- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Τουλάχιστον 14 νεκροί σε καταιγίδες σε Τέξας, Αρκάνσας, Οκλαχόμα και Κεντάκι
Εκατοντάδες σπίτια χωρίς ηλεκτροδότηση και μεγάλες υλικές ζημιές
ΗΠΑ: Τουλάχιστον 14 νεκροί σε καταιγίδες σε Τέξας, Αρκάνσας, Οκλαχόμα και Κεντάκι
Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατοντάδες κτίρια έχουν υποστεί ζημιές από καταιγίδες που προκάλεσαν ανεμοστρόβιλους στις πολιτείες των ΗΠΑ Τέξας, Αρκάνσας, Οκλαχόμα και Κεντάκι, με την τελευταία να τίθεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σήμερα το πρωί από τον κυβερνήτη της, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για εντονότερα καιρικά φαινόμενα.
HΠΑ: Εκατοντάδες σπίτια χωρίς ηλεκτροδότηση και μεγάλες υλικές ζημιές
"Τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζουν την πορεία τους (...) με πολλές αναφορές για ζημιές από ανέμους και ανεμοστρόβιλους", σημείωσε ο κυβερνήτης του Κεντάκι Άντι Μπεσίαρ σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.
Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 100 τραυματίστηκαν τη νύχτα του Σαββάτου από ισχυρό ανεμοστρόβιλο που έπληξε κοινότητες στο βόρειο Τέξας κοντά στα σύνορα με την Οκλαχόμα, δήλωσε χθες, Κυριακή, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ.
Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται δύο παιδιά ηλικίας 2 και 5 ετών της ίδιας οικογένειας, πρόσθεσε.
Πάνω από 200 σπίτια και άλλες δομές καταχωρίσθηκε ότι καταστράφηκαν, ενώ άλλα 120 κτίρια υπέστησαν ζημιές σε περιοχή που εκτείνεται σε πάνω από 80 χιλιόμετρα, σημείωσε ο Άμποτ.
Αξιωματούχοι στο Αρκάνσας ανέφεραν παράλληλα ότι τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω καταιγίδων από αργά το Σάββατο τη νύχτα, μεταξύ των οποίων μια 73χρονη στην κομητεία Μπάξτερ.
Οι καταιγίδες προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές και τουλάχιστον δύο θανάτους το Σάββατο το βράδυ σε τμήματα της Οκλαχόμα.
Χθες επίσης καθώς οι καταιγίδες μετακινήθηκαν προς τα βορειοανατολικά, προκαλώντας πιο έντονα καιρικά φαινόμενα στην καρδιά των ΗΠΑ, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από δέντρο που έπεσε λόγω των ισχυρών ανέμων, οι οποίοι έπνεαν με ταχύτητα περίπου 128 χιλιομέτρων την ώρα, στην Λούισβιλ στο Κεντάκι, σύμφωνα με την αστυνομία.
Προειδοποίηση για νέες καταιγίδες
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε για επιπλέον καταιγίδες που κινούνται μέσω των κοιλάδων του Οχάιο και του Τενεσί, φέρνοντας καταστροφικούς ανέμους, μεγάλες ποσότητες χαλαζιού και περισσότερους ανεμοστρόβιλους, όπως και καταρρακτώδεις βροχές που μπορεί να προκαλέσουν ξαφνικές πλημμύρες.
Το πρόσφατο αυτό κύμα ακραίων καιρικών φαινομένων ήρθε λίγες μόνο ημέρες ύστερα από κυκλώνα που έπληξε αγροτική πόλη στην Άιοβα, στοιχίζοντας τη ζωή σε 4 ανθρώπους, ενώ το Τέξας βρέθηκε αντιμέτωπο την περασμένη εβδομάδα με περισσότερους ανεμοστρόβιλους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Συγκλονιστικές καταθέσεις φίλων και γονέων θύματος
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως
Μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές σε υποδομές
Στο κλιπ μια μητέρα στρέφεται κατά της κόρης της
«Ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος που είναι όλοι ασφαλείς», δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ
Οι καταγγελίες για βασανιστήρια και η καταδίκη σε 15 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.