- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στιβ Μπάνον: Διαταγή να εκτίσει την ποινή φυλάκισης για τον στενό συνεργάτη του Τραμπ
Για περιφρόνηση του Κογκρέσου
Στιβ Μπάνον: Διαταγή να εκτίσει την ποινή φυλάκισης
Ο Στιβ Μπάνον, πρώην κορυφαίος σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, πρέπει να παρουσιαστεί στη φυλακή έως την 1η Ιουλίου για να εκτίσει τετράμηνη ποινή για περιφρόνηση του Κογκρέσου, δήλωσε την Πέμπτη ομοσπονδιακός δικαστής.
Η απόφαση σημαίνει ότι ο Μπάνο που διατηρεί επιρροή στον κύκλο του Τραμπ, θα βρίσκεται πιθανότατα πίσω από τα κάγκελα για ένα κρίσιμο τμήμα της αμερικανικής προεδρικής εκστρατείας, καθώς ο πρώην πρόεδρος Τραμπ αντιμετωπίζει τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
Η εντολή του περιφερειακού δικαστή των ΗΠΑ Καρλ Νίκολς στην Ουάσινγκτον εκδόθηκε αφού ομοσπονδιακό εφετείο απέρριψε τον περασμένο μήνα την αίτηση του Μπάνον να ανατρέψει την καταδίκη του για την άρνηση κλήτευσης από επιτροπή του Κογκρέσου που διερευνούσε την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.
Ο Μπάνον δήλωσε στους δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο ότι θα ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να παρέμβει, θεωρώντας τη δίωξή του ως πολιτικά υποκινούμενη.
«Όλο αυτό έχει να κάνει με ένα πράγμα: να κλείσει το κίνημα MAGA», δήλωσε ο Μπάνον, αναφερόμενος στο σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ «Make America Great Again».
Ο Μπάνον είχε καταδικαστεί το 2022 για δύο πλημμεληματικές κατηγορίες περιφρόνησης του Κογκρέσου επειδή αρνήθηκε να παραδώσει έγγραφα ή να καταθέσει στην επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων που ηγούνταν οι Δημοκρατικοί.
Ο Μπάνον θα είναι ο δεύτερος πρώην κορυφαίος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου του Τραμπ που θα οδηγηθεί στη φυλακή επειδή αρνήθηκε να συνεργαστεί με την επιτροπή. Ο Πίτερ Ναβάρο, πρώην σύμβουλος για θέματα εμπορίου, εκτίει επί του παρόντος ποινή τεσσάρων μηνών.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταδικάστηκαν οι ιδιοκτήτες
Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ξεριζωθεί αφότου άρχισαν τα πλήγματα του Ισραήλ στον Λίβανο
«Κάναμε δουλειά για τον κόσμο», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος
Εκτεταμένα προβλήματα στη χώρα εν μέσω ενεργειακής κρίσης
Το σχέδιό της για να πάρει τα χρήματα από τις ασφάλειες ζωής
Ποιος ήταν ο Άγιος Πατρίκιος
Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ θέλουν ενίσχυση της αποστολής στην Ερυθρά Θάλασσα, όχι επέκταση στο Ορμούζ
Ο Ιρανός πρόεδρος μιλά για επιθετικότητα και κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ στέλνοντας μήνυμα αντίστασης
Η ίδια αποκάλυψε επίσης ότι έγινε στόχος έντονων επιθέσεων στο διαδίκτυο
Περίπου 10 εκατ. πολίτες χωρίς ρεύμα, με τις εργασίες αποκατάστασης από την κρατική εταιρεία σε εξέλιξη
Πρόκειται για την πρώτη γνωστή απευθείας επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών από την έναρξη της σύγκρουσης
Λίγο πριν από την πυραυλική επίθεση που σκότωσε τον πατέρα του - Ήταν και ο ίδιος στόχος
Ιρανικοί πύραυλοι και ισραηλινές αναχαιτίσεις έριξαν συντρίμμια δίπλα σε κορυφαίους ιερούς τόπους
Πρόσθεσε ότι υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες για την κατάστασή του
Σύμφωνα με άλλη θεωρία πίσω από το ψευδώνυμο βρίσκεται ο Ρόμπερτ Ντελ Νάγια, μουσικός του συγκροτήματος Massive Attack
Ο Μπαρτ Ντε Βέβερ πρότεινε την επιστροφή στη «φθηνή ρωσική ενέργεια» για τη διάσωση της ευρωπαϊκής οικονομίας
111 παιδιά και 38 υγειονομικοί μεταξύ των θυμάτων - Πάνω από 2.100 τραυματίες σε δύο εβδομάδες μαχών
«Πάνω από 7.000 στόχοι στο Ιράν έχουν χτυπηθεί»
Ένα από τα χαρακτηριστικά περιστατικά σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2014
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.