- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Με καρκίνο διαγνώστηκαν 150 φοιτητές και μέλη προσωπικού του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας
Εκτέθηκαν σε τοξικές ουσίες στο Poe Hall
Poe Hall: Με καρκίνο 150 φοιτητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας - Εκτέθηκαν σε τοξικές ουσίες
Με καρκίνο έχουν διαγνωστεί περισσότεροι από 150 φοιτητές, μέλη του προσωπικού και απόφοιτοι του πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, οι οποίοι πέρασαν τουλάχιστον έναν χρόνο στο Poe Hall, ένα κτίριο στο Ράλεϊ.
Σύμφωνα με την Daily Mail, έχουν καταγραφεί κρούσματα λεμφώματος, καρκίνου του θυρεοειδούς και του μαστού. Το κτίριο έκλεισε τον Νοέμβριο του 2023 εν μέσω αναφορών για έκθεση σε ανησυχητικά επίπεδα πολυχλωριωμένων διφαινυλίων (PCB), τοξικών χημικών ουσιών που συνδέονται με τον καρκίνο. Μια έρευνα τον προηγούμενο μήνα διαπίστωσε ότι τα επίπεδα PCB σε πέντε δωμάτια ήταν πάνω από 38 φορές υψηλότερα από το όριο που είχε θέσει η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) για το κτίριο.
Αγωγές στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας από ασθενείς
Το πανεπιστήμιο αντιμετωπίζει αγωγές από ασθενείς που ανέφεραν ότι αρρώστησαν από ασθένειες που συνδέονται με τις τοξίνες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η Sarah Glad, μια 35χρονη μητέρα ενός παιδιού, που πέθανε από καρκίνο του μαστού τετάρτου σταδίου, ο οποίος, σύμφωνα με την οικογένειά της, συνδέεται με την παρακολούθηση μαθημάτων στο Poe Hall. Η Sarah Glad φοίτησε στο NC State από το 2007 έως το 2013, αποκτώντας πτυχίο και μεταπτυχιακό. Ο σύζυγός της, Robbie Glad, δήλωσε στον τοπικό ειδησεογραφικό σταθμό WRAL ότι η σύζυγός του πέρασε μεγάλο μέρος του μεταπτυχιακού της προγράμματος στο Poe Hall. Χρόνια αργότερα, με διαφορά λίγων μηνών, η Sarah Glad, μόλις 33 ετών, και μια πρώην συμφοιτήτριά της διαγνώστηκαν με καρκίνο του μαστού.
Η Jennifer Walter, η οποία φοίτησε στο πανεπιστήμιο από το 2004 έως το 2007, διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς το 2017, ενώ το 2022 διαγνώστηκε με αρθρικό σάρκωμα - το οποίο προσβάλλει κυρίως ιστούς κοντά σε μεγάλες αρθρώσεις, όπως τα γόνατα. «Υπάρχουν τόσο τρομακτικές στατιστικές που συνδέονται με το σάρκωμα. Είναι πολύ πιο αληθινό», δήλωσε στο Fox News Digital. «Το βρήκαν νωρίς, πράγμα για το οποίο είμαι ευγνώμων, αλλά αυτός ο φόβος δεν φεύγει ποτέ. Είναι κάτι που θα έχω κάθε μέρα για το υπόλοιπο της ζωής μου» συμπλήρωσε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες
Xρησιμοποιήθηκαν σχεδόν 49.000 μυρμήγκια σε πιάτα μέσα σε τέσσερα χρόνια - Κινδυνέυει με φυλάκιση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.