Κοσμος

Βίντεο με Ισραηλινές ομήρους στα χέρια της Χαμάς

«Αυτές είναι όμορφες, μπορούν να μείνουν έγκυες» φέρονται να λένε ένοπλοι της Χαμάς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όμηροι: Βίντεο Ισραηλινών γυναικών στα χέρια της Χαμάς
Όμηροι: Βίντεο Ισραηλινών γυναικών στα χέρια της Χαμάς © X/ Jerousalem Post

Όμηροι: Βίντεο με Ισραηλινές στα χέρια της Χαμάς - «Αυτές είναι όμορφες, μπορούν να μείνουν έγκυες» φέρονται να λένε ένοπλοι της Χαμάς

Η ισραηλινή τηλεόραση μετέδωσε σήμερα πλάνα με πέντε γυναίκες ομήρους που υπηρετούσαν στον ισραηλνό στρατό που συνελήφθησαν από ένοπλους της Χαμάς κατά τη διάρκεια της επιδρομής της 7ης Οκτωβρίου που πυροδότησε τον πόλεμο στη Γάζα.

Οι οικογένειες των ομήρων ήλπιζαν ότι το βίντεο θα αύξανε την πίεση στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να συμφωνήσει σε εκεχειρία με τη Χαμάς και να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων.

«Αυτά τα κορίτσια εξακολουθούν να βρίσκονται στην αιχμαλωσία της Χαμάς» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Ισραήλ Ντέιβιντ Μένσερ στους δημοσιογράφους. «Δείτε το βίντεο. Υποστηρίξτε το Ισραήλ να φέρει τους ανθρώπους μας στο σπίτι».

Βίντεο από την ομηρεία Ισραηλινών γυναικών από τη Χαμάς στη δημοσιότητα

Το διαρκείας 3 λεπτών και 10 δευτερολέπτων βίντεο φαίνονται οι νεαρές γυναίκες, όλες άναυδες και μερικές αιμόφυρτες, να είναι δεμένες.

«Έχω φίλους στην Παλαιστίνη», παρακαλεί στα αγγλικά έναν από τους ενόπλους η 19χρονη Naama Levy. Ένας από τους ένοπλους ακούγεται να φωνάζει στα αραβικά σύμφωνα με τη μετάφραση που έδωσαν τα ισραηλινά μέσα: «Είστε σκυλιά! Θα σας πατήσουμε, σκυλιά!», ενώ ένας άλλος λέει σε μία αιχμάλωτη: «Είσαι όμορφη».

«Αυτές είναι όμορφες, μπορούν να μείνουν έγκυες» φέρονται να λένε ένοπλοι της Χαμάς, σύμφωνα με τη μετάφραση που δόθηκε από τους Ισραηλινούς.

Προσοχή: Σκληρές εικόνες

Το Hostages Families Forum, το οποίο εκπροσωπεί τους συγγενείς των 124 ατόμων - κυρίως αμάχων - που κρατούνται ακόμα από τη Χαμάς, είπε ότι το υλικό ανακτήθηκε από κάμερες που φορούσαν ένοπλοι που επιτέθηκαν στη βάση Nahal Oz στο νότιο Ισραήλ.

Οι πυροβολισμοί των σκοτωμένων Ισραηλινών στρατιωτών αποκλείστηκαν και η δημοσίευση εγκρίθηκε από τις οικογένειες των πέντε αιχμαλώτων, ανέφερε το φόρουμ.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.