- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Κέιτ Μπλάνσετ στη Λωρίδα της Γάζας
Δεν πρόκειται ποτέ να βρεθεί σε οποιοδήποτε κράτος κυβερνάται από ισλαμιστές. Θα ζει και θα εργάζεται σε χώρες της Δύσης στις οποίες θα είναι ελεύθερη να διαφημίζει τις «ευαισθησίες» της.
Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει την εμφάνιση της Κέιτ Μπλάνσετ στις Κάννες με φόρεμα που παρέπεμπε στη σημαία της Παλαιστίνης
Μην ανησυχείτε. Η Κέιτ Μπλάνσετ μάλλον δεν πρόκειται να βρεθεί στη Λωρίδα της Γάζας κι αν βρεθεί θα είναι στο πλαίσιο κάποιας διαφήμισης της ευαισθησίας της υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες της οποίας είναι πρέσβειρα καλής θέλησης (άλλωστε τα χαλάσματα είναι το καλύτερο ντεκόρ στις διαφημίσεις ευαισθησίας). Η Κέιτ Μπλάνσετ ζει και εργάζεται στη Δύση, πράγμα που σημαίνει ότι έχει τη δυνατότητα να εργάζεται όπου θέλει, να ντύνεται όπως θέλει και να υποστηρίζει όπως θέλει όποιον θέλει.
Παραδείγματος χάριν χθες, στο κόκκινο χαλί των Καννών, χρησιμοποίησε τον συνδυασμό των χρωμάτων του (πανάκριβου υποθέτω) φορέματός της με το χρώμα του χαλιού προκειμένου να δηλώσει την υποστήριξή της στους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της Γάζας, δηλαδή μιας περιοχής η οποίο κυβερνάται από ισλαμιστές. Δηλαδή μια περιοχή στην οποία η Κέιτ Μπλάνσετ δεν θα μπορούσε ποτέ να εμφανιστεί με ένα τέτοιο φόρεμα (ή οποιοδήποτε άλλο αφήνει ακάλυπτο το δέρμα της) και θα γλίτωνε τα λεφτά που δίνει στον κομμωτή της αφού θα ήταν υποχρεωμένη να κρύβει την κόμη της για να μη σκανδαλίσει τους άνδρες οι οποίοι μπορεί να προσπαθούσαν να τη βιάσουν – πράγμα που δεν αποκλείεται να την οδηγούσε σε κάποιον δικαστή που θα την καταδίκαζε για τη σκανδαλιστική της συμπεριφορά. Όσο για την υπεράσπιση οποιουδήποτε ανθρώπου δεν στήριζε την κυβέρνηση ή τη διαμαρτυρία εναντίον οποιασδήποτε αντικυβερνητικής θέσης; Αυτή είναι βέβαιο ότι θα την οδηγούσε στο εκτελεστικό απόσπασμα.
Η Κέιτ Μπλάνσετ θα είναι ασφαλής όσο αντιδυτική κι αν γίνει, αρκεί φυσικά να μη γίνει τόσο αντιδυτική ώστε να πάρει των ομματιών της και να ζήσει κάπου που κάνουν κουμάντο οι ισλαμιστές
Αλλά η Κέιτ Μπλάνσετ δεν πρόκειται ποτέ να βρεθεί σε οποιοδήποτε κράτος κυβερνάται από ισλαμιστές. Θα ζει και θα εργάζεται σε χώρες της Δύσης στις οποίες θα είναι ελεύθερη ακόμα και να υποστηρίξει όσους θέλουν τον αφανισμό της Δύσης. Θα είναι ελεύθερη να διαφημίζει τις «ευαισθησίες» της βάζοντας το δικό της λιθαράκι στην αντιδυτική εκστρατεία των δικτατοριών της Ανατολής. Η Κέιτ Μπλάνσετ θα είναι ασφαλής όσο αντιδυτική κι αν γίνει, αρκεί φυσικά να μη γίνει τόσο αντιδυτική ώστε να πάρει των ομματιών της και να ζήσει κάπου που κάνουν κουμάντο οι ισλαμιστές (αλλά η Κέιτ η Μπλάνσετ δεν είναι κάνα κορόιδο).
«Μα τι σχέση έχουν όλα αυτά με μια διαμαρτυρία για έναν πόλεμο;» θα αναρωτηθεί κάποιος. Η απορία του θα ήταν εύλογη αν ο πόλεμος είχε ξεκινήσει πριν λίγο καιρό. Ή αν η σταρ του Χόλιγουντ είχε εμφανιστεί τις επόμενες ημέρες από την επίθεση των Παλαιστινίων στο Ισραήλ (η Χαμάς δεν είναι απλώς μια ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση με κρησφύγετα στη Λωρίδα της Γάζας, είναι η κυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας) με ένα φόρεμα που με κάποιον τρόπο θα σχημάτιζε την ισραηλινή σημαία, αν σχημάτιζε το σήμα της ειρήνης, αν είχε μαζί παλαιστινιακή και ισραηλινή σημαία, αν την έπεφτε και στην κυβέρνηση Νετανιάχου και στην κυβέρνηση της Χαμάς... αν έκανε, βρε παιδί μου, κάτι που να έδειχνε ότι θέλει ειρήνη κι όχι παλαιστινιακό κράτος «από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα», τότε θα ήταν φανερό ότι η ευαισθησία της αφορά γενικώς τον πόλεμο και τη βία και ότι δεν είναι απλώς μια αντιδυτική στάση που εξυπηρετεί τις επιδιώξεις της Χαμάς και ψάχνει ευκαιρίες να εκδηλωθεί καλυμμένη με τον μανδύα της ανθρωπιστικής ευαισθησίας. Αλλά όταν μεγαλουργείς στην υποκριτική, γιατί να κάνεις κάτι άλλο; Και μπράβο σου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.