YouTuber από την Ισπανία που αναρτά σατιρικά βίντεο μηνύει τη Google για «καταχρηστική απόλυση»
Δεν είναι υπάλληλός μας, απαντάει η εταιρία
YouTuber από την Ισπανία που αναρτά σατιρικά βίντεο μηνύει τη Google για «καταχρηστική απόλυση» - Δεν είναι υπάλληλός μας, απαντάει η εταιρία
Ένας Ισπανός YouTuber οδηγεί την ισπανική Google ενώπιον της δικαιοσύνης κατηγορώντας την για «καταχρηστική απόλυση», σε μια υπόθεση που θα μπορούσε να δημιουργήσει δικαστικό προηγούμενο για τα εργασιακά δικαιώματα των δημιουργών περιεχομένου, όπως ανακοίνωσε η ισπανική συνδικαλιστική ένωση UGT.
«Δεν έχω άλλη επιλογή από το οδηγήσω το YouTube στο εδώλιο των κατηγορουμένων», έγραψε ο Jota (@Jota_POV), στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η Google μπλόκαρε το κανάλι του Jota στο YouTube
Η μήνυση επιδιώκει να καταδείξει την εργασιακή σχέση μεταξύ του Jota, ενός δημιουργού περιεχομένου πολιτικής σάτιρας, το πραγματικό όνομα του οποίου δεν αποκαλύπτεται, και του YouTube της Alphabet, διότι εκείνος παρείχε τακτικά τις υπηρεσίες του και λάμβανε αμοιβή που προερχόταν από τα διαφημιστικά έσοδα, σύμφωνα με το UGT.
Η Google Spain μπλόκαρε το κανάλι του Jota στο YouTube, που ονομάζεται «Último Bastión» (Το Τελευταίο Οχυρό), με περίπου 18.000 ακολούθους, από το λαμβάνει διαφημιστικά έσοδα τον Αύγουστο. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η εταιρεία απέσυρε χρήματα, τα οποία είχαν ήδη κατατεθεί στον λογαριασμό πληρωμών του στο YouTube.
«Θεωρούμε αυτό διακοπή της εργασιακής σχέσης», δήλωσε ο δικηγόρος του, Bernardo Garcia στο Reuters. Είπε, επίσης, ότι ζητάει από το δικαστήριο να χαρακτηρίσει εργασιακή τη σχέση μεταξύ του Jota και του YouTube και την ισχύουσα απόλυσή του «άδικη»
Δεν είναι υπάλληλός μας, δηλώνει η Google
Το κανάλι του Jota αναρτά σατιρικά πολιτικά βίντεο, που δημιουργούνται με τη χρήση υλικού από επίσημα κανάλια, όπως εκείνο του κοινοβουλίου και δημοτικών αρχών. Επιπλέον, προστίθενται υπότιτλοι και ειδικά εφέ.
Ο Garcia και το συνδικάτο UGT δεν σχολίασαν τους λόγους για τους οποίους κόπηκαν τα διαφημιστικά έσοδα από το κανάλι του.
Από την πλευρά της, η Google λέει πως οι δημιουργοί περιεχομένου δεν είναι υπάλληλοί της και ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση το κανάλι του Jota δεν συμμορφώθηκε με τις πολιτικές οικονομικού οφέλους του YouTube.
«Είμαστε βαθιά δεσμευμένοι στην επιτυχία των δημιουργών, για αυτό ακριβώς μοιραζόμαστε την πλειονότητα των εσόδων με εκείνους. Συγκεντρώνουμε πολλά σχόλια όταν συναντιόμαστε με εκατοντάδες δημιουργούς κάθε χρόνο. Εντούτοις, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται, δεν είναι υπάλληλοι του YouTube βάσει της φύσης της σχέσης», επισημαίνει η Google Spain σε μια ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Η ακροαματική διαδικασία έχει προγραμματιστεί για την 26η Ιουνίου του 2024 σε δικαστήριο της Μαδρίτης.
Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης από τη φυλακή
Ο τραγικός απολογισμός αυξάνεται μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη θυμάτων στο σημείο της σύγκρουσης
Γαλλική ναυτική επιχείρηση στη Μεσόγειο κατά δεξαμενόπλοιου υπό κυρώσεις, με στήριξη συμμάχων
«Έχουμε όλα τα ατού», προειδοποιεί από το Νταβός - Μεγάλα ευρωπαϊκά ταμεία αποσύρουν ήδη τα κεφάλαιά τους από τις ΗΠΑ
Στο τραπέζι το ζήτημα της Γροιλανδίας, οι εμπορικές απειλές Τραμπ και το αμφιλεγόμενο «Συμβούλιο για την Ειρήνη»
Η κρίση ανέδειξε ένα βαθύτερο πρόβλημα για το ευρωπαϊκό αντισυστημικό κίνημα
Ο γαμπρός του Αμερικανού προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ, παρουσίασε ένα σχέδιο ανοικοδόμησης της Γάζας
Η «Top Gun» εμφάνιση στο Νταβός προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον και «έριξε» την ιστοσελίδα της κατασκευάστριας εταιρείας
Σκληρή επίθεση του Ουκρανού προέδρου στην ευρωπαϊκή αδράνεια από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Yποστηρίζει ότι η βύθιση οφείλεται σε αμέλεια και ανικανότητα του πληρώματος
Έντονη κριτική για τη δημιουργία ζωνών αποκλειστικά για ενήλικες στις premium θέσεις των τρένων TGV
Συγκίνηση μέσα στο εθνικό πένθος
Συντονισμός με ΗΠΑ, επιφυλάξεις Δανίας και συζητήσεις για νέες ρυθμίσεις ασφάλειας στην Αρκτική
Σκληρή απάντηση της κυβέρνησης μετά τις δηλώσεις Τραμπ και το πλαίσιο συμφωνίας με το ΝΑΤΟ
Ο υπουργός Ενέργειας Κρις Ράιτ ξεκαθαρίζει ότι η Ουάσιγκτον δεν θα παράσχει επιτόπια προστασία
«Πολύ καλές» οι συνομιλίες, είπε ο αμερικανός πρόεδρος
Προκαταρκτική έκθεση διαψεύδει την έκρηξη – Σε λειτουργία οι κινητήρες κατά τη συντριβή κοντά στην Άγκυρα
Δεσμεύσεις από ΗΠΑ μετά τη συνάντηση Λούτνικ–Σέφτσοβιτς, ενώ η ΕΕ «παγώνει» την έγκριση
Θα ικανοποιούσε τον Τραμπ οποιαδήποτε συμφωνία χωρίς «ιδιοκτησία»;
Οι Δημοκρατικοί, οι Ρεπουμπλικανοί και η στάση του εκλογικού σώματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.