Κοσμος

Ο Κρίστιαν Μπέιλ σχεδιάζει την ανέγερση 12 ανάδοχων κατοικιών στην Καλιφόρνια

Η φιλανθρωπική δράση του ηθοποιού για τα ορφανά παιδιά

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κρίστιαν Μπέιλ σχεδιάζει την ανέγερση 12 ανάδοχων κατοικιών στην Καλιφόρνια
© ΕΡΑ / NEIL HALL

Ο Κρίστιαν Μπέιλ σχεδιάζει την ανέγερση 12 ανάδοχων κατοικιών στην Καλιφόρνια - Η φιλανθρωπική δράση του ηθοποιού για τα ορφανά παιδιά

Ο Κρίστιαν Μπέιλ κατά την διάρκεια μιας φιλανθρωπικής περιοδείας του στην Καλιφόρνια, αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να χτίσει 12 ανάδοχες κατοικίες μαζί με ένα κοινοτικό κέντρο 7.000 τετραγωνικών ποδιών, καθώς και δύο διαμερίσματα για να βοηθήσει τα ορφανά παιδιά να μεταβούν σε μια πιο ανεξάρτητη και αξιοπρεπή διαβίωση. Στόχος είναι να κρατήσει ενωμένα όσα αδέρφια βρίσκονται «εγκλωβισμένα» στο σύστημα αναδοχής και ιδανικά κάτω από την ίδια στέγη, σύμφωνα με την Guardian.

Christian Bale breaks ground on foster homes he's planned to build for 16 years

Κρίστιαν Μπέιλ: Αυτό που κάνουμε είναι εντελώς καινούργιο

Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για το έργο, το οποίο θα κοστίσει περίπου 22 εκατομμύρια δολάρια και θα ολοκληρωθεί το 2025. Ο χώρος βρίσκεται δίπλα σε ένα πάρκο στο Palmdale, μια πόλη 60 μίλια βόρεια του Λος Άντζελες και θα είναι το πρώτο του είδους του στις ΗΠΑ.

Ο 50χρονος Κρίστιαν Μπέιλ, ο οποίος είναι ο συνιδρυτής του Together California, του οργανισμού που διευθύνει το έργο, αποκάλεσε το χωριό «κάτι εντελώς νέο, εντελώς μεταμορφωτικό και κάτι εντελώς απαραίτητο».

«Φανταστείτε τον πόνο και το τραύμα της απώλειας των γονιών ή της απομάκρυνσης από τους γονείς και στη συνέχεια να χάσετε τα αδέρφια και τις αδερφές σας από πάνω. Αυτός δεν είναι τρόπος αντιμετώπισης των παιδιών. Ελπίζω ότι αυτό το χωριό θα είναι το πρώτο από τα πολλά και ελπίζω ότι οι άνθρωποι της Καλιφόρνια θα έρθουν μαζί μας και θα μας ανοίξουν τα μάτια σε αυτό που συμβαίνει ακριβώς κάτω από τη μύτη μας. Αυτά είναι τα παιδιά μας και πρέπει να τα βοηθήσουμε».

Ο πατέρας του Κρίστιαν Μπέιλ τον ενέπνευσε να ασχοληθεί με την φιλανθρωπία

Ο Μπέιλ μίλησε για τον αείμνηστο πατέρα του, Ντέιβιντ και το ενδιαφέρον του για τη φιλανθρωπία και την δράση. «Μεγάλωσα με έναν πατέρα που ήταν πάντα πολύ δραστήριος και αλτρουιστής», είπε στο Hollywood Reporter, «Ως παιδί, δεν ήξερα πραγματικά τι έκανα, αλλά μου άρεσε και θαύμαζα τον μπαμπά μου με αυτόν τον τρόπο που έκανε τα πάντα για να νοιαστεί για τους άλλους ανθρώπους».

Ο Μπέιλ συνέχισε: «Πάντα είχαμε άλλους ανθρώπους που έρχονταν και ζούσαν στο σπίτι μας που ήταν οι ίδιοι άστεγοι. Τέτοιος τύπος ήταν».

Ο Ντέιβιντ Μπέιλ ήταν περιβαλλοντικός ακτιβιστής που εργάστηκε για οργανισμούς όπως τον Dian Fossey Gorilla Fund και την Humane Society των Ηνωμένων Πολιτειών. Πέθανε το 2003, σε ηλικία 62 ετών, τρία χρόνια αφότου παντρεύτηκε τη συγγραφέα και ακτιβίστρια Γκλόρια Στέινεμ.

Ο Κρίστιαν Μπέιλ γεννήθηκε στην Ουαλία και μεγάλωσε με τον πατέρα του και τη μητέρα του, την τραγουδίστρια Τζένι Τζέιμς, μετακομίζοντας στην Αγγλία όταν ήταν δύο ετών. Η οικογένεια μετακόμιzε συχνά και ο Μπέιλ είπε ότι έχει ζήσει σε 15 πόλεις μέχρι τα 15 του.

Ο ηθοποιός είπε ότι για πρώτη φορά θέλησε να βοηθήσει τα παιδιά που είχαν ανάγκη, μετά τη γέννηση της κόρης του, Έμελιν, το 2005. «Βρέθηκα να προσπαθώ να φανταστώ πώς θα ήταν αν δεν ήμασταν κοντά τους», είπε. «Ταυτόχρονα, προσπαθούσα να ερευνήσων το τι συνέβαινε στο Λος Άντζελες και πού μπορούσαμε να βοηθήσουμε».

«Έμεινα έκπληκτος και εξοργίστηκα όταν έμαθα ότι έχουμε περισσότερα ανάδοχα παιδιά εδώ στην Καλιφόρνια από οπουδήποτε αλλού στη χώρα. Επίσης, τσατίστηκα με τον εαυτό μου επειδή δεν το ήξερα πριν, έτσι σκέφτηκα: Λοιπόν, αυτό είναι. Ας εστιάσουμε σε αυτό. Η γυναίκα μου και εγώ αποφασίσαμε ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούσαμε για να το αλλάξουμε».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ