- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πρεσβεία ΗΠΑ: Η ισότητα πολιτική προτεραιότητα της αμερικανικής κυβέρνησης
Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του Αμερικανού πρέσβη
Πρεσβεία ΗΠΑ: Η προώθηση της ισότητας πολιτική προτεραιότητα της αμερικανικής κυβέρνησης
Τη δικτύωση οργανισμών και φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της προσβασιμότητας, αλλά και την ανταλλαγή γνώσεων και την ενίσχυση της συνεργασίας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, προώθησε σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα.
Πέραν από τη δικτύωση μεταξύ υποστηρικτών και οργανώσεων για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, αποτέλεσμα της εκδήλωσης ήταν η προώθηση του διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ των αμερικανικών και των τοπικών φορέων στον τομέα των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία. Γι' αυτό τον λόγο η εκδήλωση είχε τη μορφή «speed-dating», έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ότι οι συμμετέχοντες θα μπορούν να αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους προάγοντας το αίσθημα της ενότητας και της συνεργασίας.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του Αμερικανού πρέσβη, οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε συζητήσεις σε τραπέζια όπου είχαν 2,5 λεπτά για να παρουσιάσουν το έργο της οργάνωσής τους, ακολουθούμενοι από την παρουσίαση του συνομιλητή τους. Αυτή η διαδικασία εξασφάλισε δυναμική αλληλεπίδραση και διεύρυνε τις ευκαιρίες για δικτύωση και συνεργασία.
Αντηχώντας την δήλωση της Ειδικής Απεσταλμένης των ΗΠΑ για τις Αναπηρίες, Σάρα Μίνκαρα, για «Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς», η εκδήλωση υπογράμμισε τη σημασία της άμεσης συμμετοχής και της συνεισφοράς από την κοινότητα των ατόμων με αναπηρία.
Από αμερικανικής πλευράς, διαμηνύθηκε πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεσμεύεται για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνικής ένταξης και επισημάνθηκε πως η αμερικανική πρεσβεία υποστηρίζει ότι η συνεργασία και η κατανόηση μεταξύ των οργανώσεων μπορεί να ενισχύσει τον αντίκτυπό και το έργο τους.
«Η προώθηση της ισότητας αποτελεί πολιτική προτεραιότητα της αμερικανικής κυβέρνησης» τόνισε σε δήλωσή της η επιτετραμμένη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, Μαρία Όλσον. «Αν παρακολουθείτε την πρεσβεία των ΗΠΑ ή τον πρέσβη μας, γνωρίζετε ήδη ότι η ένταξη και η πλήρης συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας είναι μια ιδέα πολύ σημαντική για εμάς. Είναι ο λόγος για τον οποίο συγκεντρωθήκαμε εδώ σήμερα. Η σημερινή δέσμευση αποτελεί μέρος της δέσμευσης της Αποστολής μας να διασφαλίσει ότι τα άτομα με αναπηρία έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους ανθρώπους, διότι τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία είναι βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Η προώθηση της πλήρους συμμετοχής όλων των μελών της κοινωνίας στο εργατικό δυναμικό, αποτελεί επίσης έξυπνη οικονομική πολιτική - η διαφορετικότητα μας δυναμώνει» υπογράμμισε η Μαρία Όλσον.
Στο ίδιο πνεύμα, η διευθύντρια Δημοσίων Υποθέσεων της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα Κρίστιν Ρόμπερτς σημείωσε: «Η ιδέα είναι απλή: οι αριθμοί έχουν δύναμη. Όσο καλύτερα γνωρίζετε και κατανοείτε τους άλλους ανθρώπους και τους οργανισμούς για τους οποίους εργάζονται στον τομέα της αναπηρίας και της ένταξης τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα της συλλογικής μας επιτυχίας. Ως αφοσιωμένοι υποστηρικτές, επαγγελματίες ΜΚΟ, φορείς και σύμμαχοι, ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ας συναντηθούμε και ας μοιραστούμε τις γνώσεις μας, ας βρούμε τομείς συνεργασίας με άλλους αφοσιωμένους υποστηρικτές. Δεν πρέπει να προσεγγίζουμε το έργο μας μέσα από τον φακό της έλλειψης, αλλά μέσα από τον φακό της αφθονίας».
Μεταξύ άλλων, το παρών έδωσαν οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, υπέρμαχων των δικαιωμάτων ΑμεΑ και ακαδημαϊκών στην Ελλάδα. Από την πρεσβεία των ΗΠΑ εκφράστηκε η βούληση να συνεχίσει να χτίζει πάνω στην προώθηση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ, επιδιώκοντας μελλοντικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.