Κοσμος

Η καταγγελία εις βάρος του Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλική επίθεση απορρίφθηκε

Οι φερόμενες πράξεις του έχουν διχάσει την Γαλλία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντεπαρντιέ: Η καταγγελία για σεξουαλική επίθεση απορρίφθηκε
© EPA/ANTONIO PEDRO SANTOS

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Μια καταγγελία για σεξουαλική επίθεση απορρίφθηκε από το δικαστήριο 

Οι εισαγγελείς στο Παρίσι απέρριψαν τη μήνυση της Ελέν Νταράς κατά του Zέραρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλική επίθεση λόγω παραγραφής.

Μια από τις 13 γυναίκες που κατηγορούν τον ηθοποιό

Η Νταράς ήταν μία από τις 13 γυναίκες που κατηγόρησαν τον Ντεπαρντιε για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά σε μια ιστορία που δημοσιεύτηκε στον γαλλικό ερευνητικό ιστότοπο Mediapart τον Απρίλιο του 2023. Η Νταράς κατέθεσε την καταγγελία της τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφού της πήραν συνέντευξη στο πλαίσιο της έρευνας.

«Μου πήρε ένα χρόνο για να περάσω από το να μιλήσω για ό,τι συνέβη στην ποινική καταγγελία», δήλωσε τότε. «Το να περνάς την πόρτα ενός αστυνομικού τμήματος και να λες σε έναν αστυνομικό ότι κάποιος άγγιξε τα ενδόμυχα μέρη σου, δεν είναι εύκολο, χρειάζεσαι χρόνο για να το σκεφτείς», πρόσθεσε.

Ο 75χρονος Ντεπαρντιέ έχει κατηγορηθεί για βιασμό σε μια άλλη υπόθεση και έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση από περισσότερες από δώδεκα γυναίκες, κατηγορίες τις οποίες αρνείται. Τον Οκτώβριο του 2023, δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» υπερασπιζόμενος τον εαυτό του. «Ποτέ, μα ποτέ δεν κακοποίησα γυναίκα», έγραψε.

Σε ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύθηκε στην ίδια γαλλική εφημερίδα τον περασμένο μήνα, 56 Γάλλοι αστέρες του κινηματογράφου, μεταξύ των οποίων η Κάρλα Μπρούνι και η Σαρλότ Ράμπλινγκ, υπερασπίστηκαν τον Ντεπαρντιέ απέναντι σε αυτό που αποκάλεσαν δημόσιο «λιντσάρισμα».

Ο πρωταγωνιστής του «Συρανό ντε Μπερζεράκ» κατηγορείται για «βιασμούς» και «σεξουαλικές επιθέσεις» μετά τις κατηγορίες της ηθοποιού Σαρλότ Αρνού, η οποία λέει πως βιάσθηκε δύο φορές, τον Αύγουστο του 2018, από τον σταρ στην κατοικία του στο Παρίσι, όταν εκείνη ήταν 22 ετών.

Ντεπαρντιέ: Μήνυση και στην Ισπανία

Toν περασμένο Δεκέβριο η Ισπανίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας Ρουθ Μπάθα ανακοίνωσε πως κατέθεσε μήνυση στην Ισπανία σε βάρος του Ντεπαρντιέ για βιασμό, που συνέβη το 1995 στο Παρίσι.

Η συγγραφέας, ηλικίας 51 ετών, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως κατέθεσε μήνυση την περασμένη Πέμπτη στην ισπανική αστυνομία για έναν βιασμό, που συνέβη κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης του Γάλλου ηθοποιού τη 12η Οκτωβρίου του 1995 στο Παρίσι για το περιοδικό Cinemanía, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο μια πληροφορία που αποκάλυψε η ισπανική εφημερίδα La Vanguardia.

Η Ρουθ Μπάθα, που ήταν 23 ετών εκείνη την εποχή και ο ηθοποιός 46 ετών, μίλησε για μια «διείσδυση χωρίς καμία συναίνεση, καμία στιγμή» και περιέγραψε πως ένιωσε ότι «είχε παραλύσει» κατά τη διάρκεια του περιστατικού, που εκτυλίχθηκε στα κεντρικά της πρώην εταιρείας παραγωγής Roissy Films.

Στην Ισπανία, το ποινικό αδίκημα της «σεξουαλικής επίθεσης» περιλαμβάνει επίσης τον βιασμό, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα. Η Ρουθ Μπάθα μίλησε, επίσης, στο Γαλλικό Πρακτορείο για μια «σεξουαλική επίθεση», όμως όταν ρωτήθηκε εάν γνωρίζει ότι επρόκειτο για βιασμό, η Μπάθα απάντησε: «η αστυνομία τον χαρακτήρισε έτσι».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ