- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αναβλήθηκε η συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο
Θα οριστεί σύντομα νέα ημερομηνία
Ερντογάν: Ανέβαλε τη συνάντηση με τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο
Η προγραμματισμένη για τις 9 Μαΐου στον Λευκό Οίκο συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν αναβλήθηκε λόγω αλλαγών στο πρόγραμμα του Τούρκου προέδρου, δήλωσε σήμερα Τούρκος αξιωματούχος.
Την αναβολή της επίσκεψης είχε μεταδώσει λίγο νωρίτερα το πρακτορείο Bloomberg.
Ο αξιωματούχος τόνισε ότι θα οριστεί σύντομα νέα ημερομηνία συνάντησης.
Ο Λευκός Οίκος δεν είχε ανακοινώσει επίσημα την επίσκεψη, αλλά ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο Reuters στα τέλη Μαρτίου ότι ο Λευκός Οίκος είχε προτείνει και η Άγκυρα είχε αποδεχθεί την 9η Μαΐου ως ημερομηνία συνάντησης.
Τι είχε προηγηθεί
Το τουρκικό κανάλι Halk TV, μετέδωσε νωρίτερα ότι οριστικοποιήθηκε η συνάντηση τους. Την πληροφορία είχε μεταδώσει νωρίτερα και το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο αξιωματούχους.
Ωστόσο νωρίτερα ο εκπρόσωπος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει στο πρόγραμμα επίσκεψη του Ερντογάν, ενώ δεν υπάρχει προσώρας και επίσημη ανακοίνωση από την τουρκική προεδρία.
Ο Κίρμπι όταν ρωτήθηκε αν η συνάντηση του Ερντογάν με τον Χανίγιε το περασμένο Σάββατο θα είναι θέμα στη συνάντηση με τον Μπάιντεν ή θα θέσει σε κίνδυνο την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, απάντησε: «Δεν υπάρχει τίποτα στο πρόγραμμα για να μιλήσουμε όσον αφορά μια συγκεκριμένη επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν. Οπότε, δεν έχω κανένα σχόλιο επ' αυτού».
Σε ερώτηση σχετικά με «αυτόν που φιλοξενεί τον ηγέτη της Χαμάς» ο Κίρμπι είπε: «Και πάλι, θα αφήσω τον πρόεδρο Ερντογάν να μιλήσει στις συναντήσεις που έχει. Ήμασταν πολύ σαφείς σχετικά με τη θέση μας για τη Χαμάς και ποιοι είναι και τι αντιπροσωπεύουν. Θα το αφήσω έτσι».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Περίπου έχουν ήδη επιστραφεί στους ιδιοκτήτες τους
18χρονη οικιακή βοηθός καταλήγει νεκρή από επιπλοκές σε ιδιωτική κλινική κατά τη διάρκεια άμβλωσης – Την είχαν βιάσει ομαδικά ο γιος του ζάμπλουτου εργοδότη της και ο φίλος του
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές
Η 21χρονη κατέληξε έπειτα από πτώση περίπου 130 ποδιών
Το θέμα έχει πάρει και έμφυλη διάσταση
Μια από τις πιο παράξενες και συναρπαστικές ιστορίες αφοσίωσης στη λογοτεχνία
Οι ηγέτες των ισχυρών κρατών ζητούν από τις ΗΠΑ να αναλάβουν ρόλο μεσολαβητή
Eκτελέστηκε με πέντε σφαίρες σε πάρκινγκ
Το πλήθος θα κινούνταν προς συγκεκριμένη τοποθεσία, εκεί που θα υπήρχαν ελεύθεροι σκοπευτές
Kρίθηκε ένοχος για «διακεκριμένη μαστροπεία», για απόπειρα βιασμού, επίθεση και απειλές
Για «δίκαιη απάντηση» κάνει λόγο ο Ζελένσκι
Ουκρανία και Ευρωπαίοι ηγέτες αναζητούν κοινό έδαφος με τον Αμερικανό πρόεδρο
Το στιγμιότυπο που έγινε viral στα social media
Τι δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις για τον θάνατό της
Ο Γιούρκο έχασε τα πόδια του στο Ντονμπάς και ξαναστάθηκε όρθιος στην Αθήνα
Τι αναφέρει η Wall Street Journal
Σε 1,5 σελίδα η προκαταρκτική συμφωνία - Τι είπε ο Τζέι ντι Βανς
Δεν υπάρχουν επιζώντες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.