Κοσμος

Valerio Bonanno: Ο νεαρός Instagrammer που μοιάζει να ήρθε από άλλον αιώνα

Κάνει «Get Ready With Me» με ρούχα του 1900

62224-137655.jpg
Newsroom
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Valerio Bonanno: Ο Instagrammer από άλλον αιώνα
Valerio Bonanno: Ο Instagrammer από άλλον αιώνα © Instagram / vlr.bn

Valerio Bonanno: Ο Instagrammer από άλλον αιώνα - Οι ενδυματολογικές επιλογές και η λατρεία στο παρελθόν

Ο Valerio Bonanno είναι influencer και Instagrammer. Μέσα από τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει να πει μία διαφορετική ιστορία, φορώντας ρούχα του προηγούμενου αιώνα, αγκαλιάζοντας τη μόδα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής της γερμανικής Ιστορίας.  Το όνομα του Valerio Bonanno είναι γνωστό σε πολλούς χρήστες του Instagram. Μετρά περισσότερους από 160.000 followers ενώ, όπως λέει και ο ίδιος, τα βίντεό του έχουν 12 εκατομμύρια προβολές. Ποιο είναι, όμως, το περιεχόμενο που μοιράζεται ο 31χρονος με τους ακολούθους του. 

«Get ready with me» λέει, όπως πολλοί ινφλουένσερ, ενώ ντύνεται με αυθεντικές στολές από το 1900, οι οποίες παρεμπιπτόντως έχουν διατηρηθεί άψογα. Τον βλέπουμε να σερβίρει καφέ στο τραπέζι του καθιστικού του, όπου μέσω της διακόσμησης δίνει και κάποια στοιχεία για την καταγωγή του: Ο Bonanno είναι Ιταλός, με καταγωγή από τη Σικελία. Στη Γερμανία ήρθε το 2018 για σπουδές, όπου έμαθε άπταιστα γερμανικά. Το διαμέρισμα του βρίσκεται στον πρώτο όροφο ενός διατηρητέου κτιρίου στην περιοχή Agnesviertel της Κολωνίας, η οποία είναι γνωστή για τα πολλά όμορφα, διατηρητέα κτίρια – κάτι ομολογουμένως σπάνιο στην πόλη που βομβαρδίστηκε και καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Valerio Bonanno: Ο Instagrammer από άλλον αιώνα

Ο Valerio Bonanno απολαμβάνει τη ζωή στην Κολωνία, όπου εκτιμά μάλιστα ιδιαίτερα το πόσο ανοιχτοί και φιλόξενοι είναι οι κάτοικοί της. Άλλωστε όπως τονίζει, σε πολιτικό επίπεδο δεν υποστηρίζει καθόλου τη Γερμανική Αυτοκρατορία. «Δεν υπάρχει κανένα ίχνος πολιτικής σε αυτό που κάνω», δηλώνει. Ωστόσο, πιστεύει ότι «ο σημερινός τρόπος ζωής μας βασίζεται μεταξύ άλλων και στην εκμετάλλευση των ανθρώπων σε άλλες χώρες, για παράδειγμα όσον αφορά τα ρούχα και τα τρόφιμά μας». Σε ό,τι αφορά την αισθητική θα προτιμούσε να είχε ζήσει στην εποχή του Κάιζερ.

Πρώτα προέκυψε ο ενθουσιασμός του για την ένδυση εποχής, τα έπιπλα και η σχετική διακόσμηση στο σπίτι ήρθαν αργότερα. «Φυσικά, η διακόσμηση του εσωτερικού χώρου στο σπίτι μου είναι ένα έργο ζωής. Με κρατάει απασχολημένο κάθε μέρα». Ψάχνει τις υπαίθριες αγορές και τις διαδικτυακές πλατφόρμες και όλο και κάτι «καινούριο» καταλήγει να βρει.

Ένα από τα αγαπημένα του αντικείμενα είναι το γραμμόφωνό του από το 1917. Παράγει μεν ακόμη πολύ καλό ήχο, όμως πρέπει να αντικαθιστά τη βελόνα μετά από κάθε δίσκο. Όταν ο Μπονάνο ακούει μουσική εκεί, νιώθει να συνδέεται με τους ανθρώπους που χρησιμοποιούσαν το γραμμόφωνο έναν αιώνα πριν. Το ίδιο ακριβώς αισθάνεται και με όλα τα αντικείμενα. Και αυτό το συναίσθημα, τη σύνδεση ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν θέλει να μεταδώσει και με τη σελίδα του στο Instagram – σαν μία χρονομηχανή, σαν ένας ταξιδιώτης από μία άλλη εποχή.

Με πληροφορίες από DW

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ