.
ΗΠΑ: Οι αριθμοί-κλειδιά για το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων
- 2.400: Οι σύνεδροι που θα δώσουν το χρίσμα στον υποψήφιο πρόεδρο και στον (ή στην) υποψήφιο (-α) αντιπρόεδρό του. Επίσης παρόντες πρόκειται να είναι χιλιάδες δημοσιογράφοι — και αστυνομικοί, ανάμεσά τους πράκτορες της Secret Service, για παν ενδεχόμενο, όπως η πιθανότητα να γίνουν διαδηλώσεις και να ξεσπάσουν επεισόδια.
- 15.000: Οι τσάντες με υλικό που ετοίμασε για τους δημοσιογράφους η ομάδα «Visit Milwaukee», αφοσιωμένη στην προώθηση του τουρισμού στην πόλη που βρέχεται από τη λίμνη Μίσιγκαν.
- 4.500: Τα μέλη δυνάμεων ασφαλείας που θα επιστρατευτούν από αλλού για να συνδράμουν την τοπική αστυνομία, σύμφωνα με την εφημερίδα Milwaukee Journal Sentinel. Θα μεταβούν από άλλες περιοχές του Ουισκόνσιν, καθώς και από άλλες πολιτείες, για να εγγυηθούν την ασφάλεια του συνεδρίου, στο οποίο η μορφή που θα δεσπόζει είναι αναμφίβολα αυτή του πρώην προέδρου. Η Secret Service, η ομοσπονδιακή υπηρεσία επίλεκτων αστυνομικών που εγγυώνται την προστασία πολιτικών προσωπικοτήτων, δεν σχεδιάζει «να τροποποιήσει τα σχέδιά της» και δηλώνει «απόλυτα έτοιμη» να εγγυηθεί την ασφάλεια του συνεδρίου και του πρώην προέδρου. Στην περιοχή απαγορεύτηκε η πτήση κάθε είδους drone.
- 85.000.000: Το ποσό σε δολάρια που ανακοίνωσε πως μπόρεσε να συγκεντρώσει η επιτροπή που οργανώνει το συνέδριο· πρόκειται για «ρεκόρ», κατ’ αυτή, για το υψηλότερο ποσό που εξασφαλίστηκε ποτέ ενόψει οποιουδήποτε συνεδρίου του κόμματος της αμερικανικής δεξιάς. Στα κόστη συμπεριλαμβάνονται ενοικιάσεις αιθουσών, μετακινήσεις και οι εκδηλώσεις υποδοχής, έναρξης και τερματισμού του συνεδρίου.
- 200.000.000: Τα χρήματα που αναμένει ότι θα εισπραχθούν στην πόλη και θα έχουν «άμεση, έμμεση ή δευτερεύουσα» σχέση με το συνέδριο η επιτροπή Visit Milwaukee. Αφορά κυρίως ποσά που θα δαπανηθούν σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, και ευρύτερα την αύξηση της δραστηριότητας λόγω του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων.
- 100.000: Ο αριθμός των λευκών, κόκκινων και μπλε μπαλονιών —τα χρώματα του αμερικανικού εθνικού συμβόλου— που θα πέσουν τη στιγμή που θα ανακοινωθεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έλαβε το χρίσμα από τους συνέδρους την Πέμπτη. «Δεν γίνεται εθνικό πολιτικό συνέδριο χωρίς μπαλόνια!», όπως το έθεσε η επιτροπή Visit Milwaukee.
Διαβάστε ακόμη >>> «Έστριψα το σωστό δευτερόλεπτο»: Η πρώτη δήλωση Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από το δυστύχημα στην Ισπανία μέχρι τους δασμούς του Τραμπ, τη Eurovision και την απώλεια του Βαλεντίνο – η εβδομάδα σε αριθμούς
Απεργία ζητά το συνδικάτο μηχανοδηγών μετά τα δυστυχήματα με 42 νεκρούς και σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια
Eξέλιξη που θα μπορούσε να καθυστερήσει την υλοποίησή της ή ακόμη και να την «εκτροχιάσει»
Η ζωή του Τζιμ, που έστω και αργά ανακάλυψε ότι ήταν ίντερσεξ
ΠΡOΣΟΧΗ: Το άρθρο περιλαμβάνει σκληρές περιγραφές βασανιστηρίων και σεξουαλικής βίας
Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο Τριντό ανέδειξε την «ήπια ισχύ» με προσωπική αναφορά
Εμπλέκονται και οι ιδιοκτήτες του κλαμπ που είχαν δεσμευτεί να βοηθήσουν στην έρευνα
Ο Καναδός πρωθυπουργός μίλησε για τον ρόλο των μεσαίων δυνάμεων
Απρόβλεπτος και αντιφατικός, παραδέχεται ότι δεν αναγνωρίζει κανέναν άλλον περιορισμό πέρα από τον εαυτό του
Πώς κατέρρευσε το αίσθημα ασφάλειας για το φημισμένο σιδηροδρομικό δίκτυο
Τι υποστήριξε ο Τετσούγια Γιαμαγκάμι
Η απάντηση στις απειλές Ιρανού στρατηγού
Η ομιλία για την επέτειο της ορκωμοσίας του
Την ώρα που η χώρα πενθεί για τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος της Κυριακής
Προς την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση μέσω της στρατιωτικής ισχύος
Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία - Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Σύμφωνα με οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση της εφημερίδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.