- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γερμανία: Λάθος η απαγόρευση του ακροδεξιού κόμματος AfD
Προειδοποιεί ο υπουργός Κάρστεν Σνάιντερ
Απαγόρευση του ακροδεξιού κόμματος AfD στη Γερμανία. Η δήλωση του υπουργού εξωτερικών Κάρστεν Σνάιντερ
Ο υπουργός Εξωτερικών του γερμανικού κοινοβουλίου, αρμόδιος για την πρώην Ανατολική Γερμανία, τάχθηκε κατά της απαγόρευσης του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.
AfD: Η δήλωση του υπουργού εξωτερικών Κάρστεν Σνάιντερ
Ο σοσιαλδημοκράτης Κάρστεν Σνάιντερ, είπε στη Süddeutsche Zeitung: «Αν απαγορεύσουμε ένα κόμμα που δεν μας αρέσει, αλλά προχωρά συνεχώς στις δημοσκοπήσεις, αυτό θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την αλληλεγγύη μαζί του, ακόμη και από ανθρώπους που δεν είναι υποστηρικτές ή ψηφοφόροι του AfD. Οι παράπλευρες ζημιές θα ήταν πολύ μεγάλες» προειδοποίησε.
Ανέφερε ότι η απαγόρευση ενός πολιτικού σχηματισμού «είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί», εκτιμώντας ότι «οι νομικές πιθανότητες επιτυχίας θα ήταν χαμηλές» και ότι η ιδεολογία του AfD πρέπει να εκτεθεί, εξηγώντας ξεκάθαρα στους ψηφοφόρους «ποιες θα είναι οι συνέπειες των θέσεων του».
H Εναλλακτική για τη Γερμανία χαρακτηρίζεται ως εξτρεμιστική ομάδα
Το AfD είχε χαρακτηριστεί ως «εξτρεμιστική» ομάδα πέρυσι από τις εγχώριες γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών στις ανατολικές πολιτείες της Σαξονίας και της Σαξονίας-Άνχαλτ, μετά τη Θουριγγία, επίσης στα ανατολικά, το 2021.
Όλες οι δημοσκοπήσεις για τις βουλευτικές εκλογές δείχνουν ότι το κόμμα αυτό βρίσκεται στη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις των Γερμανών μετά το CDU/CSU (συντηρητικοί) και με ποσοστά άνω του 20%, ξεπερνώντας κατά πολύ τα τρία κόμματα που κυβερνούν σήμερα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα - Δημοκρατικό (SPD, κεντροαριστερά), Πράσινοι και Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP, υπέρ των επιχειρήσεων).
Στη Σαξονία, τη Θουριγγία και το Βρανδεμβούργο, όπου θα διεξαχθούν εκλογές για τα περιφερειακά κοινοβούλια τον Σεπτέμβριο, οι δημοσκοπήσεις τοποθετούν το AfD στην κορυφή των προτιμήσεων ψήφου, σε ορισμένες περιπτώσεις με σημαντικό προβάδισμα.
Στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, ο Κάρστεν Σνάιντερ κάλεσε τον πληθυσμό να συμμετάσχει περισσότερο, ζητώντας από «τη σιωπηλή πλειοψηφία να λάβει θέση για τη διαφύλαξη της δημοκρατίας». «Όλοι πρέπει να συνεισφέρουν. Δεν μπορούμε να εκπληρώσουμε αυτό το καθήκον απλώς απαγορεύοντας το AfD. Θα ήταν πολύ απλοϊκό», είπε ο Γερμανός πολιτικός.
Πηγή: ertnews
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους κατοίκους
Κίνδυνος για το οικοσύστημα της Αυστραλίας - Η χρήση τους ως τροφή για ερπετά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.