- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Ισραήλ: Συγγενείς ομήρων της Χαμάς ξεκίνησαν πορεία 63 χιλιομέτρων
Αναχώρησαν από το Τελ Αβίβ προς την Ιερουσαλήμ και θα καταλήξουν στο γραφείο του πρωθυπουργού Νετανιάχου
Ισραήλ: Συγγενείς ομήρων που κρατάει η Χαμάς αναχώρησαν από το Τελ Αβίβ προς την Ιερουσαλήμ για μια πορεία 63 χιλιομέτρων μέχρι το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου
Συγγενείς ομήρων, που απήχθησαν από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και οδηγήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, αναχώρησαν την Τρίτη 14 Νοεμβρίου από το Τελ Αβίβ για μια πορεία πέντε ημερών μέχρι την Ιερουσαλήμ, ζητώντας «μια συμφωνία για τους ομήρους τώρα».
Η πορεία αυτή των 63 χιλιομέτρων θα περάσει από το κέντρο της χώρας και πρόκειται να οδηγήσει μέχρι το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου όπου οι συγγενείς θα απαιτήσουν απ' αυτόν «την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων», εξήγησε το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων και Εξαφανισθέντων.
Η οργάνωση αυτή, η οποία δημιουργήθηκε μετά τις 7 Οκτωβρίου, όταν 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 240 απήχθησαν από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, πολλαπλασιάζει τις εκδηλώσεις και τις ομιλίες για να διατηρήσει την πίεση επί της κυβέρνησης και την προσοχή των μέσων ενημέρωσης.
Ο Γιουβάλ Χαράν, ο πατέρας του οποίου σκοτώθηκε και η μητέρα απήχθη μαζί με άλλα έξι μέλη της οικογένειάς του, είναι ο πρωτεργάτης αυτής της νέας πρωτοβουλίας, εξήγησαν οι οργανωτές.
Με τα πορτρέτα των ομήρων τυπωμένα πάνω σε μαύρα μπλουζάκια ή σε αφίσες, περισσότεροι από εκατό συγγενείς και υποστηρικτές τους ξεκίνησαν το μεσημέρι από την πλατεία του μουσείου καλών τεχνών του Τελ Αβίβ, που έχει γίνει το σημείο όπου συγκεντρώνονται.
«Συμφωνία για τους ομήρους τώρα», έγραφαν τα πλακάτ των διαδηλωτών. Τις τελευταίες ημέρες, δηλώσεις για το θέμα αυτό από τη Χαμάς, όπως και από την ισραηλινή κυβέρνηση, έχουν φέρει στο προσκήνιο αυτή την πιθανότητα.
Την Κυριακή, ο Νετανιάχου είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στο NBC το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων.
Χθες, Δευτέρα, η Χαμάς κατηγόρησε τις ισραηλινές αρχές ότι «υπεκφεύγουν» στις συνομιλίες που διεξάγονται με τη μεσολάβηση του Κατάρ για την ενδεχόμενη απελευθέρωση δεκάδων ομήρων με αντάλλαγμα την απελευθέρωση «200 παιδιών και 75 γυναικών» φυλακισμένων στο Ισραήλ.
Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Συγκλονιστικές καταθέσεις φίλων και γονέων θύματος
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως
Μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές σε υποδομές
Στο κλιπ μια μητέρα στρέφεται κατά της κόρης της
«Ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος που είναι όλοι ασφαλείς», δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ
Οι καταγγελίες για βασανιστήρια και η καταδίκη σε 15 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.