- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η Αυστριακή μεγαλοκληρονόμος που δεν θέλει τα λεφτά της
«Θέτω τα περιουσιακά μου στοιχεία στη διάθεση 50 ανθρώπων και τους εμπιστεύομαι»
Αυστρία: Κληρονόμος δωρίζει 25 εκατ. ευρώ
Μια Αυστρογερμανίδα κληρονόμος δημιουργεί μια ομάδα πολιτών για να αποφασίσει πώς θα δώσει μεγάλο μέρος της περιουσίας που κληρονόμησε από τη γιαγιά της.
Ένγκελχορν: «Δεν έχω κάνει τίποτα για αυτήν την περιουσία»
Η Μαρλέ Ένγκελχορν, η οποία είναι 31 ετών και ζει στη Βιέννη, θέλει 50 Αυστριακοί να καθορίσουν πώς θα πρέπει να αναδιανεμηθούν 25 εκατ. ευρώ (21,5 εκατ. λίρες) από την κληρονομιά της.
«Κληρονόμησα μια περιουσία, και επομένως εξουσία, χωρίς να έχω κάνει τίποτα γι' αυτήν», δήλωσε η ίδια. Η Αυστρία κατήργησε τον φόρο κληρονομιάς το 2008, μια από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που δεν επιβάλλουν φόρο κληρονομιάς - ή φόρο θανάτου.
Οπως είπε σε συνέντευξή της, απλώς στάθηκε τυχερή. «Δεν κατάφερα τίποτα, δεν έκανα καμία δουλειά γι’ αυτό». Και αυτός είναι ο λόγος που θέλει να προσφέρει την περιουσία της σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Εργάζεται για αυτόν τον στόχο, μετέχοντας στην πρωτοβουλία δεκάδων πλουσίων « Tax me now»-Φορολογήστε με τώρα!
Περιουσία ύψους 4 δισ. ευρώ
Η Ένγκελχορν είναι απόγονος του ιδρυτή της γερμανικής χημικής και φαρμακευτικής εταιρείας BASF, και κληρονόμησε εκατομμύρια όταν πέθανε η γιαγιά της τον Σεπτέμβριο του 2022.
Η περιουσία της Τράουντλ Ένγκελχορν-Βεχιάτο υπολογίστηκε από το αμερικανικό περιοδικό Forbes σε 4,2 δισ. δολάρια (3,3 δισ. λίρες, 3,8 δισ. ευρώ) και ακόμη και πριν πεθάνει η εγγονή της είχε δηλώσει ότι ήθελε να μοιράσει περίπου το 90% της κληρονομιάς της.
Την Τετάρτη, 10.000 προσκλήσεις που απευθύνονταν σε τυχαία επιλεγμένους Αυστριακούς πολίτες άρχισαν να καταφθάνουν στα γραμματοκιβώτια της Αυστρίας.
Πώς θα γίνει η επιλογή των ατόμων που θα αποφασίσουν για την αναδιανομή
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία της κ. Ένγκελχορν για την αναδιανομή, μπορούν να εγγραφούν ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά. Από αυτό το αρχικό δείγμα των 10.000 Αυστριακών, οι οποίοι είναι όλοι άνω των 16 ετών, θα επιλεγούν 50 άτομα, ενώ θα επιλεγούν και 15 αναπληρωματικά μέλη σε περίπτωση που αποχωρήσουν.
Η Μαρλέν συνυπέγραψε προ ετών μαζί με άλλους 100 εκατομμυριούχους από εννέα χώρες μια ανοιχτή επιστολή προς τις κυβερνήσεις και τους ηγέτες επιχειρήσεων ζητώντας μόνιμο ετήσιο φόρο περιουσίας για τη μείωση της ακραίας ανισότητας και τη δημιουργία εσόδων για τη βιώσιμη αύξηση των δημόσιων υπηρεσιών όπως η υγειονομική περίθαλψη.
Πηγή: BBC
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.