- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ριφιφί στο Bulgari της Ρώμης με λεία κοσμήματα μισού δισεκατομμυρίου
Οι ληστές ξεγλίστρησαν μέσα από τους υπονόμους
Ριφιφί στο Bulgari της Ρώμης -Έκλεψαν κοσμήματα μισού δισ. και εξαφανίστηκαν από τους υπονόμους
Το ριφιφί σε κατάστημα του οίκου Bulgari στη Ρώμη με τη συμμορία των διαρρηκτών να μπαίνει στο κατάστημα κινηματογραφικά θυμίζει χολυγουντιανή ταινία.
Πως εξελίχθηκε το ριφιφί στο Bulgari της Ρώμης
Συγκεκριμένα η συμμορία σε διάστημα μόλις 11 λεπτών άνοιξε τρύπα στο υπόγειο του κοσμηματοπωλείου, έκλεψε πολύτιμους λίθους αξίας 500.000 ευρώ και εξαφανίστηκε μέσω των υπονόμων κάτω από τη μύτη της αστυνομίας.
Οι διαρρήκτες χτύπησαν τη νύχτα του Σαββάτου στο κατάστημα της Bulgari σε έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους της ιταλικής πρωτεύουσας στη Via Condotti. Φορώντας μάσκες πέρασαν μέσα από τα βρώμικα νερά του υπονόμου τα μεσάνυχτα προτού σκαρφαλώσουν μέσα από μια τρύπα που είχαν ανοίξει στο πάτωμα του πολυτελούς κοσμηματοπωλείου.
Οι τρεις έως πέντε διαρρήκτες φαίνεται ότι γνώριζαν πόσο διάστημα θα χρειάζονταν για το ριφιφί και μπλόκαραν μια πλευρική είσοδο, που θα πιθανώς θα χρησιμοποιούσε η αστυνομία για να μπει στο κοσμηματοπωλείο. Στη συνέχεια ξάφρισαν ρολόγια και κοσμήματα από τις προθήκες, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και η ιδιωτική εταιρεία, που είχε αναλάβει τη φύλαξη του καταστήματος της Bulgari ειδοποίησε την αστυνομία.
Maxi furto da Bulgari, il gioielliere Eleuteri: “A via Condotti viviamo nella paura” https://t.co/JQkylTV4sf pic.twitter.com/X3vqRA6DGb
— Repubblica Roma (@rep_roma) June 10, 2024
Οι διαρρήκτες χάθηκαν στο δίκτυο αποχέτευσης της Ρώμης
Μέσα σε επτά λεπτά έφθασαν στο σημείο αστυνομικοί, αλλά χρειάστηκαν άλλα τέσσερα για να σπάσουν την πόρτα που είχαν ανοίξει οι διαρρήκτες. «Την ώρα που ανοίγαμε την πόρτα τους ακούγαμε να φωνάζουν “πάμε, πάμε”», δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica ένας επιθεωρητής της αστυνομίας.
Οι διαρρήκτες πήδηξαν στην τρύπα που είχαν ανοίξει και χάθηκαν στο δίκτυο των υπονόμων της Ρώμης. Πίσω τους φέρονται να άφησαν έναν λοστό, αλλά πιθανότατα φορούσαν όλοι γάντια και δεν άφησαν δακτυλικά αποτυπώματα.
«Από το κέντρο της Ρώμης περνούν υπόνομοι που χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή εποχή και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται», δήλωσε ο Μάρκο Πλασίντι, επικεφαλής της Sotterranei di Roma, μιας ομάδας που εξερευνά την υπόγεια αρχαιολογία της Ρώμης. «Είναι αρκετά μεγάλοι για να μπει κάποιος μέσα και, αν δεν βρέχει, το νερό δεν ξεπερνά τα δέκα εκατοστά. Δεν είναι πλήρως χαρτογραφημένοι, άρα είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πού πήγαν οι διαρρήκτες», πρόσθεσε.
Ο Τζιάνι Μπατιστόνι, επικεφαλής της τοπικής ένωσης λιανεμπόρων, είπε ότι οι υπόνομοι είναι σαν σήραγγες του μετρό και παραπονέθηκε ότι η αστυνομία δεν διεξάγει πια τους προβλεπόμενους μηνιαίους ελέγχους στο δίκτυο αποχέτευσης.
Maxi #furto nella notte ai danni della gioielleria Bulgari di #ViaCondotti a #Roma. Sul posto la polizia per le indagini. L’allarme era scattato verso la mezzanotte tra sabato e domenica. pic.twitter.com/niUtF0sjAm
— Local Team (@localteamit) June 9, 2024
Οι διαρρήκτες είχαν βάλει στο μάτι το κοσμηματοπωλείο
Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ πιστεύεται ότι οι διαρρήκτες είχαν κάνει κατόπτευση χώρου στο κοσμηματοπωλείο εδώ και κάποιο διάστημα παριστάνοντας τους πελάτες για να έχουν πρόσβαση στο εσωτερικό και να δουν τα συστήματα ασφαλείας, λόγος για τον οποίο η αστυνομία μελετά εξονυχιστικά τα βίντεο του τελευταίου διαστήματος από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος.
Επιθεωρητές υποψιάζονται ακόμη ότι η συμμορία πιθανώς ενεργοποίησε κι άλλους συναγερμούς στην περιοχή για να ελέγξει το χρόνο αντίδρασης της αστυνομίας.
Οι διαρρήκτες ενδέχεται να αποτελούν μέλη σπείρας που δρα εδώ και καιρό στη Ρώμη και ειδικεύεται στα ριφιφί σε τράπεζες. Σε ένα εξ’ αυτών το 2022 μια συμμορία που έσκαβε τούνελ μήκους έξι μέτρων από νοικιασμένο κτίριο δίπλα σε τράπεζα κάτω από πολυσύχναστο δρόμο, αναγκάστηκε να καλέσει την αστυνομία όταν κατέρρευσε ο δρόμος καταπλακώνοντας ένα μέλος της.
Maxi furto da Bulgari a Roma, bottino da 500mila euro per la “banda del buco” https://t.co/6Ssf38HSep
— La Stampa (@LaStampa) June 9, 2024
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο 41% η AfD στις δημοσκοπήσεις - Πίεση στον καγκελάριο Μερτς και φόβοι για επεισόδια
Ανησυχίες στη Σύνοδο Ασφαλείας του Μονάχου για έλλειψη ετοιμότητας και άνοδο δυνάμεων φιλικών προς τη Μόσχα
Η Σάρα Χαλίφα και οι συγκατηγορούμενοί της καταδικάστηκαν σε θάνατο διά απαγχονισμού
Οι Αμερικανοί απεσταλμένοι συναντήθηκαν με τον Ρώσο πρόεδρο στο Κρεμλίνο
Το AfD έχει κάνει αισθητή την παρουσία του σε πολλά κρατίδια της Γερμανικής Ομοσπονδίας αλλά και σε εθνικό επίπεδο, διεκδικώντας να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της ατμομηχανής της Ευρώπης
Για τις δηλώσεις του περί γενοκτονίας στη Γάζα
Όσα είπε η 40χρονη στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή της
10 μέρες μετά τις πλημμύρες
Πρόταση της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς
Διπλωματικός μαραθώνιος των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου εν μέσω νέων επιθέσεων
Ο Τζιμ Θόρντον τέθηκε αρχικά σε διαθεσιμότητα μετά από καταγγελία επιβάτιδας για συνομιλία σε διαδικτυακό chatroom
Η 5η Σεπτεμβρίου επελέγη επειδή είναι η επέτειος θανάτου της Μητέρας Τερέζας (το 1997), η οποία τιμήθηκε με Νόμπελ Ειρήνης το 1979 για το ανθρωπιστικό της έργο
Το chatbot Grok έχει βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων
Καταγγέλλει σχέδιο εκβιασμού
Η αθλήτρια των Indiana Fever μιλά χωρίς φόβο, δέχεται επιθέσεις και υπερασπίζεται τις απόψεις της για τον γυναικείο αθλητισμό
Πτώση έως 30% στη σοδειά
45χρονη φέρεται να απήχθη από τον πρώην σύντροφό της και να πετάχτηκε από γέφυρα κοντά στη Φλωρεντία
Τι τους προειδοποίησε ο κυβερνήτης
Ο Μιλέι κλιμακώνει τις διεκδικήσεις
Η συγγραφέας δεν είχε εμφανιστεί δημοσίως πάνω στο σκάφος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.