Αντισημιτική επίθεση ακροδεξιού βουλευτή στην Πολωνία - Έσβησε με πυροσβεστήρα τα κεριά του Χάνουκα
Χάος στο κοινουβούλιο - Επενέβησαν οι δυνάμεις ασφαλείας
Πολωνία: Ακροδεξιός βουλευτής έσβησε με πυροσβεστήρα στη Βουλή τα κεριά για το Χάνουκα - Αντιδράσεις μετά την αντισημιτική επίθεση.
Ένας ακροδεξιός Πολωνός βουλευτής χρησιμοποίησε πυροσβεστήρα για να σβήσει τα κεριά της Χάνουκα στο κοινοβούλιο, προκαλώντας οργή και αντιδράσεις, με τον πρόεδρο της Βουλής να τον αποκλείει από τη συνεδρίαση.
Πλάνα που αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδες διεθνών Μέσων δείχνουν τον Γκρζεγκόρζ Μπράουν να παίρνει τον πυροσβεστήρα προτού διασχίσει το λόμπι του κοινοβουλίου μέχρι το σημείο όπου βρίσκονταν τα κεριά, δημιουργώντας ένα λευκό σύννεφο και αναγκάζοντας τους φρουρούς ασφαλείας να διώξουν εσπευσμένα τον κόσμο από τον χώρο.
Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν ανθρώπους που βρίσκονταν στην περιοχή καλυμμένους με σκόνη από τον πυροσβεστήρα.
Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα της αίθουσας, όπου χαρακτήρισε το Χάνουκα «σατανικό» και είπε ότι αποκαθιστά την «κανονικότητα».
Πρόεδρος πολωνικού κοινοβουλίου: «Kαμία ανοχή στον αντισημιτισμό»
Ερωτηθείς αμέσως μετά το περιστατικό αν ντρέπεται, ο Μπράουν απάντησε: «Όσοι συμμετέχουν σε πράξεις σατανιστικής λατρείας θα πρέπει να ντρέπονται».
Ο πρόεδρος Σίμον Χολόβνια τον απέκλεισε από τη συνεδρίαση και δήλωσε ότι θα ενημερώσει τους εισαγγελείς για τις ενέργειές του.
Ο Μπράουν αποχώρησε από την αίθουσα, σφίγγοντας τα χέρια με άλλους ακροδεξιούς βουλευτές.
«Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον αντισημιτισμό... όσο είμαι πρόεδρος του κοινοβουλίου», δήλωσε ο Χολόβνια στους δημοσιογράφους.
Ο Αρχιραββίνος της Πολωνίας Μίκαελ Σούντριχ δήλωσε τηλεφωνικά στο Reuters ότι οι ενέργειες του Μπράουν δεν ήταν αντιπροσωπευτικές της χώρας και ότι «ντρέπεται» γι' αυτές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αυτοαποκαλούμενη «βρομερή αριστερά», η ant-woke και αντι-ελίτ
Η Κομισιόν καταγγέλλει παραβίαση του εμπορικού deal και εξετάζει αντίμετρα ύψους 93 δισ. ευρώ
Προσφυγικοί καταυλισμοί, σκληρές μαρτυρίες και ο άμεσος κίνδυνος του υποσιτισμού
Το κορίτσι περιφερόταν μόνο του ανάμεσα στα συντρίμμια
Με αναρτήσεις AI ο Τραμπ εμφανίζει τη Γροιλανδία και τον Καναδά ως αμερικανικά εδάφη
Οικογένειες δίνουν δείγμα DNA για να διαπιστωθεί αν οι άνθρωποί τους συγκαταλέγονται στους νεκρούς
Το μήνυμα που αποκάλυψε ο Αμερικανός πρόεδρος
Το έγγραφο που εστάλη στις χώρες που έλαβαν πρόσκληση να συμμετέχουν
Πώς περιγράφει το περιστατικό ο άνδρας - Παραμένει η οργή στην Πολιτεία
Η ισχυρή ηλιακή καταιγίδα ενδέχεται να φέρει βόρειο σέλας σε περιοχές που δεν εμφανίζεται συνήθως
Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας, γεννήσεις, θάνατοι
Οι σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις ΗΠΑ-Ευρώπης στο επίκεντρο
Τουλάχιστον 40 νεκροί - Στο μικροσκόπιο οι γραμμές των τρένων
Όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους
Τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Ο Βιτρούβιος έζησε τον 1ο αιώνα π.Χ. και είναι διάσημος για το έργο του De architectura
Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια μετά τη φονική σύγκρουση τρένων
Κατηγορίες για σοβαρές παραβιάσεις ιδιωτικότητας εναντίον της Daily Mail
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.