- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πώς ο Πολωνός ΥΠΕΞ «έβαλε στην θέση» του τον Ρώσο πρέσβη στον ΟΗΕ
Ανήμερα της επετείου της ρωσικής εισβολής
Πολωνία: Ο ΥΠΕΞ διαψεύδει την ρωσική προπαγάνδα στον ΟΗΕ
Ανήμερα της επετείου της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ο Ράντοσλαβ Σικόρσκι, υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας έδωσε μια «διάλεξη» για το πως καταπολεμάται η προπαγάνδα του Κρεμλίνου απαντώντας στον Βασίλι Νεμπένζια, Ρώσο πρεσβευτή στον ΟΗΕ.
«Θα ήταν χρήσιμο να θέσουμε τα πράγματα σωστά. Το Κίεβο δεν είναι πελάτης της Δύσης. Το Κίεβο αγωνίζεται για την ανεξαρτησία και η Ουκρανία έχει μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και δεν είναι εγκληματικό καθεστώς. Ο πρόεδρος είναι Εβραίος και δεν έχουν πολιτικούς κρατούμενους. Είπε ότι το Κίεβο είναι βουτηγμένο στην διαφθορά. Ο Ναβάλνι έδειξε την διαφθορά στην Ρωσία. Κατηγόρησε τον Αμερικανικό ιμπεριαλισμό για την εισβολή στην Ουκρανία. Όμως τρεις φορές η Ρωσία προσπάθησε να εξαφανίσει την Ουκρανία. Η ιστορία δείχνει ότι η Ρωσία ήταν συχνά ο επιτιθέμενος, όχι το θύμα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πολωνός υπουργός του οποίου το εγκώμιο έπλεξε ο ιστορικός Τίμοθι Σνάιντερ.
It helps to know history. It gives you a sense of dignity and confidence amidst the propaganda of war and genocide. Polish Foreign Minister Sikorski demonstrates this here at the UN. https://t.co/wGr52ce0V5
— Timothy Snyder (@TimothyDSnyder) February 24, 2024
Πολωνία: Κοπριές και συνθήματα «Ρώσοι να καείτε στην κόλαση»
Οι διαδηλωτές έριξαν έναν σωρό από κοπριά έξω από την κατοικία του ρώσου πρεσβευτή στα περίχωρα της πολωνικής πρωτεύουσας και στην κορυφή κάρφωσαν μία σημαία με το Ζ, σύμβολο του πολέμου της Μόσχας στην Ουκρανία, και μία επιγραφή: Ρωσία=Σκ…! Δεν σας θέλουμε στην ΕΕ! Δρόμο!».
«Θέλαμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις πολωνικές αρχές και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Είναι ώρα να διώξουμε τους ρώσους διπλωμάτες από την χώρα μας» ,εξήγησε ένας από τους διαδηλωτές. Αντίθετα με τις χώρες της Βαλτικής, που έχουν απελάσει τους ρώσους πρεσβευτές, η Πολωνία δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής τέτοιο μέτρο, αν και έχει απελάσει διπλωμάτες.
Πηγή: ΑΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.