- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο Τζο Μπάιντεν μιλούσε για εκεχειρία στη Γάζα… με ένα παγωτό στο χέρι
Οργισμένες αντιδράσεις για την «απάθεια» του αμερικανού προέδρου
Αντιδράσεις προκάλεσε ο Τζο Μπάιντεν με έναν παντελώς ανάρμοστο τρόπο με τον οποίο επέλεξε να μιλήσει για τον πόλεμο στη Γάζα
Δεν φαίνεται να έχουν τελειωμό οι «γκάφες» του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν. Μετά τα αλλεπάλληλα «σαρδάμ» των τελευταίων εβδομάδων, άλλο ένα περιστατικό δίνει πάτημα στους αντιπάλους του για να τον κατηγορήσουν ως ακατάλληλο υποψήφιο για τις φετινές εκλογές του Νοεμβρίου.
Τζο Μπάιντεν: Η εκεχειρία στη Γάζα θα αρχίσει «μάλλον» το Σαββατοκύριακο
Συγκεκριμένα, αντιδράσεις προκάλεσε η απαθής για πολλούς στάση του αμερικανού προέδρου όταν κλήθηκε να σχολιάσει την πιθανότητα επιβολής εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.
Με ύφος που έμοιαζε ανέμελο και χωρίς να φαίνεται προετοιμασμένος να δώσει έμφαση στον τρόπο με τον οποίο θα τεθεί κατάπαυση του πυρός, μάλιστα με το χωνάκι παγωτού με γεύση μέντα στο χέρι, ο Τζο Μπάιντεν προχώρησε σε μία όχι και τόσο εμπεριστατωμένη δήλωση.
Προέβλεψε ότι μάλλον η εκεχειρία θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο, δεν προέβη όμως σε περαιτέρω δηλώσεις τεκμηρίωσης της θέσης του. Στη συνέχεια άλλαξε την εκτίμησή του και λίγο μπερδεμένος είπε ότι μάλλον προς το τέλος του Σαββατοκύριακου θα συμφωνηθεί η κατάπαυση του πυρός για να αρχίσει από Δευτέρα η εφαρμογή της συνθήκης αυτής.
ΜΜΕ: Σουρεαλιστική η ανακοίνωση εκ μέρους του Μπάιντεν
Ο Μπάιντεν σχολίασε το μείζονος γεωπολιτικής σημασίας ζήτημα μέσα από ένα υποκατάστημα της αλυσίδας παγωτών Van Leeuwen στη Νέα Υόρκη, μετά την ολοκλήρωση συνέντευξης που παραχώρησε στον Σεθ Μάγερς για την εκπομπή του στο NBC.
«Είναι τόσο ανάρμοστο να τρως παγωτό ενώ συζητάς για μια ενδεχόμενη εκεχειρία στη Γάζα», σχολίασε ο γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος Πιρς Μόργκαν.
«Αυτό φαίνεται ανεύθυνο και χωρίς τακτ», έγραψε ο Ισραηλινοαμερικανός αναλυτής Mairav Zonszein σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τζέρεμι Σκάχιλ έκανε λόγο για «σουρεαλιστική» ανακοίνωση από μέρους του Μπάιντεν για την πιθανή εκεχειρία στη Γάζα, συνοδεία παγωτού.
Joe Biden sparks fury by eating ice cream while providing crucial Gaza ceasefire updatehttps://t.co/yzqZsqMgYF pic.twitter.com/0eqblY0PAM
— ExpressUSNews (@ExpressUSNews) February 27, 2024
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.