- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Θέμα χρόνου» κατά τον Ζελένσκι η χρήση δυτικών όπλων σε πλήγματα στη Ρωσία
«Βήμα προς τα εμπρός» το πράσινο φως που δόθηκε από τις ΗΠΑ
Ζελένσκι: Θέμα χρόνου η χρήση δυτικών όπλων σε πλήγματα στη Ρωσία - Ο Ουκρανός πρόεδρος χαιρετίζει την έγκριση των ΗΠΑ.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε ως "ένα βήμα προς τα εμπρός" το πράσινο φως που έδωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε το Κίεβο να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα προκειμένου να πλήξει υπό προϋποθέσεις στόχους στο ρωσικό έδαφος.
"Είναι ένα βήμα προς τα εμπρός προς αυτόν τον σκοπό (...) που συνίσταται στο να δοθεί η δυνατότητα να υπερασπιστούμε τον λαό μας που ζει στα χωριά κατά μήκος των συνόρων", είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την τρίτη συνάντηση κορυφής Ουκρανίας - Βόρειας Ευρώπης στη Στοκχόλμη.
Χθες, Πέμπτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είχε αρνηθεί να συναινέσει σε αυτό, έδωσε το πράσινο φως προκειμένου οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να πλήττουν, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, στόχους στο ρωσικό έδαφος κοντά στην ουκρανική επαρχία του Χαρκόβου (βορειοανατολική Ουκρανία), προκειμένου να προστατεύσει αυτήν την τελευταία, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.
"Ο πρόεδρος ανέθεσε στην ομάδα του να φροντίσει ώστε η Ουκρανία να μπορέσει να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα προκειμένου να αντεπιτεθεί στην επαρχία του Χαρκόβου, ώστε να ανταποδίδει το χτύπημα όταν οι ρωσικές δυνάμεις της επιτίθενται ή ετοιμάζονται να της επιτεθούν", δήλωσε η πηγή αυτή.
Η απόφαση συνιστά μια μεταστροφή για τις Ηνωμένες Πολιτείες που φοβούνταν πως η έγκριση αυτή θα οδηγούσε το ΝΑΤΟ σε μια απευθείας σύγκρουση με τη Ρωσία.
O Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε επίσης πως η χρησιμοποίηση δυτικών όπλων από την Ουκρανία προκειμένου να πλήξει το ρωσικό έδαφος είναι "θέμα χρόνου".
"Πιστεύω πως η χρήση οποιουδήποτε όπλου, δυτικού τύπου όπλου, στο έδαφος της Ρωσίας είναι θέμα χρόνου. Αλλιώς δεν πρόκειται για δίκαιη ειρήνη", είπε ο Ζελένσκι στους δημοσιογράφους στη Στοκχόλμη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.