- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η Νότια Κορέα ετοιμάζει ψυχολογικό πόλεμο με K-Pοp στην Βόρεια Κορέα
Σε απάντηση για τα μπαλόνια με σκουπίδια
Nότια Κορέα: Ψυχολογικό πόλεμο με K-Pοp στην Βόρεια Κορέα
Η Νότια Κορέα δήλωσε την Κυριακή ότι θα τοποθετήσει ηχεία στα σύνορα με την Βόρεια Κορέα για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια ως απάντηση στις εκτοξεύσεις μπαλονιών με σκουπίδια προς τον Νότο.
Στη μέγιστη ισχύ, τα ηχεία εκπέμπουν φωνή και μουσική σε απόσταση μεγαλύτερη των 20 χιλιομέτρων (12,4 μίλια) στη Βόρεια Κορέα, αρκετά μακριά για να φτάσουν σε πολλούς στρατιώτες και πολίτες.
Η πρώην πρόεδρος της Νότιας Κορέας Park Geun-hye δήλωσε το 2016 ότι οι εκπομπές ήταν «η πιο αποτελεσματική μορφή ψυχολογικού πολέμου» και ότι είχαν ενθαρρύνει τους Βορειοκορεάτες να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους και να αυτομολήσουν για την ελευθερία στο Νότο.
Nότια Κορέα: «Φωνές Ελευθερίας»
Ο στρατός της Νότιας Κορέας έχει ονομάσει τις εκπομπές «Φωνή της Ελευθερίας», με τέσσερα κύρια θέματα: την ανωτερότητα της φιλελεύθερης δημοκρατίας, την ιστορία της οικονομικής επιτυχίας της Νότιας Κορέας, τη δικαιολόγηση της επανένωσης και την πραγματικότητα της βορειοκορεατικής κοινωνίας.
Παγκόσμιες ειδήσεις, σχόλια για το πολιτικό σύστημα του Βορρά και τον ηγέτη του, καθώς και δελτία καιρού που αναμειγνύονται με επιτυχίες K-pop, περιλαμβάνονται στα μηνύματα ψυχολογικού πολέμου
Οι εκπομπές αυτές είχαν εξέχουσα θέση στην κοινή δήλωση που υπέγραψαν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και ο τότε πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν σε ειρηνευτική σύνοδο κορυφής το 2018. Στη δήλωση, αναφερόταν ως «εχθρική πράξη» και η Νότια Κορέα δεσμεύτηκε να σταματήσει την επιχείρηση και να διαλύσει τα ηχεία.
Ο στρατός της Βόρειας Κορέας πιστεύεται ότι διεξήγαγε μια πρόχειρη επιχείρηση για να παρεμποδίσει τις εκπομπές που έφταναν στους στρατιώτες και τους κατοίκους της, παίζοντας τα δικά του μεγάφωνα. Δεν είχαν επαρκή ισχύ για να μεταδώσουν μηνύματα που ήταν κατανοητά από τον Νότο.
Πηγή: Reuters
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.