Κοσμος

Ην. Βασίλειο: Μειώθηκαν οι διεθνείς φοιτητές λόγω μεταναστευτικών περιορισμών

Σοβαρή οικονομική εξάρθρωση σε πολλά πανεπιστήμια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ην. Βασίλειο: Μειώθηκαν οι διεθνείς φοιτητές λόγω μεταναστευτικών περιορισμών
Τα βρετανικά πανεπιστήμια εκδώσαν 33% λιγότερες θεωρήσεις σπουδών από πέρσι © Unsplash / Dom Fou

Ην. Βασίλειο: Μειώθηκαν οι διεθνείς φοιτητές λόγω μεταναστευτικών περιορισμών - Σοβαρή οικονομική εξάρθρωση σε πολλά πανεπιστήμια

Κατά ένα τρίτο έχουν μειωθεί οι διεθνείς φοιτητές στα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασίλειου εξαιτίας των μεταναστευτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν.

International Students' Says Goodbye To UK Universities ~ UK Study Visa Update 2024

Μείωση 33% στον αριθμό θεωρήσεων σπουδών

Τα Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου (UUK), ανέφεραν ότι οι νέοι περιορισμοί της κυβέρνησης, σε συνδυασμό με τις απότομες αυξήσεις στα τέλη βίζας και τις απειλές για περικοπή των δικαιωμάτων μεταπτυχιακής εργασίας, έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο Ηνωμένο Βασίλειο στον προορισμό σπουδών καθώς ο αριθμός των θεωρήσεων σπουδών που εκδόθηκαν μειώθηκε κατά 33% φέτος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

17.000 αγγλικές λίρες είναι ο μέσος όρος των διδάκτρων

Περισσότεροι από 320.000 διεθνείς φοιτητές αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ των εγγραφών σε μαθήματα που διδάσκονται σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, πληρώνοντας δίδακτρα κατά μέσο όρο περίπου 17.000 αγγλικές λίρες ετησίως. Μια ξαφνική πτώση των εγγραφών θα καθιστούσε ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων αντιοικονομικό και θα προκαλούσε σοβαρή οικονομική εξάρθρωση σε πολλά ιδρύματα.

Μια νέα μελέτη που ανατέθηκε από το UUK διαπίστωσε ότι η αύξηση των ξένων φοιτητών από το 2019 έχει δώσει ώθηση 60 δισεκατομμυρίων λιρών στην οικονομία ολόκληρου του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ