- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση Reuters: Μόνο η Μισέλ Ομπάμα θα τα πήγαινε καλύτερα απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ
Η ίδια έχει δηλώσει πολλές φορές ότι δεν σκοπεύει να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ
Δημοκρατικοί: Μόνο η Μισέλ Ομπάμα θα τα πήγαινε καλύτερα από τον Μπάιντεν απέναντι στον Τραμπ
Από τα κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών, σε μια υποθετική «μάχη» τους με τον Τραμπ, μόνο η Μισέλ Ομπάμα, η σύζυγος του πρώην προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, θα τα πήγαινε καλύτερα από τον Μπάιντεν: θα συγκέντρωνε ποσοστό 50% έναντι 39% για τον Τραμπ. Η Μισέλ Ομπάμα έχει δηλώσει πολλές φορές ότι δεν σκοπεύει να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ.
Ένας στους τρεις Δημοκρατικούς πιστεύει ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα πρέπει να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση μιας δεύτερης θητείας, μετά την ολέθρια τηλεμαχία της περασμένης εβδομάδας με τον Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο κανείς εκλεγμένος Δημοκρατικός δεν θα τα πήγαινε καλύτερα από τον Μπάιντεν σε μια υποθετική αντιπαράθεσή του με τον Τραμπ στις 5 Νοεμβρίου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.
Στη διήμερη δημοσκόπηση διαπιστώθηκε ότι τόσο ο 78χρονος Τραμπ όσο και ο 81χρονος Μπάιντεν εξασφαλίζουν την υποστήριξη του 40% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, κάτι που σημαίνει ότι ο Δημοκρατικός πρόεδρος δεν έχασε έδαφος μετά το ντιμπέιτ.
Το 32% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων είπαν ότι ο Μπάιντεν θα πρέπει να αποσυρθεί αφού δεν κατάφερε στην τηλεμαχία να αποκρούσει τις επιθέσεις του Τραμπ και τους πολυάριθμους ψευδείς ισχυρισμούς του.
Ο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του. Στην περίπτωση που αποχωρούσε, οι Δημοκρατικοί που θα ήταν πιθανό να τον αντικαταστήσουν θα είχαν παρόμοια ή και χειρότερη επίδοση από αυτόν απέναντι στον Τραμπ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Για παράδειγμα, η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις βρίσκεται μία μονάδα πίσω από τον Τραμπ (42% έναντι 43%), διαφορά εντός του στατιστικού λάθους. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ, ανερχόμενο αστέρι του κόμματος, θα τα πήγαινε οριακά χειρότερα, με ποσοστό 39% έναντι 42% για τον Τραμπ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.