- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
EE: Πώς θα στήσει τείχος»απέναντι στις κυβερνοεπιθέσεις
Το κόστος αυτής της «κυβερνοασπίδας» είχε υπολογισθεί τον περασμένο Απρίλιο από την Επιτροπή σε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ευρώ
ΕΕ: Εφοδιάζεται με μια «κυβερνοασπίδα» για να προστατευθεί από επιθέσεις πληροφορικής
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εφοδιασθεί με μια «κυβερνοασπίδα» για να προστατευθεί καλύτερα από επιθέσεις πληροφορικής, ανακοίνωσαν σήμερα οι 27 χώρες μέλη.
ΕΕ: Στήνει δίκτυο κυβερνοκόμβων για τις κακόβουλες επιθέσεις
Η ΕΕ θα εφοδιασθεί με ένα σύστημα συναγερμού, το οποίο θα εκτείνεται στο σύνολο του εδάφους της, για να εντοπίζει καλύτερα ενδεχόμενες κυβερνοεπιθέσεις, οι οποίες έχουν πολλαπλασιασθεί μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Ο εντοπισμός των επιθέσεων αυτών θα ανατεθεί σε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο έξι ή επτά «κυβερνοκόμβων», σύμφωνα με την ανακοίνωση. Εξοπλισμένοι με υπερυπολογιστές και με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, θα λειτουργούν με βάση το μοντέλο του συστήματος δορυφόρων Galileo, είχε αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά την παρουσίαση, πέρυσι, του προγράμματος γι' αυτή την «κυβερνοασπίδα».
Η ιδέα είναι να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο χρόνος εντοπισμού μιας επίθεσης πληροφορικής σε ευρωπαϊκές υποδομές (νοσοκομεία, ενεργειακά δίκτυα κλπ.) ώστε να μπορεί να αντιμετωπισθεί καλύτερα.
Σήμερα περνούν κατά μέσο όρο 190 ημέρες από την αρχή της διάδοσης ενός κακόβουλου λογισμικού (malware) μέχρι τη στιγμή που αυτό εντοπίζεται, υπογράμμιζε τον περασμένο Απρίλιο η Κομισιόν.
Κυβερνοεπιθέσεις: Εφεδρεία από τρίτες χώρες
Η ΕΕ θα εφοδιασθεί επίσης με μια «κυβερνοεφεδρεία», αποτελούμενη από χιλιάδες δημόσιους και ιδιωτικούς παρόχους υπηρεσιών, σε εθελοντική βάση, για να υποστηρίξει την προσπάθεια άμυνας σε περίπτωση επίθεσης. Ένα κράτος μέλος, ένας θεσμός και μερικές τρίτες συνδεόμενες χώρες, όπως η Ελβετία ή η Σουηδία, θα μπορούν να προσφεύγουν σ' αυτή την «εφεδρεία» σε περίπτωση σημαντικής ή σε μεγάλη κλίμακα επίθεσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση των 27.
Το κόστος αυτής της «κυβερνοασπίδας» είχε υπολογισθεί τον περασμένο Απρίλιο από την Επιτροπή σε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ευρώ, τα δύο τρίτα των οποίων θα χρηματοδοτηθούν από την ΕΕ. Αυτά τα νέα μέτρα πρόκειται να υιοθετηθούν επισήμως από το Συμβούλιο της ΕΕ και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρώτη φορά που ελληνικό λογοτεχνικό κείμενο εντοπίζεται σε διαδικασία ταρίχευσης
Μεταξύ αυτών και η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν
Αστυνομικός που επιχείρησε να απευθυνθεί στο συγκεντρωμένο πλήθος αποδοκιμάστηκε έντονα
Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν εκτεταμένες διαρροές – Αυξανόμενος φόβος οικολογικής κρίσης
Μόνιμες οι επιπτώσεις στην υγεία του
Μια δικαστική υπόθεση κινείται σε ένα «γκρίζο» νομικό και ηθικό πεδίο
Ο Ντέιβιντ Γκρος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για έναν πυρηνικό όλεθρο έως το 2061
Σε περίπτωση καταδίκης προβλέπεται ποινή διά βίου φυλάκισης
H εισαγγελία ζητά ποινές κάθειρξης έως και 22 ετών και έξι μηνών για τους πέντε υπόπτους
Nέα ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Βυθίζεται η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ - Τι αναφέρει δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos
Μετά τις αποκαλύψεις για την Ακαδημία Βιασμών, η κατάσταση παίρνει απρόσμενη (;) τροπή
Tι αποφάνθηκε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ο Κας Πατέλ στρέφεται κατά του The Atlantic για καταγγελίες περί κατανάλωσης αλκοόλ και απουσιών
Όταν η πολιτική συναντά το… παιδικό παιχνίδι για το καλό του δημάρχου
«Η χώρα μας δεν επηρεάζεται από τις ανακλήσεις», τονίζει σε ανακοίνωσή της η HiPP Ελλάδας
Τι αναφέρει η καταμέτρηση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης
«Αν χρειαστεί μπορούμε να μοιραστούμε τα καύσιμα που έχουμε», δήλωσε ο Νταν Γιόργκενσεν
ΗΠΑ και Ιράν κλιμακώνουν τη ρητορική τους
Οι δημόσιες τοποθετήσεις του Αμερικανού προέδρου είχαν αρνητικό αποτέλεσμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.