Εμπάργκο αλυσίδας σούπερ μάρκετ σε κολοσσό λόγω απαράδεκτων αυξήσεων στις τιμές
Σταμάτησε η πώληση προϊόντων γνωστής εταιρίας στη Γαλλία
«Πόλεμος» βιομηχάνων - αλυσίδων σούπερ μάρκετ στη Γαλλία εξαιτίας της ακρίβειας. Γεγονός το πρώτο εμπάργκο σε γνωστά προϊόντα μεγάλης εταιρίας
Σε μια πρωτοφανή κίνηση εν μέσω της καλπάζουσας ακρίβειας προχώρησε η παγκόσμια αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carrefour. Όπως ανακοίνωσε θα σταματήσει να πουλάει προϊόντα της PepsiCo στα καταστήματά της στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ισπανία και την Ιταλία λόγω των «απαράδεκτων αυξήσεων των τιμών» σε δημοφιλή προϊόντα όπως τα πατατάκια Lay's, τα Quaker, το τσάι Lipton αλλά και το ομώνυμο αναψυκτικό.
Εμπάργκο λόγω απαράδεκτων αυξήσεων τιμών
Στη θέση των προϊόντων του κολοσσού τροφίμων, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ θα αναρτήσει πινακίδες στις οποίες θα αναφέρεται ότι το κατάστημα δεν θα διαθέτει πλέον τα προϊόντα αυτά λόγω απαράδεκτων αυξήσεων τιμών.
Το εμπάργκο πώλησης προϊόντων της συγκεκριμένης εταιρίας άρχισε ήδη στη Γαλλία, ενώ θα επεκταθεί στο Βέλγιο, την Ισπανία και την Ιταλία, αλλά η Carrefour, η οποία διαθέτει 12.225 καταστήματα σε περισσότερες από 30 χώρες, δεν ανακοίνωσε πότε θα τεθεί σε ισχύ σε αυτές τις τρεις χώρες.
«Πόλεμος» μεταξύ βιομηχάνων - αλυσίδων σούπερ μάρκετ για τις αυξήσεις τιμών
O πόλεμος μεταξύ βιομηχάνων και αλυσίδων σούπερ μάρκετ μαίνεται ήδη στη Γαλλία. Οκτώ πολυεθνικές εταιρείες όπως η Pepsico, ζητούν αύξηση στις τιμές των προιόντων τους σε διπλάσια νούμερα από τον πληθωρισμό. Ωστόσο τα στελέχη των ισχυρών αλυσίδων λιανικής πώλησης δεν θέλουν να τους θεωρούν οι πελάτες ως υπεύθυνους των αυξήσεων.
Το εμπάργκο πώλησης προϊόντων της συγκεκριμένης εταιρίας άρχισε ήδη στη Γαλλία, ενώ θα επεκταθεί στο Βέλγιο, την Ισπανία και την Ιταλία, αλλά η Carrefour, η οποία διαθέτει 12.225 καταστήματα σε περισσότερες από 30 χώρες, δεν ανακοίνωσε πότε θα τεθεί σε ισχύ σε αυτές τις τρεις χώρες.
Η PepsiCo ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την Carrefour εδώ και πολλούς μήνες και θα συνεχίσει να συνεργάζεται προκειμένου να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα της θα διατίθενται κανονικά.
Η εταιρεία έχει αυξήσει τις τιμές κατά διψήφιο ποσοστό για επτά συνεχόμενα τρίμηνα, με πιο πρόσφατη αύξηση κατά 11% την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.
Άνοδος πληθωρισμού στην Ευρωζώνη
Με άνοδο έκλεισε ο πληθωρισμός τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός κινήθηκε στο 2,9% το Δεκέμβριο από 2,4% ένα χρόνο νωρίτερα.
Στην Ελλάδα ο πληθωρισμός ανέβηκε στο 3,7% σε ετήσια βάση από 2,9% το Νοέμβριο. Η μέτρηση της ΕΛΣΤΑΤ για το Νοέμβριο παρέπεμπε σε άνοδο 3%.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ποντίφικας έχει επικρίνει ορισμένες από τις πολιτικές του προέδρου των ΗΠΑ
H προειδοποίηση του επικεφαλής της JP Morgan από το Νταβός
Το SEMAF υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι οι εργαζόμενοι του τομέα είχαν καταγγείλει «την κακή κατάσταση» του δικτύου
Σε εξέλιξη οι έρευνες της Πολιτοφυλακής και της Επιτροπής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων
Mια εξέλιξη που προκαλεί ανησυχία στους Ρεπουμπλικανούς
Ο Αμερικανός πρόεδρος απέσυρε τους δασμούς που είχε επιβάλει σε 8 χώρες από την 1η Φεβρουαρίου
Ξυλοδαρμοί, πείνα και απόλυτη απομόνωση
Η κόντρα του CEO της αεροπορικής με τον μεγιστάνα ξεκίνησε με αφορμή το Wifi
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια είναι σφοδρός επικριτής του προέδρου
Ανησυχία στο Κογκρέσο για στρατιωτική εμπλοκή στη Γροιλανδία – Ψηφίσματα, δασμοί και εσωκομματικές ρωγμές
Ο ΥΠΕΞ Δανίας προειδοποιεί ότι δασμοί και απειλές Τραμπ πλήττουν ΝΑΤΟ και παγκόσμια τάξη
Tην ώρα που οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται εμφανώς διστακτικοί
Οι αξίες και τα συμφέροντα δεν συμπίπτουν πλέον αυτόματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε την εμφάνιση του Γάλλου ομολόγου του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Kαθώς η ΜΚΟ οργάνωση HRANA αναφέρει ότι έχει επιβεβαιώσει 4.519 θανάτους
Η συμφωνία του 1951 και η παρουσία των ΗΠΑ στη Γροιλανδία
Ο Δούκας εμφανίστηκε για δεύτερη φορά στην ζωή του στο εδώλιο μάρτυρα
Στις Βρυξέλλες ο Γερμανός καγκελάριος για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ – Επιφυλάξεις Βερολίνου για το εγχείρημα Τραμπ
Καθώς επιχείρησε να δώσει στρατηγικό περίβλημα στις δηλώσεις του
Αιχμές του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου για την Ευρώπη προκάλεσαν ένταση και αιφνίδια αποχώρηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.