- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Συνομιλίες Ισραήλ - Χαμάς στο Κατάρ με στόχο την εκεχειρία στη Γάζα
Εκπρόσωποι των δύο πλευρών θα ταξιδέψουν αργότερα στο Κάιρο για περαιτέρω συνομιλίες
Ισραήλ - Χαμάς: Το Κατάρ θα φιλοξενήσει συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές με στόχο την εκεχειρία, αναφέρουν αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας.
Το Κατάρ θα φιλοξενήσει ως διαμεσολαβητής συνομιλίες ανάμεσα στη Χαμάς και στο Ισραήλ με στόχο την οριστικοποίηση μιας συμφωνίας για εκεχειρία αυτή την εβδομάδα, είπαν αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας.
Εκπρόσωποι και από τις δύο πλερές θα ταξιδέψουν αργότερα στο Κάιρο για περαιτέρω συνομιλίες με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για τον τρόπο και τον χρόνο εφαρμογής της συμφωνίας, που θα περιλαμβάνει την απελευθέρωση ομήρων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Συρία: Δύο μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα
Ισραηλινός πύραυλος στοχοθέτησε σήμερα ένα φορτηγό στη Συρία σκοτώνοντας δύο μέλη της υποστηριζόμενης από το Ιράν λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ, όπως έγινε γνωστό από το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο καταγράφει τη βία στη Συρία, πρόσθεσε ότι το πλήγμα σημειώθηκε κοντά στο σύνορο Συρίας-Λιβάνου.
Η ισραηλινή επίθεση ήταν η 16η στη Συρία αυτό τον χρόνο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο που εδρεύει στη Βρετανία.
Δεν υπήρξε σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό.
Αργότερα σήμερα η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν δύο μαχητές της χωρίς να επισημαίνει πού και πότε.
Στο παρελθόν το Ισραήλ έχει βομβαρδίσει στόχους στη Συρία με στόχο να πλήξει τις ιρανικές δυνάμεις που εδρεύουν εκεί.
Το Ισραήλ επιδιώκει να αποτρέψει το Ιράν και τις συμμαχικές του πολιτοφυλακές από το να επεκτείνουν τη στρατιωτική τους επιρροή στη Συρία.
Οι ισραηλινές επιθέσεις έχουν αυξηθεί από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στη Γάζα, τον Οκτώβριο.
Έχουν επίσης αυξηθεί οι συγκρούσεις ανάμεσα στη Χεζμπολάχ και στις ισραηλινές δυνάμεις στο σύνορο ανάμεσα στο Ισραήλ και στον Λίβανο από την έναρξη του πολέμου με αποτέλεσμα να έχουν απώλειες και οι δύο πλευρές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Η επίθεση οδήγησε τελικά στον θάνατο της Ντον Στέρτζες, μητέρας τριών παιδιών
Η γραπτή δήλωσή της μετά τις κατηγορίες για διαφθορά και απάτη
Τα ίχνη του άνδρα χάθηκαν πριν από δύο εβδομάδες
Τι αναφέρει στο ντοκιμαντέρ του Netflix, Sean Combs: The Reckoning
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.