Κοσμος

Άγνωστοι έριξαν λευκή μπογιά στο τελευταίο έργο του Banksy στο Λονδίνο

Ο street artist είχε επιβεβαιώσει ότι το mural ήταν δικό του

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άγνωστοι έριξαν λευκή μπογιά στο τελευταίο έργο του Banksy στο Λονδίνο
© screenshot/Google Street Maps

Banksy: Έριξαν λευκή μπογιά στο τελευταίο έργο του street artist στο Λονδίνο

Μια τοιχογραφία ζωγραφισμένη από τον καλλιτέχνη του δρόμου Banksy σε κτίριο κατοικιών στο βόρειο Λονδίνο βανδαλίστηκε με λευκή μπογιά. 

Ένας κάτοικος της περιοχής Matt McKenna, 35 ετών, δήλωσε στο BBC London ότι είχε βγάλει βόλτα το σκύλο του το πρωί της Τετάρτης όταν είδε τη λευκή μπογιά στην τοιχογραφία. «Είναι πραγματικά κρίμα. Συνέβη μέσα στη νύχτα», δήλωσε.

Η τοιχογραφία απεικονίζει μια γυναίκα σε φυσικό μέγεθος που κρατά ένα μηχάνημα υψηλής πίεσης το οποίο έχει ψεκάσει πράσινη μπογιά στην πλευρά της πολυκατοικίας. Ο καλλιτέχνης επιβεβαίωσε ότι το mural είναι δικό του σε μια ανάρτηση στο Instagram την περασμένη Δευτέρα, μετά από ένα πρωινό εικασιών γύρω από την ταυτότητα του δημιουργού.

Πριν ο καλλιτέχνης επιβεβαιώσει ότι ήταν το έργο του, η σύμβουλος του Islington Flora Williamson είχε πει ότι θα ήταν «απίστευτο» να υπάρχει ένα έργο τέχνης του Banksy «ακριβώς στη μέση της κοινωνικής κατοικίας και σε ένα από τα πιο φτωχά μέρη του δήμου».

«Η φύση αγωνίζεται και εναπόκειται σε εμάς να τη βοηθήσουμε»

Ο Τζέιμς Πικ δημιούργησε τη σειρά του BBC Radio 4, «The Banksy Story». Πήγε να δει το έργο την Κυριακή αφού έλαβε τη σχετική πληροφορία.

«Το μήνυμα είναι σαφές: Η φύση αγωνίζεται και εναπόκειται σε εμάς να τη βοηθήσουμε να αναπτυχθεί ξανά», είπε στο BBC. Περιέγραψε τη σκηνή ως «ιδιαίτερα πολυσύχναστο, αστικό, δομημένο περιβάλλον», με το δέντρο να κάθεται στους κήπους κάποιων κοινωνικών κατοικιών. Η φιγούρα της γυναίκας, είπε, ήταν ένα «κλασικό στένσιλ στο ύφος του Banksy».

Το πιο πρόσφατο γνωστό κομμάτι του καλλιτέχνη, μια πινακίδα στοπ με τρία στρατιωτικά drones πάνω του, κλάπηκε λίγες ώρες αφότου επιβεβαιώθηκε ότι ήταν αυθεντικό τον περασμένο Δεκέμβριο. Τον Φεβρουάριο, δύο άνδρες αποφυλακίστηκαν εκ νέου για κλοπή, ενώ οι αστυνομικοί εξακολουθούν να προσπαθούν να εντοπίσουν το έργο τέχνης, το οποίο ελήφθη από έναν δρόμο του νότιου Λονδίνου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ