- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τόνι Μπλερ προς Κιρ Στάρμερ: «Ετοίμασε σχέδιο για τον έλεγχο της μετανάστευσης»
Οι συμβουλές του «παλιού» προς τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας
Ο νεοεκλεγείς Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ ανακοίνωσε πριν από ένα 24ωρο ότι δεν θα απελάσει τους αιτούντες άσυλο
Ο πρώην πρωθυπουργός του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Τόνι Μπλερ συνέστησε σήμερα στον νέο πρωθυπουργό του κόμματός του Κιρ Στάρμερ να προετοιμάσει «ένα σχέδιο για τον έλεγχο της μετανάστευσης» και να δημιουργήσει μια ψηφιακή ταυτότητα, μια ιδέα που απέρριψε η κυβέρνηση.
Τόνι Μπλερ: Οι συμβουλές προς τον Κιρ Στάρμερ
Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στους Sunday Times, ο Τόνι Μπλερ απαριθμεί τις «συμβουλές» του προς τον Κιρ Στάρμερ και κάνει έναν παραλληλισμό με την κατάσταση στη Γαλλία και την Ιταλία. Η μετανάστευση αποτελεί μία από τις βασικές ανησυχίες των Βρετανών και συνέβαλε στην άνοδο του αντιμεταναστευτικού και αντισυστημικού κόμματος Reform UK στις βουλευτικές εκλογές.
Ο Μπλερ, που διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας από το 1997 έως το 2007 και παρέμεινε διακριτικός κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, προειδοποιεί πως το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ «συνιστά μια πρόκληση για τους Εργατικούς επίσης», ακόμα κι αν πήρε ψήφους κυρίως από τους Συντηρητικούς.
Αν και οι Εργατικοί κατήγαγαν μια πολύ μεγάλη νίκη στις βουλευτικές εκλογές της Πέμπτης, το Reform UK προσέλκυσε ένα ποσοστό άνω του 14% των ψήφων και εισήχθη στο βρετανικό κοινοβούλιο με 5 βουλευτές, μεταξύ αυτών τον αρχηγό του Νάιτζελ Φάρατζ.
«Τα πολιτισμικά ζητήματα, το ίδιο ή και περισσότερο με τα οικονομικά θέματα, βρίσκονται στο επίκεντρο» αυτών των εκλογών, εκτιμά ο Τόνι Μπλερ.
Σε αυτό, «η βρετανική πολιτική έχει πολλά κοινά με την ευρωπαϊκή πολιτική», όπου τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα «βρίσκονται αντιμέτωπα με μια αποσταθεροποίηση», εκτίμησε ο ίδιος, επικαλούμενος το παράδειγμα της Γαλλίας και της Ιταλίας.
«Η χώρα χρειάζεται ένα σχέδιο για τον έλεγχο της μετανάστευσης»
Επιπλέον, ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί πως η χώρα «χρειάζεται ένα σχέδιο για τον έλεγχο της μετανάστευσης», «μια νέα αυστηρή προσέγγιση» στο θέμα της ασφάλειας και της δικαιοσύνης.
Τάσσεται, επίσης, υπέρ της εισαγωγής ενός ψηφιακού δελτίου ταυτότητας για τους Βρετανούς, προκειμένου «να γνωρίζουμε ακριβώς ποιος έχει το δικαίωμα να βρίσκεται εδώ».
Το εθνικό δελτίο ταυτότητας δεν υπάρχει στο Ηνωμένο Βασίλειο και η υποχρέωση τον περασμένο χρόνο για πρώτη φορά σε μια τοπική εκλογική αναμέτρηση στην Αγγλία οι ψηφοφόροι να επιδείξουν ένα έγγραφο ταυτοποίησης με φωτογραφία (διαβατήριο, άδεια οδήγησης κ.α) προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.
Ο υπουργός Εμπορίου Τζόναθαν Ρέινολντς απέρριψε την ιδέα ενός ψηφιακού δελτίου ταυτότητας λέγοντας πως δεν «αποτελεί μέρος» των σχεδίων της κυβέρνησης, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Times.
Ο Μπλερ έπλεξε επίσης το εγκώμιο της τεχνητής νοημοσύνης, στην οποία διακρίνει ιδιαιτέρως ένα ιδανικό εργαλείο στη μάχη κατά της παράτυπης μετανάστευσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γαμπρός του Αμερικανού προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ, παρουσίασε ένα σχέδιο ανοικοδόμησης της Γάζας
Η «Top Gun» εμφάνιση στο Νταβός προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον και «έριξε» την ιστοσελίδα της κατασκευάστριας εταιρείας
Σκληρή επίθεση του Ουκρανού προέδρου στην ευρωπαϊκή αδράνεια από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Yποστηρίζει ότι η βύθιση οφείλεται σε αμέλεια και ανικανότητα του πληρώματος
Έντονη κριτική για τη δημιουργία ζωνών αποκλειστικά για ενήλικες στις premium θέσεις των τρένων TGV
Συγκίνηση μέσα στο εθνικό πένθος
Συντονισμός με ΗΠΑ, επιφυλάξεις Δανίας και συζητήσεις για νέες ρυθμίσεις ασφάλειας στην Αρκτική
Σκληρή απάντηση της κυβέρνησης μετά τις δηλώσεις Τραμπ και το πλαίσιο συμφωνίας με το ΝΑΤΟ
Ο υπουργός Ενέργειας Κρις Ράιτ ξεκαθαρίζει ότι η Ουάσιγκτον δεν θα παράσχει επιτόπια προστασία
«Πολύ καλές» οι συνομιλίες, είπε ο αμερικανός πρόεδρος
Προκαταρκτική έκθεση διαψεύδει την έκρηξη – Σε λειτουργία οι κινητήρες κατά τη συντριβή κοντά στην Άγκυρα
Δεσμεύσεις από ΗΠΑ μετά τη συνάντηση Λούτνικ–Σέφτσοβιτς, ενώ η ΕΕ «παγώνει» την έγκριση
Θα ικανοποιούσε τον Τραμπ οποιαδήποτε συμφωνία χωρίς «ιδιοκτησία»;
Οι Δημοκρατικοί, οι Ρεπουμπλικανοί και η στάση του εκλογικού σώματος
Απευθείας πτήσεις Finnair προς Θεσσαλονίκη από Μάιο
Τρίτο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες
Ο Γερμανός καγκελάριος προειδοποιεί από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για τις γεωπολιτικές ανατροπές
Διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί «σε συντονισμό» με τον ΟΗΕ
Ενώ υπήρχαν φήμες για κρίση στο γάμο του
Ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε ότι μπορεί να αξίζει 1 δισεκατομμύριο δολάρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.