- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λευκός Οίκος: Οι δηλώσεις του Τραμπ για τους μετανάστες απηχούν τους φασίστες
«Δηλητηριάζουν το αίμα της χώρας μας», είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος
Λευκός Οίκος: Οι δηλώσεις του Τραμπ για τους μετανάστες απηχούν τους φασίστες - «Δηλητηριάζουν το αίμα της χώρας μας», είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος
Οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για τους μετανάστες προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ, με την αμερικανική προεδρία να καταγγέλλει πως εκφέρει λόγο που «απηχεί τη ρητορική των φασιστών».
«Δηλητηριάζουν το αίμα της χώρας μας», είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης προχθές Σάββατο στο Νιου Χάμσιρ, επιτιθέμενος στην πολιτική της κυβέρνησης των Δημοκρατικών στο μεταναστευτικό.
«Δηλητηριάζουν τα ψυχιατρικά ιδρύματα και τις φυλακές», «έρχονται μαζικά στη χώρα μας από όλο τον κόσμο», επέμεινε ο μεγιστάνας, που ελπίζει ότι θα επιστρέψει στον Λευκό Οίκο στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2024.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Άντριου Μπέιτς, αντέδρασε τονίζοντας πως είναι καθήκον των πολιτικών ηγετών να «ενώνουν τη χώρα» και όχι «να τη διχάζουν με μίσος και απανθρωπιά».
«Το να απηχείς τη γκροτέσκα ρητορική των φασιστών και των βίαιων οπαδών της ανωτερότητας της λευκής φυλής, το να απειλείς με καταστολή αυτούς που διαφωνούν με την κυβέρνηση είναι επικίνδυνες επιθέσεις εναντίον της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων όλων των Αμερικανών, εναντίον της δημοκρατίας μας και της δημόσιας ασφάλειας», πρόσθεσε. «Ο κ. Τραμπ έχει ξαναπεί πως η μεταναστευτική κρίση στα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό δηλητηριάζει το αίμα της χώρας μας».
Ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται με διαφορά στις δημοσκοπήσεις
Στα μέσα Νοεμβρίου, χαρακτήρισε τους πολιτικούς αντιπάλους του «αποβράσματα». Η εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν τον είχε κατηγορήσει τότε πως μιμείται «τον αυταρχικό λόγο του Αδόλφου Χίτλερ και του Μπενίτο Μουσολίνι». Η ολοένα πιο βίαιη ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ, που προηγείται με διαφορά στις δημοσκοπήσεις ενόψει της εσωκομματικής διαδικασίας των Ρεπουμπλικάνων, φέρνει τα στελέχη του κόμματος σε άβολη θέση.
Ο Κρις Κρίστι, αντίπαλός του στην εσωκομματική διαδικασία, είναι από τους ελάχιστους που τον επικρίνουν ανοικτά. «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι δηλητήριο για το πολιτικό μας σύστημα», είπε ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι στο CNN. «Δεν μπορούμε να νικήσουμε τον Τζο Μπάιντεν με κάποιον που μιλάει έτσι για τους μετανάστες».
Όμως ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου υποστηρίχθηκε από τον γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκρέιαμ: Ο Ντόναλντ Τραμπ «είχε επιτύχει αποτελέσματα στα σύνορα», επιχειρηματολόγησε στο NBC. «Δεν με ενδιαφέρει η γλώσσα που χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε αν χειρίζεται τα πράγματα όπως πρέπει», πρόσθεσε.
Πηγή: ertnews
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πετρέλαιο Brent παραμένει πάνω από τα 100 δολάρια/βαρέλι
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του
Οι δύο ηγέτες δεν συμφωνούν στους τρόπους με τους οποίους θα αποκατασταθεί η τάξη στην περιοχή
Απειλές από τον ηγέτη της χώρας προς τους γείτονές του
Μετά από πλήγμα σε δεξαμενή καυσίμων
Οι απαντήσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικές
Οι καρφίτσες που είχε στο πέτο του
Η Ουάσιγκτον άρχισε να διενεργεί σειρά ερευνών για εμπορικά ζητήματα
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal
Ο δεύτερος γύρος θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή
Το Ιράν προειδοποιεί άλλες χώρες κατά «οποιασδήποτε ενέργειας» που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο CNN ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν δουλεύει με το χρονόμετρο ή βάση χρονοδιαγράμματος»
Tο 72% των προγραμματισμένων αποδεσμεύσεων αφορά αργό πετρέλαιο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail
Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ κατάπαυση του πυρός και δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για μια πιθανή επέκταση της ναυτικής αποστολής
«Πεθαίνω... για καφέ» αναφέρει σε ανάρτησή του, σατιρίζοντας τις φήμες ότι έχει πεθάνει
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου
Ο πρώτος Αμερικανός ποντίφικας προειδοποίησε πως η βία δεν θα οδηγήσει στην απονομή της δικαιοσύνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.