- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μουσουλμάνοι μαθητές στην Γερμανία ζητούν να επιβληθεί η μαντίλα στο σχολείο τους
Τα τέσσερα αγόρια δήλωσαν ρητά ότι απορρίπτουν τη δημοκρατία
Γερμανία: Μουσουλμάνοι μαθητές ζήτησαν μαντίλα στο σχολείο τους
Τέσσερις μουσουλμάνοι μαθητές ζήτησαν την εφαρμογή ισλαμικών κανόνων στο σχολείο τους, στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, συμπεριλαμβανομένων της χρήσης μαντίλας και του διαχωρισμού των φύλων στις αίθουσες διδασκαλίας.
Το αίτημα των τεσσάρων μαθητών για την μαντίλα
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημόσιας τηλεόρασης δυτικής Γερμανίας WDR, οι μαθητές εισηγήθηκαν στη διεύθυνση του σχολείου τους στην πόλη Νόις να επιβληθεί η Σαρία ως σχολικός κανονισμός. Οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να μπορούν να αποχωρήσουν νωρίτερα από το μάθημά τους για την προσευχή της Παρασκευής, οι μαθήτριες να φορούν μαντίλα και να βρίσκονται σε διαφορετικές τάξεις από τους συμμαθητές τους, ενώ ο διαχωρισμός των φύλων θα πρέπει να ισχύει και στο μάθημα της κολύμβησης, όχι μόνο για τους μαθητές, αλλά και για τους δασκάλους, φέρονται να είπαν τα τέσσερα αγόρια, τα οποία δήλωσαν ρητά ότι απορρίπτουν τη δημοκρατία.
Κάποιοι από αυτούς παρουσιάζονταν ακόμη και ως «αστυνομικοί» της Σαρία και έκαναν παρατηρήσεις σε «κακούς μουσουλμάνους», ενώ, όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, ανάλογα περιστατικά είχαν σημειωθεί και πέρυσι και είναι σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα, σε συνεννόηση με την κρατιδιακή κυβέρνηση, το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών και την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χέρμπερτ Ρόιλ δήλωσε σχετικά ότι το εν λόγω σχολείο έχει υποβάλει αίτημα υπαγωγής στο πρόγραμμα πρόληψης για ακραίους ισλαμιστές και έχει για αυτόν τον λόγο προσκαλέσει ειδικό επιστήμονα. Σύμφωνα ωστόσο με την έκθεση της αστυνομίας, το πρόγραμμα δεν είχε αποτέλεσμα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.