Κοσμος

Ρεκόρ Γκίνες για τοιχογραφία με 250.000 τουβλάκια Lego - «Αγγίζει» τα 21 μέτρα μήκος

Στη Βρέστη συγκεντρώθηκαν σχεδόν 10.000 άτομα για να καταρρίψουν το ρεκόρ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρεκόρ Γκίνες για τοιχογραφία με 250.000 τουβλάκια Lego - «Αγγίζει» τα 21 μέτρα μήκος
Ρεκόρ Γκίνες για τοιχογραφία με 250.000 τουβλάκια Lego - «Αγγίζει» τα 21 μέτρα μήκος © ASSOCIATION AN TEST / FACEBOOK

Lego: Ρεκόρ Γκίνες στην Γαλλία - Στη γαλλική πόλη συγκεντρώθηκαν σχεδόν 10.000 άτομα για να καταρρίψουν το ρεκόρ 

Χρησιμοποιώντας πάνω από 250.000 τουβλάκια λέγκο, δημιούργησαν μία τεράστια τοιχογραφία με το ιστορικό ανακαινισμένο ιστιοφόρο, Notre-Dame de Rumengol που επιχειρούσε στο λιμάνι της Βρέστης, στην Γαλλία. Η τοιχογραφία έχει διαστάσεις 21 μέτρα μήκος και σχεδόν δύο μέτρα πλάτος.

Le plus grand Lego du monde est breton et il attend son homologation par le Guinness Book

 

Η είσοδος ήταν ελεύθερη στη Βρέστη και πλήθος κόσμου έδωσε το παρών 

Ο στόχος της πρόκλησης ήταν καταρχάς να συγκεντρωθούν κεφάλαια για να καταστεί δυνατή η μεγάλη ανακαίνιση αυτού του ιστιοφόρου, ένα κόστος που εκτιμάται σε 250.000 ευρώ, εξήγησε στο AFP ο Nicolas Blancquaert, πρόεδρος της An Test ociation και ιδιοκτήτης του Rumengol. Η είσοδος στην εκδήλωση ήταν ελεύθερη και ο καθένας μπορούσε να δώσει ό,τι ήθελε για το έργο αυτό, το οποίο έλαβε την υποστήριξη του Ιδρύματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Blancquaert, «Μεταξύ 20 και 25.000 ανθρώπων» πήγαν στον χώρο για να παρακολουθήσουν την πρόοδο της τοιχογραφίας, είπε. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα Ateliers des Capucins, πρώην βιομηχανικά εργαστήρια του οπλοστασίου της Βρέστης που ανήκαν στο γαλλικό ναυτικό και μετατράπηκαν σε χώρο πολιτιστικής και κοινωνικής ποικιλομορφίας μετά τη μεταβίβασή τους στην κοινότητα.

Το τρέχον ρεκόρ Γκίνες Lego είναι σήμερα 203.000 τουβλάκια και «εμείς χρησιμοποιήσαμε 250.210», δήλωσε ο κ. Blancquaert. «Τώρα πρέπει να υποβάλουμε έναν φάκελο αίτησης" στα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες για να δούμε την πρόκληση να εγκρίνεται ως ρεκόρ», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από huffingtonpost.fr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ