- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
ΗΠΑ: Λιγότεροι μετανάστες μπορούν να ζητήσουν άσυλο μετά τους νέους περιορισμούς του Τζο Μπάιντεν
Αντιδράσεις από οργανώσει ανθρωπίνων δικαιωμάτων
O αριθμός των μεταναστών που απελάθηκαν μετά την κράτηση στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού έχει διπλασιαστεί την τελευταία εβδομάδα
Μετά την έναρξη ισχύος μιας σειράς περιορισμών στα νότια σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών, μειώθηκε ο αριθμός των μεταναστών που μπορούν να ζητήσουν άσυλο ή κάποιο είδος προστασίας στη χώρα.
ΗΠΑ: Διπλάσιος ο αριθμός μεταναστών που απελάθηκαν
Τα μέτρα, τα οποία ενεργοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα μέσω εκτελεστικού διατάγματος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, απαγορεύουν στους περισσότερους ανθρώπους που περνούν παράτυπα στο έδαφος των ΗΠΑ να έχουν πρόσβαση σε αυτήν την προστασία.
Σύμφωνα με όσα ανέφεραν αξιωματούχοι σε μια μικρή ομάδα μέσων ενημέρωσης, ο αριθμός των μεταναστών που αναφέρεται ότι απελάθηκαν «τάχιστα» στις χώρες τους ή απελάθηκαν στο Μεξικό, μετά την κράτηση στα σύνορα έχει διπλασιαστεί την τελευταία εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, από τις 5 έως τις 12 Ιουνίου, «το 73% των οικογενειακών μονάδων και των κρατουμένων ενηλίκων υποβλήθηκαν σε επεξεργασία για οικειοθελή επιστροφή ή ταχεία απέλαση».
Συγκριτικά, την εβδομάδα πριν από την έναρξη ισχύος των περιορισμών, το ποσοστό αυτό ήταν 36%.
Αξιωματούχος του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) ανέφερε ότι «ο αριθμός των συλλήψεων στον τομέα του Ελ Πάσο (Τέξας) έχει μειωθεί κάπως» και ότι έχουν δει «πρώιμα σημάδια ότι ο αριθμός των συλλήψεων σε όλη την έκταση των συνόρων κατεβαίνει».
2.500 μετανάστες στο Ελ Πάσο
Στην περιοχή του Ελ Πάσο, όπου οι αρχές έχτισαν ένα μεγάλο κέντρο διεκπεραίωσης χωρητικότητας 2.500 μεταναστών, η πλειονότητα των ανθρώπων που κρατούνται δεν μπόρεσαν να ζητήσουν άσυλο, σύμφωνα με αξιωματούχο της Συνοριακής Περιπολίας.
Ο λόγος, είπε ο αξιωματικός, είναι ότι δεν εκφράζουν ότι φοβούνται μην τους επιστρέψουν στις χώρες τους.
Στο πλαίσιο των νέων μέτρων, τα άτομα που σταματούν να διασχίζουν παράτυπα πρέπει να εκφράσουν μόνοι τους ότι φοβούνται να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους.
Οι νέοι περιορισμοί κατάργησαν την απαίτηση της Συνοριακής Περιπολίας να ρωτά τους μετανάστες εάν φοβούνται την επιστροφή. Τώρα πρέπει να είναι αυτοί που θα το εκφράσουν για να έχουν μια συνέντευξη «αξιόπιστου φόβου», το αρχικό φίλτρο για να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κάποιο είδος προστασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σε διάφορα σημεία του κέντρου υπάρχουν αφίσες που εξηγούν αυτή την αλλαγή στους μετανάστες. Η εγκατάσταση, που βρίσκεται στη μέση της ερήμου, αποτελείται από πολλές σκηνές και κοντέινερ και εκτείνεται σε πάνω από 300,00 τετραγωνικά πόδια.
Μηνύσεις κατά των νέων περιορισμών που επέβαλε ο Μπάιντεν
Αυτή την Πέμπτη, περισσότεροι από 1.321 μετανάστες κρατήθηκαν σε αυτό το κέντρο, σύμφωνα με τον αξιωματούχο. Περίπου 700 άτομα εργάζονται καθημερινά σε αυτές τις εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων στελεχών και εργολάβων της CBP.
Σε αυτό το κέντρο κρατούνται οικογένειες, ενήλικες που ταξιδεύουν μόνοι και ασυνόδευτοι ανήλικοι. Οι μετανάστες κρατούνται σε δεκάδες κελιά, με διάφανες πόρτες. Σε καθένα από αυτά κοιμούνται και περνούν τη μέρα 15 με 20 άτομα.
Κάθε κελί έχει τρεις τουαλέτες και δύο νεροχύτες. Υπάρχουν επίσης πολλά χαλάκια που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να κοιμούνται στο πάτωμα. Τους δίνουν μια κουβέρτα αλουμινίου για να καλυφθούν.
Αρκετές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατέθεσαν μήνυση την Τετάρτη κατά των νέων περιορισμών που επέβαλε ο Μπάιντεν. Οι οργανώσεις υποστήριξαν ότι οι κανονισμοί είναι «κάθετα ασυνεπείς με το καταστατικό ασύλου που θέσπισε το Κογκρέσο, το οποίο επιτρέπει στους μετανάστες να υποβάλλουν αιτήσεις ασύλου «είτε εισέρχονται είτε όχι» από ένα σημείο εισόδου».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Καταστηματάρχες και κάτοικοι επικαλούνται φόβους για την ασφάλειά τους
To κόμμα δεν απαντά σε ερωτήματα για τη γνησιότητα τους
Συναγερμός μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυρών στη Χεβρώνα
Το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο σχηματισμός κυβέρνησης παραμένει ανοιχτός
Τι επιβεβαιώνουν οι Φιλιππίνες
Φόβοι για έκτροπα και λεηλασίες το Σάββατο - Αναβλήθηκε το ταξίδι Μακρόν στην Αφρική
Η 23χρονη αποδίδει τους θανάτους των παιδιών σε εμβολιασμό
Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει ενδεχόμενο φυλετικού ή θρησκευτικού κινήτρου
Η Δούκισσα του Σάσεξ τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που αφορούν υλικό παιδικής κακοποίησης
Στο πλαίσιο της συμφωνίας Τραμπ με Πούτιν
Άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι
Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από επίθεση κοντά στη Χεβρώνα
Από τον Ιούνιο του 2028 θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.