- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Γαλλία εναντίον του Ζεράρ Ντεπαρντιέ
Κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις
Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις είχε την υποστήριξη του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν
Μετά την υποστήριξη προς τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ από τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, μια συλλογικότητα φεμινιστικών ενώσεων καλεί σε συγκεντρώσεις σήμερα Πέμπτη στη Γαλλία με σύνθημα: «Κρατήστε τον παλιό κόσμο σας, εμείς θέλουμε έναν κόσμο χωρίς σεξιστική και σεξουαλική βία».
«Καλούμε σε συγκεντρώσεις όλους και όλες που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των γυναικών, των παιδιών και των μειονοτήτων φύλου και που αρνούνται τις σεξιστικές και τις σεξουαλικές βιαιότητες», γράφει σε ανακοίνωσή της η συλλογικότητα Φεμινιστική Απεργία (Grève féministe).
«Μετά το #metoo, έγιναν πρόοδοι. Ας μην αφήσουμε αυτές οι πρόοδοι να εξαλειφθούν από τον ανεύθυνο, βαρύ και σεξιστικό λόγο του προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος προσέβαλε τα δικαιώματα των θυμάτων και τα δικαιώματα όλων των γυναικών και παιδιών», προσθέτει η συλλογικότητα.
Μια συγκέντρωση έχει οργανωθεί για τις 18:00 στο Παρίσι. Άλλες έχουν ανακοινωθεί σε περίπου 30 πόλεις, μεταξύ των οποίων η Μασσαλία, η Λίλλη και η Λιόν.
Ο Εμανουέλ Μακρόν υποστήριξε τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ
Προσκεκλημένος στις 20 Δεκεμβρίου στο δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό France 5, ο Εμανουέλ Μακρόν υποστήριξε τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ, στον οποίο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για βιασμούς και είναι στόχος τριών προσφυγών για σεξουαλική επίθεση ή βιασμό τις οποίες αρνείται, χαρακτηρίζοντάς τον «τεράστιο ηθοποιό», ο οποίος κάνει «υπερήφανη τη Γαλλία», και καταγγέλλοντας ένα «ανθρωποκυνηγητό».
Οι δηλώσεις του αρχηγού της Γαλλίας, οι οποίες έγιναν μετά τη μετάδοση από άλλο δημόσιο κανάλι ενός ρεπορτάζ στο οποίο ο 75χρονος ηθοποιός πολλαπλασίασε τις μισογυνικές και προσβλητικές δηλώσεις απευθυνόμενος σε γυναίκες, σόκαραν ένα τμήμα του πληθυσμού.
Φεμινιστικές ενώσεις χαρακτήρισαν τις δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας «φτύσιμο» στο πρόσωπο των θυμάτων σεξουαλικής βίας και κατήγγειλαν μια «αντιστροφή της ενοχής».
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και ο πρόεδρος του MoDem, ενός κόμματος συμμάχου του προέδρου της Δημοκρατίας, έχουν έκτοτε πάρει αποστάσεις από τη θέση του Εμανουέλ Μακρόν: ο πρώτος, ο Ολιβιέ Βεράν, δήλωσε «σοκαρισμένος» από τις δηλώσεις του Ζεράρ Ντεπαρντιέ και ο δεύτερος, ο Φρανσουά Μπαϊρού, δήλωσε πως δεν έχει «καμιά ανοχή» για τον ηθοποιό.
«Αυτοανακηρυχθείς πρωταθλητής της μάχης εναντίον των βιαιοτήτων σε βάρος των γυναικών, ο πρόεδρος Μακρόν αποδεικνύεται ούτε λίγο ούτε πολύ ένας υπερασπιστής φερόμενων δραστών επιθέσεων», εκτιμά η συλλογικότητα Grève féministe, εκφράζοντας τη λύπη της για το γεγονός ότι ο αρχηγός του κράτους δεν βρήκε «μια λέξη αλληλεγγύης προς τα φερόμενα θύματα».
Η έκκληση για διαδηλώσεις υπογράφεται από τις οργανώσεις Φεμινιστική Συλλογικότητα Κατά του Βιασμού (Collectif féministe contre le viol), Εθνική Ομοσπονδία Αλληλεγγύης Γυναικών (Fédération nationale solidarité femmes), Σύνδεσμος Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ligue des droits de l'Homme), Οικογενειακός Σχεδιασμός (Planning familial) και Τολμήστε το Φεμινισμό (Osez le féminisme).
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κινηματογραφική προσέγγιση των πολεμικών συγκρούσεων, οι «σκηνές δράσης» και το ανθρώπινο τραύμα
Τι συμβολίζει το «Ματωμένο Φεγγάρι»;
Διευρύνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή
Πώς στήθηκε η επιχείρηση εξόντωσης του Χαμενεΐ
Και η Γερμανία αναμένεται να στείλει φρεγάτα - Θετικός ο Μερτς
Αν δεν ανοίξει ο εναέριος χώρος δεν μπορεί να γίνει μεταφορά τους
Πρόκειται για την πρώτη φορά που σύζυγος ηγέτη κράτους προεδρεύει σε τέτοια συνεδρίαση
Ο θάνατος του Χαμενεΐ αναζωπύρωσε στη Μόσχα μνήμες από την πτώση του Μουαμάρ Καντάφι το 2011
Η πολύωρη κατάθεση του ζεύγους Κλίντον και τα όσα είπαν για την υπόθεση Έπσταϊν
«Θα εκδικηθούμε την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία του Ριάντ», λέει ο Τραμπ
Η επίθεση των ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν ανοίγει την «πύλη προς την ειρήνη», υποστήριξε
Πρόκειται για την πιο σαφή και σκληρή διατύπωση μέχρι στιγμής
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να δοκιμάσει μια οικονομία που οικοδομήθηκε μεθοδικά επί δεκαετίες
Η ανάλυση βασίστηκε σε ψηφιακά ίχνη χρήσης ιστοσελίδων και εφαρμογών
Έρχεται κλιμάκωση σε Λίβανο, Υεμένη και Ιράκ με το φόβο γενικευμένης σύγκρουσης
Δεν εμφανίστηκε λόγω προβλημάτων υγείας - Αντιμέτωπος με ποινή έως 20 ετών
Η επιχείρηση κατέληξε σε αιματηρή συμπλοκή
Σε περίπτωση που αυτό είναι ασφαλές πρέπει να εγκαταλείψουν το Ιράν τώρα μέσω ξηράς
Ο Μάικλ Φίλιπς δηλώνει ότι πάσχει από μικροφαλλία και μιλά ανοιχτά κατά του body shaming
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.