- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ισραήλ: Συγγενείς ομήρων της Χαμάς εισέβαλαν στο ισραηλινό κοινοβούλιο
Διαδηλωτές κατασκήνωσαν έξω από το σπίτι του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Συγγενείς ομήρων της Χαμάς εισέβαλαν στο ισραηλινό κοινοβούλιο με πολλούς διαδηλωτές αν έχουν κατασκηνώσει έξω από το σπίτι του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ομάδα συγγενών Ισραηλινών που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας εισέβαλε τη Δευτέρα στην Κνεσέτ, την ώρα που συνεδρίαζε κοινοβουλευτική επιτροπή, ζητώντας από τους βουλευτές να κάνουν περισσότερα για να απελευθερωθούν οι συγγενείς τους.
Η κινητοποίηση των περίπου 20 ανθρώπων αποτελεί μία ακόμη ένδειξη της αυξανόμενης αγανάκτησης των Ισραηλινών, καθώς ο πόλεμος με τη Χαμάς εισήλθε στον τέταρτο μήνα.
Μία γυναίκα κρατούσε φωτογραφίες τριών μελών της οικογένειάς της που είναι μεταξύ των περισσότερων από 250 ανθρώπων που πιάστηκαν όμηροι κατά την εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Από αυτούς περίπου 130 παραμένουν στη Γάζα, ενώ άλλοι περίπου 110 αφέθηκαν ελεύθεροι τον Νοέμβριο στη διάρκεια της εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης.
«Θα ήθελα έστω και ένας να επιστρέψει ζωντανός, ένας από τους τρεις», φώναξε η γυναίκα, αφού εισέβαλε στον χώρο όπου συνεδρίαζε η επιτροπή Οικονομικών της Κνεσέτ. Άλλοι διαδηλωτές, φορώντας μαύρα μπλουζάκια, κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Δεν θα κάθεστε εδώ, ενώ εκείνοι πεθαίνουν εκεί».
BREAKING: Relatives of the Israeli hostages being held in Gaza have broke into and disrupted a finance committee meeting at the Knesset in Jerusalem
— Sky News (@SkyNews) January 22, 2024
Sky's @AliBunkallSKY has the latest
Israel-Hamas war latest: https://t.co/ZoPmfMwdLI
📺 Sky 501 and YouTube pic.twitter.com/8yDy3gwiqV
«Αφήστε τους ελεύθερους τώρα», φώναζαν
Η τύχη των ομήρων - 27 από τους οποίους έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γάζα, σύμφωνα με το Ισραήλ - συγκλονίζει τη χώρα. Όμως οι συγγενείς τους ανησυχούν ότι η κόπωση θα κυριαρχήσει και το θέμα θα ξεχαστεί και οι διαδηλώσεις τους πλέον έχουν γίνει πιο επιθετικές.
Εξάλλου διαδηλωτές έχουν κατασκηνώσει έξω από το σπίτι του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου καθώς και έξω από το κτίριο της Κνεσέτ, με κάποιους να ζητούν μονομερή τερματισμό του πολέμου ή εκλογές με την ελπίδα να ανατραπεί η δεξιά κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών Μοσέ Γκάφνι, επικεφαλής ενός υπερορθόδοξου εβραϊκού κόμματος που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, ζήτησε να διακοπεί η συνεδρίαση και προσπάθησε να ηρεμήσει τους διαδηλωτές.
«Η απελευθέρωση των ομήρων είναι η πιο βασική αρχή του ιουδαϊσμού, κυρίως σε αυτή την περίπτωση που υπάρχει άμεση ανάγκη να διαφυλαχθεί η ζωή», τόνισε, αν και πρόσθεσε: «Δεν θα πετυχαίναμε τίποτα, αν αποχωρούσαμε από τον κυβερνητικό συνασπισμό».
A group of relatives of Israelis held hostage by Hamas terrorists in Gaza stormed a Knesset Finance Committee session in Jerusalem, demanding that @IsraeliPM more to try to free their loved ones.https://t.co/i5nqMnJPLe
— The Jerusalem Post (@Jerusalem_Post) January 22, 2024
Ο Νετανιάχου απέρριψε τους όρους της Χαμάς για τερματισμό του πολέμου
Χθες Κυριακή ο Νετανιάχου απέρριψε τους όρους που έθεσε η Χαμάς για τον τερματισμό του πολέμου και την απελευθέρωση των ομήρων, οι οποίοι περιελάμβαναν την πλήρη αποχώρηση του Ισραήλ από τη Γάζα, την οποία θα εξακολουθήσει να κυβερνά η παλαιστινιακή οργάνωση.
Ακολούθως το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων και Αγνοούμενων ζήτησε από τον Νετανιάχου «να δηλώσει απερίφραστα ότι δεν θα εγκαταλείψουμε τους άμαχους, τους στρατιώτες και όλους τους άλλους που απήχθησαν στο φιάσκο του Οκτωβρίου».
«Αν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να θυσιάσει τους ομήρους, θα πρέπει να επιδείξει ηγετική ικανότητα και να μοιραστεί με ειλικρίνεια τη θέση του με την ισραηλινή κοινή γνώμη», πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του.
BREAKING:
— Megatron (@Megatron_ron) January 22, 2024
⚡ 🇮🇱 Hostage families storm Israeli Knesset
The Knesset was suspended after families of the hostages forced their way through security.
The anger and impatience towards Netanyahu is growing. Israel is incapable of either defeating Hamas or freeing the hostages.… pic.twitter.com/dXRXDauYbp
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρά την άνοδο, οι αριθμοί παραμένουν σχετικά χαμηλοί
Λόγω της κατακερματισμένης ηγεσίας της Τεχεράνης
Ωστόσο, οι ειδικοί εμφανίζονται σαφώς πιο επιφυλακτικοί
Φονική πυρκαγιά σε αποθήκη πυροτεχνημάτων – Σοβαρά τραυματίες και φόβοι για αύξηση θυμάτων
Μήνυμα μέσω Telegram με απειλές για ΗΠΑ και Ισραήλ εν μέσω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Η βρετανική κυβέρνηση χαιρέτισε σήμερα την «ιστορική» έγκριση του νόμου από το κοινοβούλιο
Συναγερμός στις αρχές, με έναν ύποπτο να συνελήφθη, χωρίς επιβεβαίωση εντοπισμού εκρηκτικού μηχανισμού
Η εταιρεία προμηθεύει μεγάλες μάρκες όπως Durex και Trojan
...και δεν είναι πολύ καλό
Ένταση στις σχέσεις Βραζιλίας–ΗΠΑ μετά την απέλαση αστυνομικού και υπόθεση Ραμαζέμ
Ενώ εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών
Ο Ορχάν Αβτζί δικαίως τραβάει τα βλέμματα
Ποινές από τον ισραηλινό στρατό για βανδαλισμό αγάλματος στον νότιο Λίβανο μετά από αντιδράσεις
Ενίσχυση στρατηγικής σχέσης Κύπρου - Γαλλίας με αιχμή ενέργεια, άμυνα και ασφάλεια
Εν ισχύ το ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τον κόσμο και ανέλαβε την ευθύνη
Πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν στον τάφο του
Αναδημοσιεύοντας σχόλια που υποστήριζαν ότι ο πατέρας της «δεν θα επέτρεπε ποτέ» τη χρήση της μουσικής του
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.