- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χάγη: 4 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις με πολίτες από την Ερυθραία
Σοκαριστική η βία, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης
Ολλανδία: 4 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη Χάγη μεταξύ ομάδων πολιτών από την Ερυθραία
Τουλάχιστον 4 αστυνομικοί τραυματίστηκαν το πρωί της Κυριακής, κατά τη διάρκεια συμπλοκών στη Χάγη μεταξύ αντίπαλων ομάδων πολιτών από την Ερυθραία, οι οποίες πυρπόλησαν περιπολικά και πέταξαν πέτρες εναντίον των δυνάμεων επιβολής του νόμου, έγινε γνωστό από την αστυνομία.
Υποστηρικτές ενάντια πολεμίων της κυβέρνησης της Ερυθραίας
Μονάδες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας έριξαν δακρυγόνα εναντίον των συμμετεχόντων στα επεισόδια, οι οποίοι, σύμφωνα με τις αρχές, ήταν ομάδες υποστηρικτών ή πολεμίων της κυβέρνησης της Ερυθραίας, που συμμετείχε σε μια συνάντηση στη Χάγη.
«Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, πέτρες, πυροτεχνήματα και άλλα αντικείμενα εκτοξεύτηκαν εναντίον των αστυνομικών και των πυροσβεστών. Ορισμένοι από τους ταραξίες είχαν μαζί τους όπλα για να χτυπήσουν το πλήθος», ανακοίνωσε η αστυνομία. Πυρπολήθηκαν δύο περιπολικά κι ένα τουριστικό λεωφορείο.
Κατά τη διάρκεια των ταραχών, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν στο χέρι, ένας άλλος στα δόντια και έναν τέταρτο τον χτύπησε ένα περιπολικό μέσα στη σύγχυση που επικρατούσε.
«Οι συνάδελφοί μας βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολύ έντονα και σοβαρά επεισόδια βίας», είπε η Μαριέλ φαν Φούλπεν, επικεφαλής της αστυνομίας.
«Σοκαριστική η βία ενάντια των αστυνομικών»
Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις και απηύθυνε έκκληση σε αυτόπτες μάρτυρες να προσέλθουν να καταθέσουν και σε όσους τυχόν τράβηξαν βίντεο από τα επεισόδια να τα προσκομίσουν στις αρχές, στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.
«Η βία που ασκήθηκε σε βάρος των αστυνομικών και του εξοπλισμού τους είναι σοκαριστική και απαράδεκτη», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Γιαν φαν Ζάνεν.
Ο ηγέτης της ακροδεξιάς, που τάσσεται κατά της μετανάστευσης, Χέερτ Βίλντερς, ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες από τα επεισόδια με μια λεζάντα γραμμένη σε κεφαλαία γράμματα: «Συλλάβετε και απελάστε».
«Γιατί στους μισούς από τον κόσμο επιτρέπεται να έρθουν εδώ για να καταστρέψουν τη χώρα μας, να συγκρουστούν μεταξύ τους, να πετάξουν πέτρες εναντίον της αστυνομίας και να πυρπολήσουν περιπολικά;» έγραψε κατόπιν στο Χ.
«Θέλω να γίνω ο πρωθυπουργός που θα βάλει επιτέλους τάξη σε όλο αυτό», συμπλήρωσε ο Βίλντερς, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές του Νοεμβρίου, όμως δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού. Περίπου 25.000 υπήκοοι της Ερυθραίας ζουν στην Ολλανδία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναδημοσιεύοντας σχόλια που υποστήριζαν ότι ο πατέρας της «δεν θα επέτρεπε ποτέ» τη χρήση της μουσικής του
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι επιβάλλει παράνομους περιορισμούς στην αλιεία στο Αιγαίο
«Σοκαρίστηκα από τους λογαριασμούς ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ», δήλωσε η ιταλίδα πρωθυπουργός
Πρώτη φορά που ελληνικό λογοτεχνικό κείμενο εντοπίζεται σε διαδικασία ταρίχευσης
Μεταξύ αυτών και η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν
Αστυνομικός που επιχείρησε να απευθυνθεί στο συγκεντρωμένο πλήθος αποδοκιμάστηκε έντονα
Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν εκτεταμένες διαρροές – Αυξανόμενος φόβος οικολογικής κρίσης
Μόνιμες οι επιπτώσεις στην υγεία του
Μια δικαστική υπόθεση κινείται σε ένα «γκρίζο» νομικό και ηθικό πεδίο
Ο Ντέιβιντ Γκρος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για έναν πυρηνικό όλεθρο έως το 2061
Σε περίπτωση καταδίκης προβλέπεται ποινή διά βίου φυλάκισης
H εισαγγελία ζητά ποινές κάθειρξης έως και 22 ετών και έξι μηνών για τους πέντε υπόπτους
Nέα ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Βυθίζεται η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ - Τι αναφέρει δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos
Μετά τις αποκαλύψεις για την Ακαδημία Βιασμών, η κατάσταση παίρνει απρόσμενη (;) τροπή
Tι αποφάνθηκε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ο Κας Πατέλ στρέφεται κατά του The Atlantic για καταγγελίες περί κατανάλωσης αλκοόλ και απουσιών
Όταν η πολιτική συναντά το… παιδικό παιχνίδι για το καλό του δημάρχου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.