Κοσμος

Σάλος στην Ιταλία: Υπουργός απαίτησε από τον μηχανοδηγό τρένου να κάνει στάση εκτός δρομολογίου για να «κατέβει»

Για κατάχρηση εξουσίας κατηγορείται ο Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, γαμπρός της Μελόνι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιταλία: Σάλος με το αίτημα του υπουργού Γεωργίας
Ιταλία: Σάλος με το αίτημα του υπουργού Γεωργίας © EPA/FABIO FRUSTACI

Ιταλία: Σάλος με το αίτημα του υπουργού Γεωργίας - Ο λόγος για τον Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, γαμπρό της Μελόνι  

Έντονη αντίδραση έχει προκληθεί στην Ιταλία από τα δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν περιστατικό με τον υπουργό Γεωργίας, Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα. Ως «αλαζόνας» χαρακτηριζέται από τα ιταλικά μέσα, καθώς σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, φέρεται να ζήτησε από τον μηχανοδηγό του τρένου στο οποίο επέβαινε να πραγματοποιήσει έκτακτη στάση και να κατέβει επειδή ο συρμός θα είχε καθυστέρηση.

Το χρονικό του περιστατικού

Στις 21 Νοεμβρίου, ο Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα επιβιβάστηκε σε ένα τρένο που εκτελούσε δρομολόγιο από το Τορίνο προς το Σαλέρνο.

Κοντά στη Νάπολη, ο υπουργός Γεωργίας ζήτησε από τον μηχανοδηγό του τρένου να πραγματοποιήσει αναπροσαρμογή της διαδρομής και να κάνει μια στάση στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ρώμης, το Τσαμπίνο. Αυτό ζητήθηκε ώστε να μπορέσει ο ίδιος να αποβιβαστεί και να συνεχίσει το ταξίδι του χρησιμοποιώντας υπηρεσιακό αυτοκίνητο.

Το αίτημα του υπουργού, ο οποίος είναι επίσης γαμπρός της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, ικανοποιήθηκε λόγω της καθυστέρησης του τρένου λόγω προβλημάτων στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Σάλος στην Ιταλία: Υπουργός απαίτησε από τον μηχανοδηγό τρένου να κάνει στάση εκτός δρομολογίου για να «κατέβει»

Αντίδραση από την Αντιπολίτευση

Η είδηση διέρρευσε και προκάλεσε έντονη αντίδραση από τις δυνάμεις της ιταλικής Αντιπολίτευσης.

Από το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα υπογραμμίζεται ότι «ο υπουργός δεν πρέπει να μεταχειρίζεται τα ιταλικά τρένα σαν το προσωπικό του αυτοκίνητο» και ότι «η είδηση της μη προγραμματισμένης στάσης στο Τσαμπίνο είναι ένδειξη αλαζονείας και αποτελεί προσβολή για όλους τους Ιταλούς πολίτες που ταξίδευαν με τον ίδιο συρμό».

Σύμφωνα με τον κεντρώο πρώην πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, «πρόκειται για μια κατάχρηση εξουσίας που δεν έχει προηγούμενο» και, «εάν η είδηση επιβεβαιωθεί επίσημα, θα πρέπει να ζητηθεί η παραίτηση του υπουργού».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ