- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συγγνώμη ζήτησε ο Τζο Μπάιντεν από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνάντησή τους στο Παρίσι
Για την καθυστέρηση στην έγκριση νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας
Συγγνώμη από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε ο Τζο Μπάιντεν - Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο Παρίσι
Συγγνώμη ζήτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν από τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την καθυστέρηση που σημειώθηκε νωρίτερα φέτος στην έγκριση ενός νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας, το οποίο εμποδίστηκε από την αντιπολίτευση των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο.
Τζο Μπάιντεν προς Ζελένσκι: Δεν πρόκειται να σας εγκαταλείψουμε
«Ξέρετε, δεν έχετε υποκύψει, δεν έχετε υποχωρήσει καθόλου, συνεχίζετε να αγωνίζεστε με έναν τρόπο που είναι απλά αξιοσημείωτος, είναι απλά αξιοσημείωτος - και δεν πρόκειται να σας εγκαταλείψουμε», είπε ο Μπάιντεν στον Ουκρανό πρόεδρο.
«Ζητώ συγγνώμη για τις εβδομάδες που δεν γνωρίζαμε τι θα περάσει, όσον αφορά τη χρηματοδότηση, επειδή είχαμε πρόβλημα να περάσουμε το νομοσχέδιο που έπρεπε να περάσουμε και το οποίο είχε τα χρήματα από κάποια πολύ συντηρητικά μέλη μας που το εμπόδιζαν, αλλά το πετύχαμε», πρόσθεσε.
Ο Μπάιντεν άδραξε την ευκαιρία για να προβάλει την ανακοίνωση της χρηματοδότησης της Παρασκευής, καθώς και την πρόσθετη χρηματοδότηση που δόθηκε στην Ουκρανία από τότε που υπέγραψε το συμπληρωματικό πρόγραμμα τον Απρίλιο.
«Από τότε, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής ημέρας, έχω ανακοινώσει έξι πακέτα σημαντικής χρηματοδότησης - σήμερα υπογράφω επίσης ένα πρόσθετο πακέτο 225 εκατομμυρίων δολαρίων για να σας βοηθήσω να ανακατασκευάσετε το ηλεκτρικό δίκτυο», τόνισε.
ΝΑΤΟ: Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα
Νωρίτερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα - βάσει του διεθνούς δικαίου - να επιτεθεί σε στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσίας για να υπερασπιστεί τον εαυτό της, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου στη Σουηδία.
«Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Σουηδό πρωθυπουργό Ουλφ Κρίστερσον σε στρατιωτική βάση κοντά στη Στοκχόλμη.
«Το δικαίωμα στην αυτοάμυνα περιλαμβάνει επίσης το δικαίωμα να πλήξει νόμιμους, στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος του επιτιθέμενου μέρους, του επιτιθέμενου - στην προκειμένη περίπτωση της Ρωσίας», πρόσθεσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περίπου έχουν ήδη επιστραφεί στους ιδιοκτήτες τους
18χρονη οικιακή βοηθός καταλήγει νεκρή από επιπλοκές σε ιδιωτική κλινική κατά τη διάρκεια άμβλωσης – Την είχαν βιάσει ομαδικά ο γιος του ζάμπλουτου εργοδότη της και ο φίλος του
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές
Η 21χρονη κατέληξε έπειτα από πτώση περίπου 130 ποδιών
Το θέμα έχει πάρει και έμφυλη διάσταση
Μια από τις πιο παράξενες και συναρπαστικές ιστορίες αφοσίωσης στη λογοτεχνία
Οι ηγέτες των ισχυρών κρατών ζητούν από τις ΗΠΑ να αναλάβουν ρόλο μεσολαβητή
Eκτελέστηκε με πέντε σφαίρες σε πάρκινγκ
Το πλήθος θα κινούνταν προς συγκεκριμένη τοποθεσία, εκεί που θα υπήρχαν ελεύθεροι σκοπευτές
Kρίθηκε ένοχος για «διακεκριμένη μαστροπεία», για απόπειρα βιασμού, επίθεση και απειλές
Για «δίκαιη απάντηση» κάνει λόγο ο Ζελένσκι
Ουκρανία και Ευρωπαίοι ηγέτες αναζητούν κοινό έδαφος με τον Αμερικανό πρόεδρο
Το στιγμιότυπο που έγινε viral στα social media
Τι δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις για τον θάνατό της
Ο Γιούρκο έχασε τα πόδια του στο Ντονμπάς και ξαναστάθηκε όρθιος στην Αθήνα
Τι αναφέρει η Wall Street Journal
Σε 1,5 σελίδα η προκαταρκτική συμφωνία - Τι είπε ο Τζέι ντι Βανς
Δεν υπάρχουν επιζώντες
Οι διαβεβαιώσεις Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ και οι αντιρρήσεις της Τεχεράνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.