- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
«Η Ρωσία δεν διαθέτει επαρκείς δυνάμεις για να πετύχει σημαντική προώθηση στην Ουκρανία», υποστηρίζει Αμερικανός στρατηγός
Το Κίεβο ζητά άμεσα παραδόσεις όπλων
ΝΑΤΟ: Η Ρωσία δεν διαθέτει επαρκείς δυνάμεις για να πετύχει σημαντική προώθηση στο ουκρανικό έδαφος, υποστηρίζει ο Αμερικανός στρατηγός Κρίστοφερ Καβόλι
Η Ρωσία δεν διαθέτει επαρκείς δυνάμεις για να επιτύχει μια σημαντική προώθηση στην επίθεσή της που είναι σε εξέλιξη στην ανατολική Ουκρανία, υποστήριξε σήμερα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.
«Οι Ρώσοι δεν έχουν τις αναγκαίες δυνάμεις για να επιτύχουν στρατηγικής σημασίας πρόοδο και, πιο συγκεκριμένα, δεν έχουν ούτε την ικανότητα ούτε τη δύναμη να το κάνουν», υποστήριξε ο ανώτατος διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη (Saceur), ο Αμερικανός στρατηγός Κρίστοφερ Καβόλι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, την έδρα του ΝΑΤΟ.
Η Ουκρανία υποστήριξε σήμερα ότι σταμάτησε τη ρωσική στρατιωτική προέλαση στα βορειοανατολικά, όπου πάντως η κατάσταση παραμένει «εξαιρετικά δύσκολη», όπως παραδέχτηκε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η Μόσχα διεξάγει μια επιχείρηση που της επέτρεψε να σημειώσει τα σημαντικότερα εδαφικά κέρδη της από τα τέλη του 2022.
«Είμαι σε πολύ στενή επαφή με τους Ουκρανούς συναδέλφους μας και έχω εμπιστοσύνη στην ικανότητά τους να κρατήσουν γερά», πρόσθεσε ο στρατηγός Καβόλι.
Το Κίεβο ζητά άμεσα παραδόσεις όπλων
Για να αντιμετωπίσει την επίθεση, το Κίεβο ζητά επιμόνως να επιταχυνθούν οι παραδόσεις όπλων και πυρομαχικών που έχουν υποσχεθεί οι δυτικές χώρες, διαμαρτυρόμενη για τις μεγάλες καθυστερήσεις. Ο Καβόλι διαβεβαίωσε ότι είναι καθ’ οδόν σημαντικές παραδόσεις. «Αυτήν την στιγμή τους στέλνουμε μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών, μεγάλες ποσότητες συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας μικρού βεληνεκούς και σημαντικό αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων», πρόσθεσε.
Η Ρωσία ξεκίνησε στις 10 Μαΐου μια νέα χερσαία επιχείρηση στην περιοχή του Χαρκόβου, διεισδύοντας από τον βορρά σε δύο μεθοριακούς τομείς, αυτούς του Βοβτσάνσκ και του Λουκιάντσι, κοινότητες που απέχουν 50 και 30 χιλιόμετρα αντιστοίχως από την πόλη του Χαρκόβου. Η Μόσχα επιδιώκει να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση των ουκρανικών δυνάμεων το τελευταίο διάστημα, καθώς το Κίεβο αντιμετωπίζει έλλειψη ανδρών, όπλων και πυρομαχικών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To κόμμα δεν απαντά σε ερωτήματα για τη γνησιότητα τους
Συναγερμός μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυρών στη Χεβρώνα
Το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο σχηματισμός κυβέρνησης παραμένει ανοιχτός
Τι επιβεβαιώνουν οι Φιλιππίνες
Φόβοι για έκτροπα και λεηλασίες το Σάββατο - Αναβλήθηκε το ταξίδι Μακρόν στην Αφρική
Η 23χρονη αποδίδει τους θανάτους των παιδιών σε εμβολιασμό
Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει ενδεχόμενο φυλετικού ή θρησκευτικού κινήτρου
Η Δούκισσα του Σάσεξ τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που αφορούν υλικό παιδικής κακοποίησης
Στο πλαίσιο της συμφωνίας Τραμπ με Πούτιν
Άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι
Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από επίθεση κοντά στη Χεβρώνα
Από τον Ιούνιο του 2028 θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση
Οι ισχυρισμοί του Ρώσου προέδρου και το διπλωματικό αδιέξοδο
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.