- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιούλια Ναβάλναγια: «Ο Πούτιν είναι ψεύτης, κλέφτης και δολοφόνος»
Το βίντεο πριν την ορκωμοσία του Ρώσου προέδρου
Γιούλια Ναβάλναγια: Το μήνυμά της για τον Βλαντιμίρ Πούτιν πριν την ορκωμοσία του για την 5η θητεία
Η αυτοεξόριστη επικρίτρια του Κρεμλίνου, Γιούλια Ναβάλναγια, αποκάλεσε σήμερα τον Βλαντιμίρ Πούτιν «ψεύτη, κλέφτη, δολοφόνο», λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της τελετής ορκωμοσίας του με την οποία ο Ρώσος πρόεδρος ξεκινά μια πέμπτη θητεία στον προεδρικό θώκο της χώρας του.
Γιούλια Ναβάλναγια: Ο Πούτιν είναι ψεύτης, δολοφόνος
«Η χώρα μας κυβερνάται από έναν ψεύτη, έναν κλέφτη, έναν δολοφόνο, όμως σε αυτό θα μπει αναπόφευκτα τέλος», δηλώνει η Ναβάλναγια σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πρόσθεσε: «Με εκείνον “στο τιμόνι”, η χώρα μας δεν θα έχει ούτε ειρήνη, ούτε ανάπτυξη, ούτε ελευθερία. Αυτός ο πόλεμος (στην Ουκρανία) είναι αιματηρός και παράλογος και κανείς δεν τον θέλει, πέραν του Πούτιν. Οι υποσχέσεις του δεν είναι μόνο κενές, είναι επίσης παραπλανητικές. Αυτό διαρκεί 25 χρόνια. Θα είναι το ίδιο κι αυτήν τη φορά».
«Σε κάθε μία από τις θητείες του, η κατάσταση επιδεινώνεται και είναι τρομακτικό να φανταστούμε τι θα συμβεί όσο ο Πούτιν παραμένει στην εξουσία», είπε επίσης η σύζυγος του εκλιπόντος Αλεξέι Ναβάλνι, επικαλούμενη μεταξύ άλλων τους «εκατοντάδες πολιτικούς κρατούμενους στη Ρωσία, που υπομένουν απάνθρωπες συνθήκες».
«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι κανείς στον κόσμο δεν θα πιστεύει τον Πούτιν, ούτε στη Ρωσία ούτε εκτός των συνόρων της», ανέφερε η Ναβάλναγια.
Τη 16η Φεβρουαρίου του 2024, ο σύζυγός της Αλεξέι Ναβάλνι, σφοδρός επικριτής του Βλαντιμίρ Πούτιν, πέθανε στη φυλακή όπου κρατούταν, στην Αρκτική, σε συνθήκες που δεν έχουν αποσαφηνιστεί. Η Γιούλια Ναβάλναγια, οι υποστηρικτές της, όπως και ηγέτες ξένων χωρών κατηγορούν τον Ρώσο πρόεδρο ότι δολοφόνησε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης για «εξτρεμισμό». Το Κρεμλίνο απορρίπτει τις κατηγορίες.
— Yulia Navalnaya (@yulia_navalnaya) May 7, 2024
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση στο Truth Social
Η έφηβη τέθηκε υπό κράτηση προκειμένου να ανακριθεί
Στην αίτησή του αναφέρει ότι χρειάζεται τα χρήματα για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων
Oι κατηγορίες αφορούν περίοδο που ο ενάγων ήταν ανήλικος
Ένας από τους πρώτους τομείς που επηρεάζονται είναι τα ηλεκτρονικά προϊόντα
Παραμένει άγνωστο αν...τελικά κατάφερε να εντοπίσει τη συσκευή του
Από τη Whitehall στην… Ελλάδα
Οι δύο επιστήμονες εντοπίστηκαν τον Ιανουάριο στο αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ
Ο δούκας του Σάσεξ ονειρεύεται μια νέα αρχή με τη βασιλική οικογένεια
Στοιχεία-σοκ για τουλάχιστον 7.600 θανάτους από υπερβολική δόση στην Ευρώπη
Το θέμα έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον των ρυθμιστικών αρχών
Για πρώτη φορά επιβάλλονται περιορισμοί και σε αλιευτικά προϊόντα
Η ατάκα του προέδρου των ΗΠΑ
Φρίκη για την αποκάλυψη του άγριου εγκλήματος
Το Sollos κυκλοφόρησε στην αγορά αλλά πολλοί καταναλωτές σοκαρίστηκαν με την τιμή
Οργή για τους παιδοβιαστές αδελφούς που συνελήφθησαν για την άγρια δολοφονία και τον βιασμό της 11χρονης
Πρωτοφανείς εξελίξεις στη Χάγη μετά το πόρισμα για τις καταγγελίες σε βάρος του
Αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις
Υπάρχουν άνθρωποι που περνούν τη ζωή τους διαβάζοντας για τον κόσμο. Ο Σεζάριο Μελαντόνιο πέρασε τη δική του ζώντας μέσα στην Ιστορία
Πληροφορίες ότι το παιδί ήταν βαριά άρρωστο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.