- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
YouTuber από την Ισπανία που αναρτά σατιρικά βίντεο μηνύει τη Google για «καταχρηστική απόλυση»
Δεν είναι υπάλληλός μας, απαντάει η εταιρία
YouTuber από την Ισπανία που αναρτά σατιρικά βίντεο μηνύει τη Google για «καταχρηστική απόλυση» - Δεν είναι υπάλληλός μας, απαντάει η εταιρία
Ένας Ισπανός YouTuber οδηγεί την ισπανική Google ενώπιον της δικαιοσύνης κατηγορώντας την για «καταχρηστική απόλυση», σε μια υπόθεση που θα μπορούσε να δημιουργήσει δικαστικό προηγούμενο για τα εργασιακά δικαιώματα των δημιουργών περιεχομένου, όπως ανακοίνωσε η ισπανική συνδικαλιστική ένωση UGT.
«Δεν έχω άλλη επιλογή από το οδηγήσω το YouTube στο εδώλιο των κατηγορουμένων», έγραψε ο Jota (@Jota_POV), στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η Google μπλόκαρε το κανάλι του Jota στο YouTube
Η μήνυση επιδιώκει να καταδείξει την εργασιακή σχέση μεταξύ του Jota, ενός δημιουργού περιεχομένου πολιτικής σάτιρας, το πραγματικό όνομα του οποίου δεν αποκαλύπτεται, και του YouTube της Alphabet, διότι εκείνος παρείχε τακτικά τις υπηρεσίες του και λάμβανε αμοιβή που προερχόταν από τα διαφημιστικά έσοδα, σύμφωνα με το UGT.
Η Google Spain μπλόκαρε το κανάλι του Jota στο YouTube, που ονομάζεται «Último Bastión» (Το Τελευταίο Οχυρό), με περίπου 18.000 ακολούθους, από το λαμβάνει διαφημιστικά έσοδα τον Αύγουστο. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η εταιρεία απέσυρε χρήματα, τα οποία είχαν ήδη κατατεθεί στον λογαριασμό πληρωμών του στο YouTube.
«Θεωρούμε αυτό διακοπή της εργασιακής σχέσης», δήλωσε ο δικηγόρος του, Bernardo Garcia στο Reuters. Είπε, επίσης, ότι ζητάει από το δικαστήριο να χαρακτηρίσει εργασιακή τη σχέση μεταξύ του Jota και του YouTube και την ισχύουσα απόλυσή του «άδικη»
Δεν είναι υπάλληλός μας, δηλώνει η Google
Το κανάλι του Jota αναρτά σατιρικά πολιτικά βίντεο, που δημιουργούνται με τη χρήση υλικού από επίσημα κανάλια, όπως εκείνο του κοινοβουλίου και δημοτικών αρχών. Επιπλέον, προστίθενται υπότιτλοι και ειδικά εφέ.
Ο Garcia και το συνδικάτο UGT δεν σχολίασαν τους λόγους για τους οποίους κόπηκαν τα διαφημιστικά έσοδα από το κανάλι του.
Από την πλευρά της, η Google λέει πως οι δημιουργοί περιεχομένου δεν είναι υπάλληλοί της και ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση το κανάλι του Jota δεν συμμορφώθηκε με τις πολιτικές οικονομικού οφέλους του YouTube.
«Είμαστε βαθιά δεσμευμένοι στην επιτυχία των δημιουργών, για αυτό ακριβώς μοιραζόμαστε την πλειονότητα των εσόδων με εκείνους. Συγκεντρώνουμε πολλά σχόλια όταν συναντιόμαστε με εκατοντάδες δημιουργούς κάθε χρόνο. Εντούτοις, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται, δεν είναι υπάλληλοι του YouTube βάσει της φύσης της σχέσης», επισημαίνει η Google Spain σε μια ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Η ακροαματική διαδικασία έχει προγραμματιστεί για την 26η Ιουνίου του 2024 σε δικαστήριο της Μαδρίτης.
Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Μερτς χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «τη χειρότερη ήττα του CDU εδώ και δεκαετίες»
Διάγνωση με σπάνια πάθηση του αίματος - Συνεχίζει τη δουλειά παρά την εξάντληση
Επίθεση σε επιβάτες και πλήρωμα σε πτήση της American Airlines - Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
Παρέμβαση Φόλκερ Τουρκ στη Γενεύη - Ανησυχία για τις μαζικές απελάσεις της ICE
Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας
Από την οθωμανική αυτοκρατορία στο σήμερα, η ιστορία ενός οράματος που δεν κατάφερε να ενώσει τον αραβικό κόσμο
Γιατί κάποιοι κάνουν λόγο για «τεράστιο χτύπημα για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ»
«Προσπαθεί να εκτρέψει την προσοχή των Αμερικανών από τα προβλήματα»
Πώς διαβάζει η Ευρώπη τα αποτελέσματα
«Οι Αμερικανοί πρέπει να καταλάβουν ότι η εποχή των αναλογικών αντιποίνων παρήλθε», προειδοποίησε ο Μοχαμάντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ
Αεροσκάφος cargo της Amazon βγήκε εκτός διαδρόμου και συγκρούστηκε με οχήματα
Από τη ματωμένη Ουκρανία πηγαίνουμε στην αμήχανη Γερμανία, από ένα οργισμένο ηφαίστειο στη Βενετία, και από το πρώτο foldable iPhone στο GPT-6 Astra και σε μια σημαντική καρδιολογική χρήση τής ΑΙ
«Οποιοδήποτε πλοίο εισέρχεται σε αυτή τη νέα ζώνη θα τίθεται σε λίστα κυρώσεων»
«Η πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας και Ισραήλ περιλαμβάνει μια πολυεπίπεδη αντιαεροπορική άμυνα με αναχαιτιστικά χαμηλής, μεσαίας και μεγάλης εμβέλειας»
«Ελπίζουμε ειλικρινά να καταλήξουμε σε συμφωνίες με τους Αμερικανούς εταίρους μας» σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.