Κοσμος

Η Gypsy Rose αποφυλακίστηκε πρόωρα 8 χρόνια μετά τη δολοφονία της μητέρας της που έπασχε από το σύνδρομο Μινχάουζεν

Όσα είχε εξομολογηθεί μέσα από τη φυλακή

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Gypsy Rose: Αποφυλακίστηκε πρόωρα - Η δολοφονία της μητέρας
Gypsy Rose: Αποφυλακίστηκε πρόωρα - Η δολοφονία της μητέρας © Youtube

Gypsy Rose: Πρόωρη αποφυλάκιση της 32χρονης που σκότωσε τη μητέρα της - Η ιστορία της και το σύνδρομο Μινχάουζεν

Η υπόθεση της Gypsy Rose δεν σόκαρε μόνο τις ΗΠΑ, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Η 32χρονη σήμερα γυναίκα δολοφόνησε τη μητέρα της, καθώς δεν άντεχε άλλο την κακοποιητική της συμπεριφορά. Η μητέρα της έπασχε από το Σύνδρομο Μινχάουζεν και θεωρούσε ότι η κόρη της είναι άρρωστη. Είχε καταφέρει να πείσει όχι μόνο την κόρη της, αλλά και πληθώρα ανθρώπων ότι το κορίτσι είναι σε άσχημη κατάσταση υγείας, υποβάλλοντάς το σε θεραπείες. Μάλιστα, πάνω από τη μικρούλα και τη μητέρα της είχαν «σκύψει» αρκετοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες, θέλοντας να βοηθήσουν οικονομικά και όχι μόνο τη Gypsy Rose. 

Σήμερα, έγινε γνωστό ότι η Gypsy Rose αποφυλακίστηκε πρόωρα, λίγα χρόνια μετά την καταδίκη της για τη δολοφονία της μητέρας της το 2015. Το έγκλημα διαπράχθηκε στο Μιζούρι, η 32χρονη σήμερα γυναίκα είχε συνωμοτήσει με τον φίλο της, Nicholas Godejohn, ο οποίος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την Dee Dee Blanchard με ένα μαχαίρι που του έδωσε η κόρη της. Στη συνέχεια το ζευγάρι τράπηκε σε φυγή.

Όπως αναφέρει το BBC, η Gypsy Rose αποφυλακίστηκε την Πέμπτη (28.12) από το σωφρονιστικό κέντρο Chillicothe στο Μιζούρι, έχοντας εκτίσει τα επτά από τα 10 χρόνια κάθειρξης που της είχαν επιβληθεί. Μέσα από τη φυλακή είχε δώσει αρκετές συνεντεύξεις, με πιο πρόσφατη αυτή στο περιοδικό People. Μεταξύ άλλων, είχε πει: «Κανείς δεν θα με ακούσει ποτέ να λέω ότι χαίρομαι που πέθανε ή είμαι περήφανη για αυτό που έκανα. Το μετανιώνω κάθε μέρα». 

Η εξομολόγηση της Gypsy Rose μέσα από τη φυλακή

«Αν είχα άλλη μια ευκαιρία να τα ξανακάνω όλα, δεν ξέρω αν θα επέστρεφα όταν ήμουν παιδί και θα έλεγα στις θείες και στους θείους μου ότι δεν είμαι άρρωστος και η μαμά με αρρωσταίνει», λέει ο Gypsy, «ή, αν θα επέστρεφα μόνο στο σημείο εκείνης της συνομιλίας με τον Νικ, θα του έλεγα, "Ξέρεις τι, θα πάω να τα πω στην αστυνομία τα πάντα." Κάπως παλεύω με αυτό».

Όταν η Gypsy ήταν 7 ετών, η Dee Dee είχε ισχυριστεί ψευδώς ότι η κόρη της υπέφερε από πολλές ασθένειες. Ένα από αυτά ήταν η μυϊκή δυστροφία, για την οποία h Dee Dee είπε ότι απαιτούσε από τον Gypsy να χρησιμοποιήσει αναπηρικό καροτσάκι, παρόλο που το κορίτσι μπορούσε να περπατήσει χωρίς προβλήματα. Ακολούθησαν επώδυνοι και περιττοί σωλήνες σίτισης και ένας ισχυρισμός ότι ο Gypsy είχε λευχαιμία, για τον οποίο η Dee Dee ξύρισε το κεφάλι της Gypsy. Η Dee Dee ξεγέλασε τους φίλους και την οικογένεια πιστεύοντας ότι οι ασθένειες ήταν αληθινές και ξεγέλασε τους γιατρούς να τις διαγνώσουν και να τις θεραπεύσουν.

«Προφανώς ήξερα ότι μπορούσα να περπατήσω και δεν χρειαζόμουν σωλήνα τροφοδοσίας, αλλά όλα τα άλλα ήταν μια πραγματικά μεγάλη σύγχυση για μένα», λέει, αναφερόμενη στη διάγνωση της επιληψίας: «Όποτε το αμφισβητούσα η μητέρα μου έλεγε ότι είχα μια κρίση το προηγούμενο βράδυ και δεν το θυμόμουν. Πάντα υπήρχε μια δικαιολογία». 

«Ήμουν πολύ προστατευμένη» εξηγεί η Gypsy, η οποία δεν γράφτηκε ποτέ στο σχολείο και σε μεγάλο βαθμό δεν είχε σχέση με τον πατέρα της Rod, τη θετή μητέρα της Kristy και τα ετεροθαλή αδέρφια της. «Ήμουν περιορισμένη στο τι μπορούσα να παρακολουθήσω και στην έκθεση που είχα σε άλλα παιδιά. Αυτό που ήξερα για τον έξω κόσμο ήταν μόνο στις ταινίες της Disney και αυτές δεν μιλούν για προειδοποιητικά σημάδια κακών γονιών». Αλλά ως έφηβη και νεαρή ενήλικη, επαναστάτησε και τα πράγματα μεταξύ της ίδιας και της μητέρας της άλλαξαν. Εκτός από τη λεκτική κακοποίηση, η Gypsy Rose ισχυρίζεται ότι η Dee Dee άρχισε να τη χτυπά και να τη χαστουκίζει. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ