- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παλαιστίνιοι αιχμάλωτοι λένε ότι υπέστησαν βασανιστήρια σε ισραηλινές φυλακές
150 κρατούμενοι απελευθερώθηκαν από το Ισραήλ
Οι Παλαιστίνιοι αιχμάλωτοι που απελευθερώθηκαν από το Ισραήλ υποστηρίζουν ότι υπέστησαν βασανιστήρια στις ισραηλινές φυλακές
Οι αρχές της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσαν σήμερα ότι το Ισραήλ απελευθέρωσε περίπου 150 Παλαιστίνιους κρατούμενους, που είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων στον θύλακα. Οι άνθρωποι αυτοί υποστηρίζουν ότι τους κακομεταχειρίστηκαν όσο ήταν κρατούμενοι.
Oι αιχμάλωτοι φαίνεται να υπέστησαν σοβαρή κακομεταχείριση
Από την έναρξη του πολέμου εναντίον της Χαμάς, οι Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν συλλάβει δεκάδες Γαζαίους, τους κράτησαν χωρίς να τους απαγγείλουν κατηγορίες και άφησαν ελεύθερους ορισμένους από αυτούς.
«Είναι προφανές ότι αυτοί οι αιχμάλωτοι υπέστησαν σοβαρή κακομεταχείριση αφού ορισμένοι από αυτούς στάλθηκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Άμπου Γιούσεφ αλ Νατζάρ» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας μεθοριακών διαβάσεων της Γάζας, ο Χισάμ Αντουάν.
Ισραήλ: Απαγορεύεται η κακομεταχείριση κρατουμένων
Ο ισραηλινός στρατός δεν σχολίασε την απελευθέρωση των αιχμαλώτων, αλλά τόνισε ότι «απαγορεύεται απολύτως» η κακομεταχείριση των κρατουμένων.
Η ομάδα των κρατουμένων οδηγήθηκε εκτός του ισραηλινού εδάφους μέσω της συνοριακής διάβασης Κερέμ Σαλόμ, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του AFP και της παλαιστινιακής υπηρεσίας διαβάσεων.
Αφού πέρασαν στο παλαιστινιακό έδαφος, οι άνθρωποι αυτοί δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο της Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Ένας από τους απελευθερωθέντες κρατούμενους είπε ότι ο ίδιος και ένας φίλος του ξυλοκοπήθηκαν και βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της κράτησής τους.
«Ο στρατός εξαπέλυσε σκυλιά εναντίον μας»
«Παρέμενα γονατιστός (κατά τους περίπου δύο μήνες της κράτησής του) από τις 5 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, με τα μάτια και τα χέρια δεμένα», είπε ο άνδρας αυτός. Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν δημοσιοποίησε το όνομά του, για λόγους ασφαλείας.
«Ο στρατός εξαπέλυσε σκυλιά εναντίον μας για να μας επιτεθούν. Μας χτύπησαν και μας βασάνισαν», υποστήριξε.
Τον περασμένο μήνα, η υπηρεσία μεθοριακών διαβάσεων είπε ότι 56 Παλαιστίνιοι που απελευθερώθηκαν από ισραηλινές φυλακές «έφεραν ενδείξεις» ότι βασανίστηκαν κατά την κράτησή τους.
Ο ισραηλινός στρατός διαβεβαίωσε τότε ότι τηρείται «το διεθνές δίκαιο» όσον αφορά τη μεταχείριση των κρατουμένων.
Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) εξέφρασε επίσης την ανησυχία της για την τύχη των κρατουμένων Γαζαίων.
Ο διευθυντής της, ο Φιλίπ Λαζαρινί, είπε τον περασμένο μήνα ότι πολλοί επέστρεψαν «σημαδεμένοι ψυχολογικά» από την περιπέτειά τους.
Στην κακομεταχείριση που τους επιφυλάχθηκε περιλαμβάνονταν απειλές ηλεκτροσόκ, στέρηση ύπνου και εκφοβισμός με σκύλους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληροφορίες αναφέρουν σχέδιο αιφνιδιαστικής επίθεσης από σκάφος ανοικτά των αμερικανικών ακτών
Το ψήφισμα καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν στην περιοχή και καλεί την Τεχεράνη να τις σταματήσει άμεσα
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο Αούν και στήριξη της ΕΕ στον λαό του Λιβάνου
Βρετανική βόμβα 250 κιλών εντοπίστηκε στον Έλβα - Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης στο κέντρο της πόλης
Κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ–Λιβάνου μετά από μαζική επίθεση ρουκετών της Χεζμπολάχ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.