- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ υπόσχεται «σκληρή απάντηση» στη διπλή έκρηξη με τους 103 νεκρούς
Αποδυναμωμένο χαρακτήρισε το Ισραήλ ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα
Ιράν: Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ υπόσχεται σκληρή απάντηση για την έκρηξη με τους 103 νεκρούς - Αποδυναμωμένο χαρακτήρισε το Ισραήλ ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα
Ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ υποσχέθηκε να δοθεί «σκληρή απάντηση» στη διπλή έκρηξη, που χαρακτηρίζεται επίθεση από αξιωματούχους και κρατικά μέσα ενημέρωσης, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 103 άνθρωποι νωρίτερα σήμερα στο Ιράν, κοντά στον τάφο του στρατηγού Κάσεμ Σουλεϊμανί, ανήμερα της τέταρτης επετείου του θανάτου του.
«Οι διαβολικοί εγκληματίες και εχθροί του ιρανικού έθνους για ακόμη μια φορά προκάλεσαν καταστροφή και μετέτρεψαν σε μάρτυρες έναν μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας στην Κερμάν», δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας: «Θα υπάρξει σκληρή απάντηση σε αυτή την καταστροφή, Θεού θέλοντος».
BREAKING: EXPLOSION IN IRAN NEAR SOLEIMANI'S GRAVE
— Sulaiman Ahmed (@ShaykhSulaiman) January 3, 2024
It is the 4th anniversary of his assassination. pic.twitter.com/ZDDtW9bIz2
#Watch: The initial moments of the explosion at Soleimani's shrine in Iran. pic.twitter.com/Av1JIL94pi
— Open Source Intel (@Osint613) January 3, 2024
Μήνυμα προς το Ισραήλ έστειλε ο σεΐχης Χασάν Νασράλα
Μήνυμα προς το Ισραήλ ότι δεν πρόκειται να επιτύχει τους στόχους του στον πόλεμο με τη Χαμάς, έστειλε σήμερα ο ηγέτης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
Σχεδόν τρεις μήνες μετά την έναρξη των στρατιωτικών του επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, το Ισραήλ δεν έχει καταγράψει καμία στρατηγικής σημασίας επιτυχία, ισχυρίστηκε ο σεΐχης Χασάν Νασράλα. «Χθες το βράδυ, επιχείρησαν να παρουσιάσουν μια εικόνα νίκης, με την ύπουλη δολοφονία του σεΐχη Σάλεχ αλ Αρούρι. Αλλά πού τη βλέπετε στη Γάζα;» είπε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.
Ο σεΐχης Χασάν Νασράλα απέτισε φόρο τιμής στον Σάλεχ αλ Αρούρι και τους συντρόφους του οι οποίοι δολοφονήθηκαν χθες Τρίτη στη Βηρυτό, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.
Aπέτισε επίσης φόρο τιμής στα δεκάδες θύματα της διπλής βομβιστικής επίθεσης στην πόλη Κερμάν του Ιράν, κοντά στον τάφο του στρατηγού Κάσεμ Σουλεϊμανί - του επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης, ο οποίος δολοφονήθηκε από αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος το 2020 στη Βαγδάτη.
Συνδέοντας τα θύματα ισραηλινών και αμερικανικών επιθέσεων σε Παλαιστίνη, Λίβανο, Ιράκ και Υεμένη, υποστήριξε ότι «το αίμα σας, οι θυσίες σας, και όσα έχετε υπομείνει» δεν θα είναι μάταια και θα οδηγήσουν σε θετικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
«Αποδυναμωμένο» χαρακτήρισε το Ισραήλ
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ υποστήριξε ότι η επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς την 7η Οκτωβρίου στο Ισραήλ αναβίωσε το Παλαιστινιακό, επαναφέροντάς το στο προσκήνιο της επικαιρότητας, καθώς είχε σχεδόν λησμονηθεί από τη διεθνή κοινότητα. Όσα συνέβησαν μετά την 7η Οκτωβρίου και όσα θα ακολουθήσουν στο μέλλον αποδυναμώνουν το Ισραήλ, ισχυρίστηκε.
Ο σεΐχης Νασράλα απείλησε πως σε περίπτωση που το Ισραήλ κηρύξει τον πόλεμο στον Λίβανο, η απάντηση της Χεζμπολάχ θα είναι πρωτόγνωρη.
Υπογράμμισε ότι τα κινήματα αντίστασης δεν χειραγωγούνται από το Ιράν, αναφέροντας ως παράδειγμα τους Χούθι της Υεμένης, τους οποίους συνεχάρη για τις επιθέσεις που εξαπολύουν εναντίον του Ισραήλ και πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι θεωρίες συνωμοσίας και η καταδίκη
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν κύμα εγκατάλειψης
Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν χρήση στρατηγικών αποθεμάτων για σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας
Το θέμα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις μετά από αναφορές ότι πέντε παίκτριες της ιρανικής ομάδας ζήτησαν προστασία
Η Άγκυρα κατέρριψε δεύτερο ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο - Ανάπτυξη έξι F-16 στη βόρεια Κύπρο
Λίγες ημέρες μετά από σοβαρό τροχαίο
Στα Χανιά ο Γάλλος πρόεδρος: Με ελικόπτερο στο «Charles de Gaulle» μετά την τριμερή στην Κύπρο
Ο επικεφαλής Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν απαντά στη γαλλική πρόταση για αποστολή προστασίας στο Ορμούζ
Τηλεδιάσκεψη με 13 ηγέτες για ενεργειακή ασφάλεια, αποτροπή κλιμάκωσης και στήριξη στον Λίβανο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.