- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αpple: Αντιμέτωπη με πρόστιμο μαμούθ από την Κομισιόν
Για παράβαση του νόμου για τις ψηφιακές αγορές
Αpple: Αντιμέτωπη με πρόστιμο μαμούθ από την Κομισιόν
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε σήμερα την Apple, σχετικά με την προκαταρκτική της άποψη, ότι οι κανόνες της για το App Store παραβιάζουν τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA), ανοίγοντας το δρόμο σε ένα τεράστιο πρόστιμο.
Η προκαταρκτική έρευνα της Επιτροπής διαπιστώνει ότι το App Store «εμποδίζει τους προγραμματιστές εφαρμογών να κατευθύνουν ελεύθερα τους καταναλωτές σε εναλλακτικά κανάλια διανομής για προσφορές και περιεχόμενο».
Επιπλέον, η Επιτροπή άνοιξε μια νέα διαδικασία μη συμμόρφωσης κατά της Apple λόγω ανησυχιών ότι οι νέες συμβατικές της απαιτήσεις για προγραμματιστές εφαρμογών και καταστήματα εφαρμογών τρίτων, συμπεριλαμβανομένου του νέου «Core Technology Fee» της Apple, δεν διασφαλίζουν την αποτελεσματική συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις της Apple σύμφωνα με το DMA.
Bεστάγκερ: Ερευνάται αν η Apple δίνει στους καταναλωτές τις καλύτερες διαθέσιμες προσφορές
Η Mάργκρετ Βεστάγκερ, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε: «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την αποτελεσματική επιβολή του DMA: έχουμε στείλει προκαταρκτικά ευρήματα στην Apple. Η προκαταρκτική μας θέση είναι ότι η Apple δεν επιτρέπει πλήρως το σύστημα κατεύθυνσης (steering).» Το "steering" είναι το κλειδί για να διασφαλιστεί ότι οι προγραμματιστές εφαρμογών εξαρτώνται λιγότερο από τα καταστήματα εφαρμογών των ψηφιακών κολοσσών - των λεγόμενων «πυλωρών» (gatekeepers)- και για να έχουν οι καταναλωτές καλύτερες προσφορές.
Η Μ. Βεστάγκερ τονίζει επίσης, ότι η Επιτροπή έχει «κινήσει διαδικασίες κατά της Apple σε σχέση με το λεγόμενο τέλος βασικής τεχνολογίας και με διάφορους κανόνες για την άδεια καταστημάτων εφαρμογών τρίτων και την παράπλευρη φόρτωση. Η κοινότητα των προγραμματιστών και οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις στο App Store. Θα διερευνήσουμε για να διασφαλίσουμε ότι η Apple δεν υπονομεύει αυτές τις προσπάθειες».
Από την πλευρά του, ο Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Τιερί Μπρετόν, δήλωσε: «Σήμερα λαμβάνουμε περαιτέρω μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι η Apple συμμορφώνεται με τους κανόνες DMA. Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι οι κανόνες του AppStore που δεν επιτρέπουν στους προγραμματιστές εφαρμογών να επικοινωνούν ελεύθερα με τους δικούς τους χρήστες, παραβιάζουν το DMA. Ανοίγουμε επίσης μια νέα υπόθεση σε σχέση με τους νέους επιχειρηματικούς όρους της Apple για το iOS. Με την επιφύλαξη του δικαιώματος υπεράσπισης της Apple, είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε την εργαλειοθήκη DMA για να ανοίξουμε επιτέλους πραγματικές ευκαιρίες για καινοτόμους και για καταναλωτές».
Σε περίπτωση παράβασης, η Επιτροπή μπορεί να επιβάλει πρόστιμα έως και 10% του συνολικού παγκόσμιου κύκλου εργασιών. Τέτοια πρόστιμα μπορούν να ανέλθουν έως και 20% σε περίπτωση επανειλημμένων παραβάσεων.
Η Apple έχει πλέον τη δυνατότητα να ασκήσει τα δικαιώματά της υπεράσπισης εξετάζοντας τα έγγραφα στον φάκελο έρευνας της Επιτροπής και απαντώντας γραπτώς στα προκαταρκτικά πορίσματά της.
Εάν τελικά επιβεβαιωθούν οι προκαταρκτικές απόψεις της Επιτροπής, θα εκδοθεί απόφαση μη συμμόρφωσης εντός 12 μηνών από την έναρξη της διαδικασίας στις 25 Μαρτίου 2024.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Ιράν απειλεί όσες ευρωπαϊκές χώρες συμμαχήσουν με ΗΠΑ και Ισραήλ
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει διάλογος με το σημερινό ιρανικό καθεστώς
Ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή για την ασφάλεια της περιοχής
Επικοινωνίες με Ιράκ, Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία – Το Tonnerre πλέει να συναντήσει το Charles de Gaulle
Την κρατούσαν φυλακισμένη για μήνες
Η ελληνική Belharra μαζί με τη φρεγάτα Ψαρά ενισχύουν την αεράμυνα της Κύπρου στην κρίση
Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι διαθέτει επαρκή αποθέματα οπλισμού – Στόχος ο έλεγχος του εναέριου χώρου
Επίθεση κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο – Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε στόχους στη Βηρυτό
Και η επίσκεψη της Κρίστι Νοέμ στη φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ με Rolex Daytona
Οι τοπικές αρχές και Eurojust ταυτοποίησαν 22 υπόπτους για επιθέσεις σε ευρωπαϊκές μεταφορές
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέει ότι η Κούβα «είναι έτοιμη μετά από 50 χρόνια» – Στο τραπέζι νέα διαπραγμάτευση
Η νέα πηγή ειδήσεων για τη Gen Z
Εκ νέου προειδοποίηση στις ευρωπαϊκές χώρες να μην συμμετάσχουν στον πόλεμο
Δεκαεπτά κράτη μέλη αξιοποιούν τον μηχανισμό της ΕΕ – Πάνω από 1.000 πολίτες επέστρεψαν ήδη
Ανταλλαγή 1.000 αιχμαλώτων, με προσδοκίες για πρόοδο στις συνομιλίες
Οι αναφορές στον Τραμπ και τις αποφάσεις του
Το μέγεθος, η πολυπλοκότητα της χώρας και η πραγματική επιλογή για τον επόμενο ηγέτη
Μαζική αεροπορική επιχείρηση της ισραηλινής αεροπορίας με 100 βόμβες σε υπόγειο συγκρότημα στην Τεχεράνη
Μνημειώδες σκηνικό για μπαλέτο του 1939 στη Νέα Υόρκη δημοπρατείται από τον οίκο Bonhams στο Παρίσι
Οι συμμετέχοντες ζήτησαν από τον Θεό να χαρίσει στον πρόεδρο Τραμπ σοφία, ευλογία και καθοδήγηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.